[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Nie będziemy odstawiać lipy
-
Zmontowana już ta szczelinówka czy tylko taka przymiarka?
-
Zmontowana już ta
szczelinówka czy tylko taka przymiarka?Przymiarka, ale już zacząłem kleić
I praca wstrzymana, czekam na przesyłkę - terminal i matę z wełny owczej
Na rogach klej na gorąco - mało, bo trzeba dokupić
-
Nic poza klejem nie będzie?
-
Nic poza klejem nie
będzie?śrub nie mam zamiaru dawać, raczej kleju dowale jeszcze powinno starczyć, chyba że masz coś na myśli?
no i główne ściany będą dodatkowo wytłumioneKlej nie jest tylko ten na ciepło, ale w każdym miejscu gdzie ściany się łączą jest specjalny klej do drewna
płytki natomiast idealnie równe, wycięte w specjalistycznym zakładzie, co do 1mm;)
-
Ja bym mimo to skręcił i dał podwójny front.
-
Ja bym mimo to
skręcił i dał podwójny front.no to wywierce kilka otworów, zeby wzmocnić, ale to na koniec jak juz wszystko będzie złożone - tylko dla czystego sumienia
-
I praca wstrzymana,
czekam na przesyłkę - terminal i matę z wełny owczejterminal - a na co Ci on ?
wełna to samo Najpierw sprawdź bezNa rogach klej na
gorąco - mało, bo trzeba dokupićsam klei nie da rady ... albo skręcanie, albo kołkowanie.
Od siebie polecam to drugie. -
terminal - a na co
Ci on ?
wełna to samo
Najpierw sprawdź bezJuż zamówiłem... terminal - żeby było bardziej profesjonalnie z wyglądu, a wełna, bo podobno ma być "bas jakiego nigdy wcześniej nie słyszałeś" : DDD
sam klei nie da
rady ... albo skręcanie, albo kołkowanie.
Od siebie polecam
to drugie.nawet nie wiem co to jest te kołkowanie, będę musiał sprawdzić
-
Wiercisz otworki i w to miejsce wbijasz kołek na klej w łączone elementy.
-
Wiercisz otworki i
w to miejsce wbijasz kołek na klej w łączone elementy.dobra opcja, to muszę się jeszcze w nie uzbroić
-
Prościej Ci będzie jednak to skręcić na wkrętach. Otwory pod kołki np w meblach są zrobione maszynowo i równo. Jeżeli masz już sklejone to pudło dokręć kilka wkrętów i już. A tak pod kołki będziesz to musiał rozebrać.
-
Prościej Ci będzie
jednak to skręcić na wkrętach. Otwory pod kołki np w meblach są zrobione maszynowo i
równo. Jeżeli masz już sklejone to pudło dokręć kilka wkrętów i już. A tak pod kołki
będziesz to musiał rozebrać.biadolenie
-
Zakończyłem budowę skrzyni, zostało już tylko obszycie i podłączenie głosnika - wewnątrz - do terminala i pojawił się problem, bo nie wiem jak to zrobić, mianowicie z głośnika wychodzą po dwa porty takie jak na pierwszym zdjęciu z napisem "Dual 2 Ohm 400RMS".
Jak mam to połączyć z terminalem? Z tych dwóch wyprowadzić przewody, scalić je ze sobą i podłączyć do terminala? Czy jak?
edit:
4ohmy chce -
...czyli schemat w prawym górnym rogu.
-
...czyli schemat w
prawym górnym rogu.już ogarnąłem, podłączyłem pod radio, bez wzmacniacza i już coś słychać nawet
-
Niedobrze!
Ani dla radia ani dla głośnika!
Zabijesz go przesterami w najgorszym przypadku. -
Dzisiejsza dostawa:
-
To są 13 czy 14? Mam identyczne 13 na cabrio
-
To są 13 czy 14?
Mam identyczne 13 na cabrio13 (5.5"), musze je oddać na toczenie rantów i piaskowanie, potem kładę kolor, przerabiam sensownie dekielki, zimówki i jazda