[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
chodzi mi o to że obecnie wygląda jak poduszka
-
chodzi mi o to że
obecnie wygląda jak poduszkamam na czym spać
Dziewczynie się podoba
Zmiana koloru wnętrza to początek większych zmian, głównie zmiany koloru plastików na czarny, jeszcze nie wiem czy flok, ale najprawdopodobniej właśnie tak
Z plastikiem:
Przynajmniej boczki są dobrze obszyte, przyjemne w dotyku, nie wiem jeszcze jak skaj/ekoskóra zachowuje się w zimę przy -30, ale może nie będzie tak źle
-
250zł za taką robotę żyć nie umierać
Ciężko byłoby tu cokolwiek źle obszyć w końcu to płaska deska, jeśli można w ogóle mówić o obszyciu bo nici to tu raczej dużo nie poszło
PS Tylko niech dziewczyna na nich nie siada
-
Zy> 250zł za taką
robotę żyć nie umierać
Ciężko byłoby tu
cokolwiek źle obszyć w końcu to płaska deska, jeśli można w ogóle mówić o obszyciu
bo nici to tu raczej dużo nie poszło
PS Tylko niech
dziewczyna na nich nie siada160 robocizna, no przyznam ze wolalem tyle dolozyc, ale miec pewnosc ze wszystko bedzie ladnie naciagniete i ogolnie dobrze wykonane
Oparlem o sciane wiec co najwyzej moze sie o nie oprzeć :]Jutro j już zamontuje tyl, przednie kieszenie juz zalane zywica, zostanie wyrownac dremelem i papierem i ladnie czyms pokryc, wtedy laduje audio na przod kompletne
-
Tył skręcony:
-
korba będzie ocierała i rysowała boczek ?
-
Tył skręcony:
No i miodzio
-
korba będzie
ocierała i rysowała boczek ?No niestety, chyba że znajdzie się jakiś patent, na szczęście z przodu elektryka, a z tyłu sie nie korzysta prawie wcale
-
Dalsza część zakupów, wzmacniacz już doszedł, cudnie się prezentuje
Szkoda tylko, że jest ogromny, będę musiał albo go dobrze schować albo ładnie wyeksploatować - pewnie w bagażniku.Teraz potrzebuje kable zasilające do wzmacniacza, nie mam pojęcia co i jak przygotować, żeby podłączyć pod nie dwa wzmacniacze, które zapewne będą w bagażniku, bo innej możliwości nie widzę.
Jakie zakupy zrobić (złączki, jakie potrzebuje) i najważniejsze jakie przewody? Na tą chwilę pod jeden wzmacniacz i zestaw na przód, ale w niedalekiej przyszłości pod wzmacniacz od suba.
Na allegro nie widzę dużego wyboru albo źle szukam:
link1
link2 -
Kup kable spawalnicze! np 35mm2 taniej cię wyjdzie do tego rozgałęźnik aby 2 wzmaki podpiąć
do tego wiadomo dobre kable sygnałowe no i wszystkie złączki itp no i dobre Klemy na aku!
-
Szkoda tylko, że
jest ogromny, będę musiał albo go dobrze schować albo ładnie wyeksploatować - pewnie
w bagażniku.nie jest ogromny, uwierz są większe
wyeksponować chyba chodziłoTeraz potrzebuje
kable zasilające do wzmacniacza, nie mam pojęcia co i jak przygotować, żeby
podłączyć pod nie dwa wzmacniacze, które zapewne będą w bagażniku, bo innej
możliwości nie widzę.Czemu akurat 2 ?
35mm2 x 2 od aku grodzią
ja do tego mam 2x10mm2 grodzią, ale to taka tam pierdołaJakie zakupy zrobić
(złączki, jakie potrzebuje) i najważniejsze jakie przewody? Na tą chwilę pod jeden
wzmacniacz i zestaw na przód, ale w niedalekiej przyszłości pod wzmacniacz od suba.tak jak Zurex pisze - chyba że chcesz wydać na zestaw który sam sobie zrobisz/ktoś Ci zrobi z firmowych produktów
-
nie jest ogromny,
uwierz są większe
wyeksponować chyba
chodziłoo to chodziło no ale w sumie dobrze, że duży, płaski, więc dużo miejsca nie zajmie, bardziej jak obraz, a z budowy wygląda na solidny, także póki co jestem zadowolony z zakupu
Czemu akurat 2 ?
Ten wzmacniacz ma zadanie napędzać przód, drugi - monoblok chciałbym użyć do napędzenia suba, takie były plany od samego początku
35mm2 x 2 od aku
grodzią
ja do tego mam
2x10mm2 grodzią, ale to taka tam pierdołato znaczy mam kupić kable spawalnicze - takie coś klik? Co ja zrobie z tymi klemami? zastąpie wejściem do wzmacniacza? Są dość tanie, ale chyba troche sporo kombinowania, czy nie? A z drugiej strony kupowanie wszystkiego osobno, może nie do końca wyjdzie opłacalniej?
tak jak Zurex pisze
- chyba że chcesz wydać na zestaw który sam sobie zrobisz/ktoś Ci zrobi z firmowych
produktów
No nie mam pojęcia właśnie jakie końcówki bym potrzebował co i jak - a chętnie po weekendzie zrobiłbym już te zakupy łącznie z akumulatorem i coś już ogarnął, żeby było widać zarys efektu końcowego
- chyba że chcesz wydać na zestaw który sam sobie zrobisz/ktoś Ci zrobi z firmowych
-
tak wszystko kupujesz, opisujesz, wsadzasz kasę, teraz podaj adres gdzie stoi swift, którego można uruchomić śrubokrętem
-
tak wszystko
kupujesz, opisujesz, wsadzasz kasę, teraz podaj adres gdzie stoi swift, którego
można uruchomić śrubokrętemTo wpadaj od razu z akumulatorem, bez tego ani rusz
-
takie coś mi chodziło xD
Kabel 35mm2
bo i tak będziesz miał 2 wzmaki w bagażniku to ten główny kable będziesz już miał, ze tylko potem rozgałęźnik sobie dasz i podepniesz drugi wzmak.
I teraz pytanie czy kabel + i - ciągniesz z aku czy bierzesz masę z bagażnika gdzieś? ja proponuje 2x kable ciągnąc z aku + jak i -.
Wiadomo potem te kable jak bedziesz kład to w peszel daj!
A co do końcówek do podpięcia kabli to zalezy jakie masz w zmaku te oczka a do aku to specjalne klemy kupujesz i bezproblemowo kable wpinasz np takie klemy :
klema -
Rozmawiałem z gościem jednym na temat car audio właśnie i doradził mi w dwóch kwestiach. Mianowicie lepiej zastosować światłowody, podobno będą lepiej przewodziły prąd, a teraz nie są już takie drogie, nawet tanie.
Druga kwestia to akumulator żelowy, znalazłem drogi i tani, co sądzicie na ten temat? Dla mnie dopłacić do czegoś, co faktycznie będzie lepsze, to żaden problem. -
Rozmawiałem z
gościem jednym na temat car audio właśnie i doradził mi w dwóch kwestiach.
Mianowicie lepiej zastosować światłowody, podobno będą lepiej przewodziły prąd, a
teraz nie są już takie drogie, nawet tanie.Światłowody przewodzą światło a nie prąd
-
Rozmawiałem z
gościem jednym na temat car audio właśnie i doradził mi w dwóch kwestiach.
Mianowicie lepiej zastosować światłowody, podobno będą lepiej przewodziły prąd, a
teraz nie są już takie drogie, nawet tanie.chyba chodziło mu o sygnał, nie o prąd
Druga kwestia to
akumulator żelowy, znalazłem
drogi
i
tani,
co sądzicie na ten temat? Dla mnie dopłacić do czegoś, co faktycznie będzie lepsze,
to żaden problem.kup sobie Bosch-a lub Centrę Futurę, ostatecznie jest jakaś Varta AGM na rynku, ale najpierw to i tak zmień altek
-
jak chcesz suba "pompkę" to ESSA się wyprzedaje :
http://www.caraudiosklepy.pl/re-sl-10d4-p380.html
lub
http://www.caraudiosklepy.pl/re-se-10d2-p376.html
To tak na marginesie, oba bodaj zagrają w 20l
-
kup sobie Bosch-a
lub Centrę Futurę, ostatecznie jest jakaś Varta AGM na rynku, ale najpierw to i tak
zmień altekJak będzie coś nie tak to dopiero będę myślał o alternatorze, teraz żyje nadzieją, że będzie dobrze
A co z tym hollywoodem żelowym za tysiaczka? Bo mam ochote na takiego ;>jak chcesz suba
"pompkę" to ESSA się wyprzedaje :
http://www.caraudiosklepy.pl/re-sl-10d4-p380.htmlA co to znaczy, że pompka? o Vmax odchylenie membrany, czy o głośność? I co to za firma, bo troche się boję RE
No światłowody rzecz jasna radio --> wzmacniacz