[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Nie bądź taki urażony...
Pytałem z ciekawości...może np. na całkach i różniczkach znasz się bardzo dobrze, a na samochodach nie do końca, więc szacunek by był, bo nie każdy musi się znać na wszystkim. -
Nie bądź taki
urażony...
Pytałem z
ciekawości...może np. na całkach i różniczkach znasz się bardzo dobrze, a na
samochodach nie do końca, więc szacunek by był, bo nie każdy musi się znać na
wszystkim.całki też mnie nie interesują, nie są mi w niczym potrzebne, ale skoro jesteś taki dociekliwy to wejdź na stronę http://nightskating.waw.pl/ jestem tam jednym z organizatorów, a ten sport to moje hobby, ale grzebanie w aucie też i wcale nie musze wiedzieć gdzie jest przekaźnik zamontowany na płytce wycieraczek, bo tego jeszcze nie przerabiałem
-
No i gitara
-
Nic z tego. Mam
czarny i ptaszyska wcale go nie oszczędzająSraka ptaka nie wybiera...
W ptasich odchodach jest podobno jakaś żrąca substancja, która szybko niszczy lakier
-
zderzaki omijają !
Bo jak z góry trafić pionowo ustawiony zderzak
chyba tylko lotem nurkującym jak Stukas
-
A ja mam zupełnie
inne zdanie.
Gołębie to tak
złośliwe ptaszyska, że na bank srają mi na auto z premedytacją!To przez tą naklejkę WRC
-
ale przykre troche,
że zrobi raz, a ślad zostaje, nie do całkowitego zdarcia...
jutro jak będzie
sucho spróbuje firanka + ludwik - bo taki sposób słyszałem
a i spolerować
tempo też nic nie zaszkodziA potem tę firankę zawieś z powrotem w kuchni - mina rodzicielki bezcenna
-
Z jednej strony tej nocy zarobiłem dobrze, a z drugiej część tej kasy wydałem ; /
Złapałem gumę w miejscowości Okuniew, akurat na koniec kursu za 130zł : |
Pośpiech na wiejskiej drodze, dwie głębokie dziury przy 90km/h i opona strzeliła, dotoczyłem się do wulkanizacji 24/h 15km dalej w strone Warszawy (Płowiecka - Marsa) i tyle samo wydałem na wymiane opony z montażem (130zł), stratny jestem, na szczęście felga cała, na nieszczęście nie mieli opony jakiej bym chciał, stąd na przedniej osi mam 160/55 i 155/55, z tyłu delikatnie niższe jakoś, będe musiał ogarnąć ten przód przy najbliższej okazji...Jak ktoś ma oponkę 160/55/14 bądź 155/55/14 to chętnie kupię...
edit:
Zapomniałem zrobić zdjęcia opony, która dziurawa przejechała 15km, ale wulkanizator miał nie lada wyzwanie, żeby zdjąć strzępy opony z felgi... -
Popraw rozmiary opon, bo takie nie istnieją
-
A potem tę firankę
zawieś z powrotem w kuchni - mina rodzicielki bezcenna -
Dzisiaj musiałem wcześniej zjechać do domu, bo hałas dochodzący od przednich kół był zbyt irytujący (jakby tarcie drewna o metal), klocków podejrzewam, że nie mam żadnych, przejechały 70tys km, także wskazuje na nie...
Teraz tak, które kupić?
Czy dam rade je sam wymienić na parkingu? Podobno wystarczy zdjąć zacisk i tyle, ale może ktoś by wyjaśnił jakoś, to zaoszczędze kase, którą musiałbym dać mechanikowi...
Klocki to priorytet, ale tarcze zaraz po nich, tych zdaje się sam już nie wymienie?Ceny klocków jakie mam dostępne u siebie w mieście (allegro):
OYODO 105zł
Japanparts 85zł
NIPPARTS 50zł
KAMOKA 25złDodatkowo mam też niedaleko hipol, a w nim wg oferty na www firmy: DOKUJIN, ASIKA, BLUE PRINT
-
kocki sam wymieniasz spokojnie , tarcze tez wymienisz tylko moze byc problem ze sciagnieciem , jak masz sciagacz to latwiej pojdzie a jak nie to bedziesz musial ja powoli obijac
-
Pamiętaj przy zakupie klocków ze masz system Bosch-a
ja polecam FERODO FDB1459 -
nie zgadzam się. robiłem jedno mk4 i miało system tokico. należy się upewnić!
-
Pamiętaj przy
zakupie klocków ze masz system Bosch-a
ja polecam FERODO
FDB1459to znaczy te klocki które podałem wyżej mogą się czymś różnić? ; s
jak mogę to sprawdzić -
to znaczy te klocki
które podałem wyżej mogą się czymś różnić? ; s
jak mogę to
sprawdzićNajlepiej to zdjąć stary klocek i porównać go na zdjęciu...
Ten trzeci zestaw z listy co linki zamieściłeś do raczej do mk3 (takie ja mam).
Cena tej Kamoki zaskakująco niska
-
nie zgadzam się.
robiłem jedno mk4 i miało system tokico. należy się upewnić!to jakaś magiczna przejściówka z początku produkcji ... mam 99 i też jest Bosch
-
jutro kupie, jak nie beda pasować to oddam na paragon najwyżej...
Raport spalania 5,9l/100km
i poprawka co do opon
LP: 185/60/14
PP: 185/55/14
tył: 185/50/14o już znalazłem oponke za 50zł z założeniem i wyważeniem 10km od domu
http://allegro.pl/opony-letnie-uzywane-185-55r14-montaz-gratis-wa-wa-i3193628563.html -
każde koło z osobnej parafii i inny bieżnik ... jeśli tak to nie życzę crashu ...
-
każde koło z
osobnej parafii i inny bieżnik ... jeśli tak to nie życzę crashu ...A policja chyba też może się o to doczepić
na osi musi być przynajmniej taki sam bieżnik z tego co wiem..