[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
dystans musiałbym dać długości całego głośnika niemalże, a to by wyglądało kiepsko
właśnieMa grać czy wyglądać? Zresztą, 165mm da się ładnie zrobić. Patrz plastekk, xq92x.
Pierwsze co
zrobiłem po zakupie Swifta to kupiłem radio i wy**eksmitowałem głosniki z półki
Było ciszej, ale
mimo to lepiejJa tak samo, tylko w odwrotnej kolejności
-
Ma grać czy
wyglądać? Zresztą, 165mm da się ładnie zrobić. Patrz plastekk, xq92x.
Ja tak samo, tylko
w odwrotnej kolejnościjesteś pewien, że to miejsce w 3d wygląda tak samo jak w sporo mniejszych 5d?
edit:
zresztą plastek i tak mi nie pozwala niczego ruszać w drzwiach, sam chce wszystko zrobić, a najwieksza frajda - każdy wie - jest zrobić coś dobrze samemu -
Nie, zawsze można ciąć.
-
Nie, zawsze można
ciąć.nie zawsze się da, tam gdzie są śruby na pierwszym zdjęciu, tam zamonontowany jest cały podnośnik, a szpara jest naprawdę mała
-
Np. przy moich PB magnes ma średnicę około 9cm, na dystansie wystaje od wewnątrz z boczku może 1-2cm, więc powinien wejść i u Ciebie.
A gdyby nawet wyciąć po centymetrze dookoła to od razu drzwi się nie rozpadnąNa fotce widzę, że w lewo i w dół można ciąć
-
Np. przy moich PB
magnes ma średnicę około 9cm, na dystansie wystaje od wewnątrz z boczku może 1-2cm,
więc powinien wejść i u Ciebie.
A gdyby nawet
wyciąć po centymetrze dookoła to od razu drzwi się nie rozpadnąproszę tajne zdjęcie:
-
no grzechotka ma
spore luzy ; dAle co ma luz grzechotki do dobrze dopasowanego klucza?
-
jesteś pewien, że
to miejsce w 3d wygląda tak samo jak w sporo mniejszych 5d?
edit:
zresztą plastek i
tak mi nie pozwala niczego ruszać w drzwiach, sam chce wszystko zrobić, a najwieksza
frajda - każdy wie - jest zrobić coś dobrze samemuTo się dogadaj i rób to pod okiem/razem z Plastkiem a nie porywaj się sam na głęboką wodę bo może być z tego więcej szkody niż pożytku
-
Ale co ma luz
grzechotki do dobrze dopasowanego klucza?nie bardzo rozumiem o co chodzi
-
Ta Diora to jeszcze polska firma, czy chińszczyzna z polską marką?
Nie sądziłem, że oni car audio robią
-
Producentem jest MDS, dystrybutorem Manta, znaczek Diora
-
nie bardzo rozumiem
o co chodziNo o to, że jak masz odpowiedni rozmiar klucza to nie ma najmniejszych szans, żeby przeskakiwał na śrubie.
Co najwyżej jak grzechotka jest spieprzona (tak jak piszesz) to może przeskakiwać, ale w taki sposób gwintu śruby nigdy nie ukręcisz... -
No o to, że jak
masz odpowiedni rozmiar klucza to nie ma najmniejszych szans, żeby przeskakiwał na
śrubie.
Co najwyżej jak
grzechotka jest spieprzona (tak jak piszesz) to może przeskakiwać, ale w taki sposób
gwintu śruby nigdy nie ukręcisz...sugerujesz, że jestem idiotą i nie potrafię dopasować rozmiaru klucza do śruby? Ja nie mam takich problemów 0.o
-
No i wiosenny raport spalania 6,15l/100km, po cenie 5,21zł (auchan) wychodzi 32zł / 100km
styl jazdy:50% bardzo dynamiczny 50% ekonomicznyedit:
kilka info z aso:zawias drzwi przednich średnio 200zl/szt (komplet na sam przód 800zł
łożyska do skrzyni biegów, jest 2 x 2 + 2, średni koszt jednego 220zł -
sugerujesz, że
jestem idiotą i nie potrafię dopasować rozmiaru klucza do śruby?Sugeruję tylko, że piszesz bzdury na temat dopasowanego klucza i niszczenia gwintu.
-
Sugeruję tylko, że
piszesz bzdury na temat dopasowanego klucza i niszczenia gwintu.gdzie pisze bzdury? Sam nie wiesz o co chodzi i piszesz bzdury
Bo liczyłem na bardziej wyszukane rady niż dopasowanie odpowiedniego klucza do nakrętki - naprawdę -
gdzie pisze bzdury?
Pisałeś, że nawet przy dopasowanym kluczu ukręcasz śruby.
Coś musisz robić nie tak skoro nawet plastekk Ci pisał, że w zeszłym roku bez problemu wszystko szło.
-
Pisałeś, że nawet
przy dopasowanym kluczu ukręcasz śruby.
Coś musisz robić
nie tak skoro nawet plastekk Ci pisał, że w zeszłym roku bez problemu
wszystko szło.Nic takiego nie napisałem, jedynie że od klucza francuskiego zjechałem śrubę, to znaczy że bardzo mocno trzyma, nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
Wszystko zrobiłem ok, a to że przed zimą były przykręcone to nie ma żadnego znaczenia, troche wilgoci, rdza i efekt jest prosty.
Grzechotkę mam za 10zł z auchan, może jak sprawie sobie nową to coś ruszy, jak nie to tylko wiercić
-
Ta Diora to jeszcze polska firma, czy chińszczyzna z polską marką?
Nie sądziłem, że oni car audio robiąAno robią
I w tej cenie ponoć nawet dobrze to gra -
Wiedzieliście, że każdą żarówkę podświetlenia licznika da się wymienić nie wyciągając licznika? : D
Mi się w końcu przepaliła i wymiana zajęła minutę