[Moje auto] Suzuki Swift mk5 2001 1.0 5d
-
Ta kontrolka była
tylko w MK5.Wygląda na to ze mam mk5 xD a byłem święcie przekonany że to mk4 do teraz gdy sprawdziłem dokładnie w internecie o.o
A dokładniej to mam identycznego jak ten:
http://otomoto.pl/suzuki-swift-bardzo-ladny-gaz-C26544089.html
Eidt.
Swoją drogą znalazłem na forum ciekawostkę o tych węgierskich zawieszeniach i znalazłem swój VIN na tej liście co ktoś wstawił ale ciekawi mnie czy to jeszcze w ogóle jest aktualne o.o
-
Edit.
Swoją drogą
znalazłem na forum ciekawostkę o tych węgierskich zawieszeniach i znalazłem swój VIN
na tej liście co ktoś wstawił ale ciekawi mnie czy to jeszcze w ogóle jest aktualne
o.oOstatnio kilku kolegów dzwoniło do różnych ASO i wszędzie mówili im, że aktualne i umawiali się na wymianę, więc zrób tak samo.
No chyba, że miałeś po akcji wymieniane przednie amory to nic nie dostaniesz. -
Ta kontrolka była
tylko w MK5.No i to wszystko tłumaczy...
-
Ostatnio kilku
kolegów dzwoniło do różnych ASO i wszędzie mówili im, że aktualne i umawiali się na
wymianę, więc zrób tak samo.
No chyba, że miałeś
po akcji wymieniane przednie amory to nic nie dostaniesz.Miałem wymienione bo mi się w przednim kole urwał i wymieniałem ale na takie same które wziąłem ze szrotu w dobrym stanie
-
Miałem wymienione
bo mi się w przednim kole urwał i wymieniałem ale na takie same które wziąłem ze
szrotu w dobrym stanieNo to może się uda. Wszystko zależy czy te ze szrotu są takiej firmy, która podlega wymianie(nie pamiętam już jej nazwy).
-
Tak czy siak z nimi sie teraz nic nie dzieje wiec nawet jak nie wymienia to nico sie nie stanie;-) ale warto sprobowac:-P
A co do tej kontrolki to wie ktos mooze?
-
Witaj.
Odnośnie kontrolki,
jeżeli pojawiła się tylko podczas mycia samochodu, a silnik pracuje bez zastrzeżeń to sobie wykasuj błąd poprzez odłączenie akumulatora na kilka minut (u mnie wystarczyło na 20/30 sekund) .
Samych powodów zaświecenia się kontrolki może być sporo, i tak wirtualnie to będzie ciężko podać rzeczywisty powód pojawienia się błędu.
Po wykasowaniu śmigaj dalej autkiem, jeśli znowu się pojawi i w dodatku przy myciu to wówczas zacznij szukać przyczyny.
W przypadku, gdy nie miał byś pomysłów gdzie szukać, to myślę, że warto jechać podłączyć samochód pod kompa i wtedy masz określony konkretny "krąg" poszukiwań usterki.
A tak na marginesie - jeżeli podczas mycia zaświeciła się owa kontrolka, sprawdził bym przewody zapłonowe oraz połączenia na kostkach, być może powodem jest gdzieś jakaś nieszczelność/przebicie powodowane wilgocią, ale to tylko takie moje gdybanie.
Pozdr.
-
Kiedy zdjęcia
-
Miały być dzisiaj ale kumpel nawalił z aparatem i niestety jestem zmuszony jutro zrobić je sam...
-
Najważniejsze, że będą
-
A będą będą tylko robione telefonem albo cyfrówką zależy czy uda mi się go zdobyć:P
-
Ostatnio sporo padało, nie było kiedy zresztą cały czas pada więc nadarzyła się okazja na przeglądzie aby zrobić chociaż jedno zdjęcie !
Tak się prezentuje mój swift oraz zdjęcie zdjętego boczka (smarowałem prowadnice bo mi trochę skrzypiały i ciężko się okno otwierało a teraz działa jak malina
-
Ostatnio sporo
padało, nie było kiedy zresztą cały czas pada więc nadarzyła się okazja na
przeglądzie aby zrobić chociaż jedno zdjęcie !
Tak się prezentuje
mój swift oraz zdjęcie zdjętego boczka (smarowałem prowadnice bo mi trochę
skrzypiały i ciężko się okno otwierało a teraz działa jak malinae no ładniutki : D
-
Ostatnio sporo
padało, nie było kiedy zresztą cały czas pada więc nadarzyła się okazja na
przeglądzie aby zrobić chociaż jedno zdjęcie !
Tak się prezentuje
mój swift oraz zdjęcie zdjętego boczka (smarowałem prowadnice bo mi trochę
skrzypiały i ciężko się okno otwierało a teraz działa jak malinaKatowice?
Stacja Kontroli Pojazdów Lambda? -
e no ładniutki : D
No ładny ładny jak przegląd przeszedł bez problemowo : ) tylko do tylnych hamulców się przyczepił że mogłyby być ciut lepsze ale nie są w najgorszym stanie ^^
Katowice?
Stacja Kontroli
Pojazdów Lambda?Niee pod warszawą dokładniej za konikiem starym (jak Halinów) ^^