Diagnostyka silnika


  • Użytkownik archiwalny

    Witam !
    W moim (żony) świstaczku jest motorek G13BA.

    Czy ktoś z Was próbował sie podłączać kompem do autka w celach diagnostycznych ?
    Pomijam tutaj kody migowe.

    Mam taki problem, że autko sporawo pali (jakieś 9-10l / 100km)
    Okazała się niesprawna sonda lambda - nie dawała żadnego sygnału ale co najciekawsze sterownik motorka nawet nie protestował jak przejechałem się trochę z odpiętą sondą.
    Sądziłem, że powinien wykryć brak syngału z niej i zasygnalizować ten fakt miganiem "[color:"red"]Check engine[/color]".
    Czy mógłby mi ktoś coś na ten temat podpowiedzieć ?

    Pozdrawiam !
    Marek


  • Użytkownik archiwalny

    Sądziłem, że powinien wykryć brak syngału z niej i zasygnalizować ten fakt miganiem "Check
    engine".
    Czy mógłby mi ktoś coś na ten temat podpowiedzieć ?

    U mnie tez jak odepne sonde, to check engine nie swieci. Na spocie krakowskim odpinałem sonde od Sajkowego 1.3 (92r?) i tez check engine sie nie świecił.


  • Użytkownik archiwalny

    U mnie tez jak odepne sonde, to check engine nie swieci.
    Na spocie krakowskim odpinałem sonde od Sajkowego
    1.3 (92r?) i tez check engine sie nie świecił.

    93r <img src="/images/graemlins/wpysd.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    93r

    Proszę przyjąć przeprosiny z mojej strony.


  • Użytkownik archiwalny

    Proszę przyjąć przeprosiny z mojej strony.

    moja suzuka zgodzila sie na przyjecie <img src="/images/graemlins/20.gif" alt="" /> <img src="/images/graemlins/smile.gif" alt="" />


Log in to reply