[Moje auto] Suzuki Swift GLX 1.0 MK4 '98r
-
Słowem wstępu...
Witam serdecznie w moim temacie. Chciałbym Wam zaprezentować swój pierwszy w życiu samochód - Suzuki Swift MK4.
Dane techniczne:
-Rocznik: 1998, pierwsza rejestracja 1999
-Pojemność skokowa: 998ccm
-Moc: 53KM
-Przebieg: 167600 przy zakupie, 175100 obecnie
-Instalacja LPG
Wyposażenie:
-Wspomaganie
-Centralny zamek
-2 poduszki powietrzne
-Elektryczne szyby z przodu
-Elektryczne lusterka
-Elektryczna regulacja świateł
-Klimatyzacja
Wykonane modyfikacje: (na razie głównie poprawianie błędów poprzedniego właściciela, ale powoli do przodu ;))
-Usunięcie "tatuażu" z tylnej szyby
-Usunięcie naklejki z klapki wlewu paliwa
-Założenie oryginalnej gałki skrzyni biegów
-Wywalenie głośników z tylnej półki
-Pomalowanie grilla i obwódki na czarno
-Car Audio
-Białe kierunkowskazy przednie
-Boczne kierunkowskazy Clear
-Lotka z wersji GTI
Planowane modyfikacje:
-Przyciemnienie tylnych szyb
-Zakup foteli z wersji GTI
-Obniżenie
Car Audio:
-Jednostka sterująca: Kenwoood KDC-U30R
-Głośniki: Magnat Car Fit Style 102
-Tweetery: Tonsil DT1212
-Zwrotnice: Blaupunkt Velocity
-Wzmacniacz: Crunch GTI 2200
-Subwoofer: Soling CP123
Opis
Już przed zdaniem prawa jazdy szukałem samochodu i szczerze mówiąc, nie brałem tego modelu pod uwagę. Przewijało się wiele propozycji - Sunny Coupe, starsze Prelude, 626 Coupe i 323F... Jedną Pralkę nawet miałem oglądać. Tak się jakoś złożyło, że wujek akurat sprowadził opisywanego Suzuki dla kuzyna. Mu się jednak nie spodobał, więc ja skorzystałem . Po oględzinach doszedłem do wniosku, że wóz jest całkiem ok. Może stylistycznie nie porywa, ale jest młodszy od wyżej wymienionych i tańszy w eksploatacji . Zdecydowałem się w sumie dzień po zdaniu prawka i nie żałuję. Prowadzi mi się dobrze (choć porównania za dużego nie mam), z osiągami nie ma tragedii choć czasem mocy brakuje (mógłby by to być GTI ). Za to pali 6,5L (możliwe, że na mniejszych kołach byłoby lepiej). Ogółem na razie jestem bardzo zadowolony, zobaczymy co będzie dalej . Pozdrawiam czytających temat.
Galeria: (jeśli za duże to zmniejszę)
-
Bardzo mi się podoba !
Jedyne na co zwróciłem uwagę jeśli chodzi o stan wizualny to zderzak i dwa znaczki (fizycznie jeden) z przodu które nie mogą być obok siebie!- za fajne felgi
-
No właśnie znaczek nie wiedzieć czemu był przyklejony na masce, a nie na grillu. Usunąłem go, ale ślad został. Muszę się za to wreszcie zabrać . Zderzak do poprawek lakierniczych, fakt - ale nie wiem czy będę to robił... Zobaczymy
-
Zauważyłem, że więkoszość forumowiczów prawie na rezerwie jeździ cały czas
Co do autka, to zadbany podoba mi się.
Czyżby przedni zderzak kiedyś był malowany? Bo chyba inny odcień ma i bezbarwny schodzi?
No właśnie znaczek
nie wiedzieć czemu był przyklejony na masce, a nie na grillu.Bo grill masz zmieniony
-
Zauważyłem, że
więkoszość forumowiczów prawie na rezerwie jeździ cały czas
Co do autka, to
zadbany podoba mi się.nikt nie jeździ swiftem jeśli ma dużo w kieszeni, nie oszukujmy się, to najtańszy model oferowany przez Suzuki, a paliwo drogie
-
nikt nie jeździ
swiftem jeśli ma dużo w kieszeni, nie oszukujmy się, to najtańszy model oferowany
przez Suzuki, a paliwo drogieNo wiem, sam tak jeźdzę
-
Zauważyłem, że więkoszość forumowiczów prawie na rezerwie jeździ cały czas
Niektórzy (jak ja) mają za to gaz do pełna
A wy tylko patrzycie na wskazania benzynySwifcior ogólnie nawet fajny
Felgi jak dla mnie trochę zbyt masywnie wyglądają, pozostałości po znaczku koniecznie trzeba usunąć.
Zderzak by trzeba ogarnąć, bo to psuje całokształt
Cały lakier ładny, a tu od frontu takie cośSprawdź jak tam się ma korozja
Co, jak, gdzie i zrób w razie potrzeby -
No właśnie znaczek
nie wiedzieć czemu był przyklejony na masce, a nie na grillu. Usunąłem go, ale ślad
został.Tak jak już Ci zubrowaty prawidłowo napisał znaczek powinieneś mieć na masce, a nie grillu... Grill masz od innego modelu(Mk V chyba ).
-
Tak jak już ktoś Ci
prawidłowo napisał znaczek powinieneś mieć na masce, a nie grillu... Grill
masz od innego modelu(Mk V chyba ).Nie ktoś, tylko ja
-
to najtańszy model oferowany
przez Suzuki, a paliwo drogieKłamca! Alto to najtańszy model oferowany przez Suzuki...
-
Nie ktoś, tylko ja
Honor zwrócony! Przeedytowane!
-
Kłamca! Alto
to najtańszy model oferowany przez Suzuki...nie bo swego czasu Maruti ( Hindi Alto )
-
mk4 ma inny grill. ty masz grilla z mk5. mk4 ma znaczek na masce.
-
nikt nie jeździ swiftem jeśli ma dużo w kieszeni
A tymbardziej młodzi kierowcy, dla których Swift jest pierwszym samochodem.
-
A tymbardziej
młodzi kierowcy, dla których Swift jest pierwszym samochodem.eee tam, dużo ludzi swifty zostawia
-
A tymbardziej
młodzi kierowcy, dla których Swift jest pierwszym samochodem.Ale za to jakim!
-
Ale za to jakim!
Właśnie! Jak na pierwsze auto to Swift jest najlepszy w takim przedziale cenowym
Żadna astra, golf czy CC - tylko SWIFT -
Właśnie! Jak na
pierwsze auto to Swift jest najlepszy w takim przedziale cenowym
Żadna astra, golf
czy CC - tylko SWIFTDlaczego nie golf?
-
Dlaczego nie golf?
Bo wszystkie są już pozajeżdżane do granic możliwości:
-
Tico
Kolor dobrze się prezentuje, nigdy bym nie powiedział, że mi się może spodobać ;p Felgi ok