[Moje auto] Suzuki Swift GLX 1.0 MK4 '98r
-
To masz jeszcze jedno
A tak na poważne, w tym tygodniu sprężyny już na 100% wlecą, podobnie jak chlapacze . Te drugie wizualnie szału robiło nie będzie, ale po trasie auto wyglądało jakbym startował w offroadzie z racji wystających poza obrys kół. -
też mam problem z offroadem!: D
skąd wezmiesz chlapacze na przód? ; > -
Jak kupiłem Swifta na Borbetach, co miały 7 cali szerokości i akurat były deszczowe dni to chyba w pierwszym tygodniu kupiłem chlapacze, bo aż serce bolało jak po pierwszej kałuży cały bok brudny
-
leeee zaczynacie gadac jak moj dziadek musi byc szeroko i nisko !!!!!
-
też mam problem z
offroadem!: D
skąd wezmiesz
chlapacze na przód? ;
http://allegro.pl/okazja-chlapacze-suzuki-baleno-swift-stopery-i3083955056.html
Pytałem, są do starych Swiftów.Porządna gleba bardzo chętnie, ale gwint to nie jest tania zabawa... Fakt dostępności pomijam. Ostatnio był jakiś na Allegro za 800zł, ale używany w KJSach, a co za tym idzie nie wiadomo jakim stanie...
-
też mam problem z
offroadem!: D
skąd wezmiesz
chlapacze na przód? ;ja kupiłem na szrocie za 10 zł
-
kupujesz -40 tniesz jeden zwoj i jest git nic nie powinno sie dziac
-
Cięcie zwojów to druciarstwo... -35mm leży na biurku, ale raczej tego nie zrobię. Raz że amortyzatory się szybciej zużywają, dwa auto może prowadzić się nie tak jak trzeba. Czytałem i raczej nie podejmę się cięcia
-
leeee zaczynacie gadac jak moj dziadek musi byc szeroko i nisko !!!!!
Mi chodziło tylko o to, żeby było czysto
Nie mam nic przeciwko temu, żeby było nisko czy szeroko -
Nie będzie cięcia zwojów na sprężynach, same sprężyny wlecą .
-
Spy photos
Podjadę na myjnię, wezmę normalny aparat to lepsze zdjęcia zrobię. -
No już lepiej chociaż jeszcze z centymetr jakby usiadł byłoby już w ogóle miodzio Jak wrażenia po zmianie sprężyn?
-
Żaden centymetr, to ma jeździć . Tak jak jest już jest ok
A wrażenia? Bardziej twardo i w sumie tyle -
Żaden centymetr, to
ma jeździć . Tak jak jest już jest okPojeździsz troche i sam uznasz, że za wysoko To uzależnia i potem jest frajda z każdego kolejnego centymetra Tył wygląda bardzo fajnie ale z przodu mam wrażenie, że jest taka troche motorówka?
A wrażenia?
Bardziej twardo i w sumie tyleW zakręty lepiej nie wchodzi?
-
No teraz to bajka
Umyć jeszcze furę, bębny na czarno, bo rdza wyłazi i te ranciki czarnym matem delikatnie pędzelkiem bez zdejmowania opon
No chyba, że na bogato - zdjąć opony, wypiaskować i proszkowo na czarny mat znowu
P.S. Halogeny jeszcze Wesemy załóż. Tu masz najtaniej - sam tam bralem ostatnio, ale jeszcze nie założyłem klik
-
Co do zakrętów, nie wiem bo raczej powoli się toczyłem póki co. A co do większego obniżenia, w Swifcie trudno o to a rzeźbić nie mam zamiaru. Przód w serii też był u mnie wyżej w sumie nie wiem czemu. Może jak wrzucę mocniejszy i cięższy motor z GTI to siądzie bardziej
Umyć jeszcze furę,
bębny na czarno, bo rdza wyłazi i te ranciki czarnym matem delikatnie pędzelkiem bez
zdejmowania oponI pomalować zderzaki, naprawić wgniotę, przyciemnić szyby, wrzucić dokładkę z Laguny... Tak, wiem . Może zaraz się na myjnię wybiorę bo pogoda ladna
-
Tą wgniotkę spróbuj ręką wypchnąć, zdejmij plastik z tyłu w bagażniku, zawsze można spróbować
-
Żaden centymetr, to
ma jeździć . Tak jak jest już jest ok
A wrażenia?
Bardziej twardo i w sumie tylebędą dodatkowe wrażenia jak w 5 osób po bujanej drodze się przejedziesz
aha i polecam Ci to + dwie źciereczki mikrofibry, bo brudas co nie miara
-
aha i polecam Ci
[to- dwie źciereczki mikrofibry](http://images.okazje.info.pl/p/motoryzacja/9168/autoland-emulsja-politura-nablyszczajaca-280ml.jpg), bo brudas co nie miara
daje to jakiś fajny efekt?