[Moje auto] Suzuki Swift GLX 1.0 MK4 '98r
-
Wybrałbym kandydata numer dwa
Gdyby liczył się tylko wygląd bieżnika to Nankang, ale opony mają głównie jeździć i dać pewne prowadzenie, więc Vredestein.
Napisz jakie rozmiary akceptujesz, poszukamy
-
Nie ma co szukać . 185/45R15 robi tylko Nankang, inne 175/50R15 to koszt rzędu 280zł w górę. A to już za dużo. Wyższe profile to już balony, a 165 będą zbyt mocno naciągnięte. Jakbym miał gwint to ok, ale naciąg przy kozie to porażka . 195 za szerokie jednak.
-
Zerknij na te Hankooki wyżej
-
Ciekawa propozycja, tylko tanio coś... Nawet bardzo. Toć na innych stronach komplet zaczyna się od 1100zł... Skąd taka różnica cen?
-
Leżaki magazynowe...
Kupiłem osobiście Hankooki, też troszkę przeleżały - 400 za komplet, a opony nówki.
Założone, jeździły jakby kosztowały 800
Teraz czekają do wiosny -
Wyprodukowane w 27tygodniu 2011r, czyli mają jakieś półtora roku. Jak myślicie, warto się zainteresować takimi leżakami? Opcja jak najbardziej, w końcu to dobre 350zł w kieszeni...
Używki odpadają, jakie by nie były -
Cytuję:
"Prawidłowo przechowywane i eksploatowane opony zachowują swoje rzeczywiste właściwości, niezmienione przez wiele lat."
"Zmiany starzeniowe opon podczas ich magazynowania są niezauważalne lub znikome w porównaniu do szybkości zmian starzeniowych rozpoczynających się od chwili montażu opon i eksploatacji."
"Opona będąca 3 tygodnie w eksploatacji posiada zmiany starzeniowe odpowiadające jej magazynowaniu przez 1 rok"
-
Dzwoniąc w sprawie tych Vredesteinów otrzymałem info, że to nówki "nie starsze niż dwa lata". Czyli za 950zł mogę dostać opony takie jak te Hankook z Allegro za 600zł...
Sprawa chyba jasna. Poczekam na innych, ale chyba skłonię się ku Twojej propozycji. -
Jeśli już to z Allegro są Hankooki
Aczkolwiek Vredesteiny mają trochę lepsze opinie pod każdym względem -
Pomyłka, poprawione. Niby lepsze opinie, ale 600zł a 950zł to różnica.
Edit. Zamówione, szybka decyzja to była. 600zł razem z wysyłką, więc bardzo dobry deal -
Pieniężna różnica jest zdecydowanie.
Jaką masz szerokość felgi? -
Siedem cali. Będzie wyglądać to mniej więcej tak:
http://tyrestretch.com/7_175_50_R15/
Tutaj też chyba 7cali i 175/50R15:
Wielkie dzięki xq92x . Różnica to 400zł - Vredesteiny z wysyłką kosztowały 990zł. Pozostała mi lakiernia i jakieś -40mm. -
Miałem właśnie podesłać
Troszkę naciąg będzie
Trzeba bardziej uważać na ranty. -
Ranty na tych felgach są już trochę poryte:
Ciekawe ile ich naprawa może kosztować... Sam mam dwie lewe ręce -
Gdybyś miał kogoś znajomego ogarniętego w temacie to można by za stówkę coś zdziałać
-
Całkiem nieźle, a co wy na 165/45 ?
Czy uważacie to za przesadę naciagając je na 7.5 cala ?
naciung -
Mój znajomy naciąga 165/45/15 na 8 cali ET15
-
Naciąg IMO fajnie wygląda, ale jest jeden warunek - gleba musi być konkretna. Dlatego ja się nie zdecydowałem bo mój Swift nawet na springach -40mm będzie wysoki. A świrowałem o 165/50 na 7cali, ale tak jak mówię - wyglądałoby to komicznie
Zresztą, co my wiemy o naciągach
-
Hahah! To by było dobre do przyczepki german style
-
Wyprodukowane w
27tygodniu 2011r, czyli mają jakieś półtora roku. Jak myślicie, warto się
zainteresować takimi leżakami? Opcja jak najbardziej, w końcu to dobre 350zł w
kieszeni...
Używki odpadają,
jakie by nie byłyBierz te leżaki spokojnie, do tego Hankook teraz dociąga do czołówki, choć to koreańskie opony
Popatrz sobie w testach "Auto Świata" na przykład