[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mkIV '99 by Zubrowaty
-
Subaru Swift
Tylko coś kolor nie ten tego albo tak światło pada...
-
Tylko coś kolor nie
ten tego albo tak światło pada...No nie kolor, do malowania
-
No nie kolor, do
malowaniaNo to Suzuki czy Subaru panie? Zdecyduj się
Te kierunki w zderzaku to będziesz podłączał, czy nie? Bo jak nie to lepiej je zamalować na czarno, żeby się drogówka nie zainteresowała
-
Te kierunki w
zderzaku to będziesz podłączał, czy nie? Bo jak nie to lepiej je zamalować na
czarno, żeby się drogówka nie zainteresowałaPodłączone
-
Dolot firmy el-tec wraz ze stożkiem prosto od Plastka już do mnie leci:
czekam na listonosza, mam nadzieje, że w poniedziałek będę mógł go zamontować
-
Wiesz, ze bedzie gorzej jechal na czyms takim?
-
Wiesz, ze bedzie
gorzej jechal na czyms takim?Właśnie akurat tak nie myślałem
więc chętnie poznam Twoje zdanie na ten temat -
Wiecej moze spalic w srednim zakresie obrotow i duzych obciazen, do tego bedzie tam slabszy. Mocy moze przybyc deczko na wysokich obrotach, ale podczas przyspieszania uzywasz tez nizszych zakresow obrotow.
Mialem bardzo podobny dolot w civicu - jak zaczalem wykrecac te tuningi to auto sie stawalo coraz szybsze Nie mowiac o tym, ze jak zdemontowalem dolot tuningowy to 6KM przybylo... -
A jak w jakiś sposób odgrodzi dostęp ciepłego powietrza od silnika to też będzie tak źle?
-
ale po co odgradzac? czy jest jakis sens robienia teo w silniku o pojemnosc 1.0 ktory ma 50 koni? ile to mu da 2 konie czy co? sam kiedys chcialem cos takiego zrobic ale chlopaki sprowadzili mnie na dobra strone myslenia .. czego to ja kiedys nie chcialem zrobic
-
Ale temperatura tutaj nie ma wplywu tak duzego jak ksztalt, dlugosc i pojemnosc tego ukladu. Wszyscy robia takie, jakie dobrze pasuja pod maska a nie takie, ktore dobrze dzialaja
Za to bedzie odglos spod maski bardzo meski i dupohamownia przez efekty specjalne wyczuje przynajmniej +5KM -
Za to bedzie odglos
spod maski bardzo meski i dupohamownia przez efekty specjalne wyczuje przynajmniej
+5KMO dźwięk w sumie mi chodzi też nawet nie o moc, jak wspomniał Boxxing, co wyciagnę z litra
wlot chłodnego powietrza ogarnę spod zdrzaka.
Zobaczymy, nie nastawiam się na niewiadomo coWszyscy robia takie, jakie dobrze pasuja pod maska a nie takie, ktore dobrze dzialaja
Dolot el-teca, może nie robiony dla wyglądu
-
Jeszcze nie widzialem zeby takie firmy jak eltec, mg, ulter robily cos chociaz z pieciominutowym przemysleniem Np robisz wydech do 2.0t na 400KM i dostajesz katalizator do silnika 1.6 wolnossacego bo jestr 150zl tanszy od takiego na 400KM. A za wydech placisz i tak ponad 3tys...
Ma wygladac i za to kase biora. W wiekszosci przypadkow cos tam sie poprawi, chociaz poprawa w jednym miejscu 2% a w kilku innych strata 2% powoduje ze auto napewno nie bedzie szybsze -
Dolot zamontowany
Rure aluminiową delikatnie przesunąłem jeszcze, tak żeby nie dotykała się z kolektorem wydechowym - i o dziwo jest chłodna, ciepła jest dopiero w okolicy aparatu zapłonowego.
Według mojej oceny, samochód chodzi trochę lepiej. Wydaje mi się, że zbiera się żwawiej.
Może przez to, że wcześnieszy talerz, który był zamontowany i rura, która wchodziła w błotnik często z niego wypadała za każdym razem jak otworzyłem maskę, to tak sobie wisiała, więc brało powietrze z komory.Póki co będę jeździł, testował, zobaczymy jak spalanie wyjdzie
Jutro zabieram się za montaż tarcz hamulcowych (też od Plastka ), bo moje już zdeko wyśmigane
-
jaka rura hehe nie mogles tego jakos estetyczniej zrobic ?:)
-
Napewno za chladnica bedzie mu zimno...
-
Chyba nie ma gorszego miejsca w komorze na stożek
-
Wyszło... śmiesznie!
Ale jeśli autorowi się podoba to najważniejsze.
Może przez to, że wcześnieszy talerz, który był zamontowany i rura, która wchodziła w
błotnik często z niego wypadałaBo powinna być przykręcona do budy na dwie śruby...
-
rura jest na tyle wielka ze doprowwadza duże ilosci chlodnego powietrza. Choć z tej chlodnicy nigdy nie leciał gorący powiew przynajmniej nie w GTi.
Najlepszym rozwiazaniem bylby obudowa na stożek no ale
-
Wszystko byłoby fajnie gdyby ta rurka szła w lewo od kolektora a nie w prawo - w miejsce starego dolotu