[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mkIV '99 by Zubrowaty
-
Nic nie znosi ani nie huczy. Tak jak pisze zubrowaty zaczyna coś stukać jak śruby są luźne. Raz od mechanika wyjechałem z luźnymi kołami. Na szczęście nie zgubiłem koła, ale mechanik prawie zgubił zęby.
-
Chce kupić nowe bębny i mam pytanie.
Wyglądają tak:
Wiem, że szpilki trzeba do tego i pytanie:
Czy szpilki są połączone wraz z tym elementem, w który nabite są łozyska i polega to poprostu na przełożeniu tego elementu ze starego bębna do nowego? -
Nie wiem jak wyglądają bębny od sedana, ale w hatchback-u mk4 i mk5 bębny są inne.
Miejsca w które są nabite łożyska, to razem z bębnem jeden odlew. -
zgadzam się. to są bębny sedana 1.6, w sedanie szpilki są w piaście, nie bębnie
-
Chce kupić nowe
bębny i mam pytanie.
Wyglądają tak:
Wiem, że szpilki
trzeba do tego i pytanie:
Czy szpilki są
połączone wraz z tym elementem, w który nabite są łozyska i polega to poprostu na
przełożeniu tego elementu ze starego bębna do nowego?Jaka cena tych sedanowych bębnów 200 mm?
-
Identyczne bębny były w mojej Justy, ale już są zaciski z GTI
-
Dzięki za rozwianie wątpliwości, tak czułem właśnie, że to jeden odlew jest.
A bębny tanie, na allegro za 165zł z wysyłką. -
Dzięki za rozwianie
wątpliwości, tak czułem właśnie, że to jeden odlew jest.
A bębny tanie, na
allegro za 165zł z wysyłką.cza popaczeć
-
cza popaczeć
tutaj spiesz się, bo 4 godziny do końca
-
tutaj spiesz się, bo 4
godziny do końcaKiedyś komplet był za 300 zł z wysyłką
Nie biorę bo i tak Swift tyłem nie hamuje
Paczałem inne jego aukcje i jest 1 felga stalowa do Swifta mk6/Yarisa za 440 zł z wysyłką
-
Paczałem inne jego
aukcje i jest 1 felga stalowa do Swifta mk6/Yarisa za 440 zł z wysyłkąCena dotyczy kompletu 4szt.
-
Cena dotyczy
kompletu 4szt.A widzisz, na liście aukcji jest napisane 1 sztuka
-
Swift tyłem nie hamuje? To niby jakim cudem sobie go tak ładnie ustawiałem bokiem tylko przez hamowanie lewą nogą? Przykład.. http://youtu.be/PPavD4GNyDg?t=40s
-
Swift tyłem nie
hamuje? To niby jakim cudem sobie go tak ładnie ustawiałem bokiem tylko przez
hamowanie lewą nogą? Przykład.. http://youtu.be/PPavD4GNyDg?t=40sHamuje ale na seryjnym korektorze słabo. A ustawiałeś go bokiem bo dociążałeś przód a odciążałeś tył Podejrzewam, że bez zamontowanych nawet hamulców z tyłu miałbyś to samo
-
Hamuje ale na
seryjnym korektorze słabo.Mówisz o korektorze siły hamowania? Gdzieś czytałem, że można go podmienić na inny z innego samochodu
-
Erde, w drugim Swifcie, z praktycznie niehamującym tyłem już nie dało się tak dobrze go ustawiać, więc jednak cośtam ten tył dostaje Z kolei GTi lewą nogą już tak fajnie mi się nie rzucało przez te słynne nieszczęsne hamulce z tyłu...
-
Po co ustawiać swifta nogą jak można ręką
-
Powodzenia, przy 110/120 w zakręcie puszczać kierownicę jedną ręką i szarpać ręczny
-
Erde, w drugim
Swifcie, z praktycznie niehamującym tyłem już nie dało się tak dobrze go ustawiać,
więc jednak cośtam ten tył dostajeBo dochodzi jeszcze kwestia opon, amorków, geometrii i wielu innych czynników Obstawiam że z tego bardziej wynika że twój leciał łatwiej bokiem niż z samych tylnych hamulców
Żeby tył zerwał przyczepność od samego hamowania to musiałbyś całkiem zablokować tylne koła (jak przy ręcznym) a to raczej nie jest możliwe bez zblokowania przodu bo na tył idzie jakieś 20% siły hamowania
-
bo justyna ze względu na tylny napęd musiała mieć piasty z tyłu, zatem szpilka w piaście także