[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
oj Mokry Mokry..
nie ma porównania w jeździe dieslem a wolnossącą benzyną np golf 1.9 tdi 101KM i golf 1,6 105KM.. tu jest przepaść!!
turbo w moim golfie odpala przy 1800 rpm a przy 2400 moment obrotowy już spada.. i można do przeciągnąć do 5k rpm,
w spalaniu jest też przepaść 6,5-7 w tdi i 9 w benzynie..MKV - pomyśl nad tym co pisał kolega mockba, grzebanie samemu na prawdę da ci oszczędności i satysfakcji.. powodzenia w nowym roku!!
-
Jestem początkujący, też posiadam Swifta i jestem pod wrażeniem Twoich przeróbek...
Ale mam do Ciebie pytanko w innym temacie niż przeróbki silnika:
Skąd masz jasne kierunki w zderzaku?!
Od jakiegoś czasu poszukuję rozwiązania w tej sprawie.
Doszły mnie słuchy, że pasują od świateł cofania z MK2, ale tylko u Ciebie widzę naprawdę coś takiego założone -
Jestem
początkujący, też posiadam Swifta i jestem pod wrażeniem Twoich przeróbek...
Ale mam do Ciebie
pytanko w innym temacie niż przeróbki silnika:
Skąd masz jasne
kierunki w zderzaku?!
Od jakiegoś czasu
poszukuję rozwiązania w tej sprawie.
Doszły mnie słuchy,
że pasują od świateł cofania z MK2, ale tylko u Ciebie widzę naprawdę coś takiego
założoneTrzeba polować na allegro nieraz się trafiają, ew prościej jest dostać ebay'u
-
A zabudowane głośniczki w drzwiach jak u MKV? ;P
Tu pewnie już własne sposoby -
A zabudowane
głośniczki w drzwiach jak u MKV? ;Ppanele z Renaty 19 ... no chyba że ktoś idzie już po całości, to wtedy rzeźba hehe
-
A zabudowane głośniczki w drzwiach jak u MKV? ;P
Tu pewnie już własne sposobyMam na sprzedaż całe boczki do mk2 właśnie tak przerobione na głośniki dodatkowe
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=994055#Post994055
Przydało by się je jednak obszyć czymś ponownie
Ja je kupiłem dla siebie do obszycia właśnie od kogoś tu na głośniku gdzie była cała historia zdjęciowa jak one były tworzone, ale potem trafiłem na całe skórzane wnętrze i nigdy tych boczków nie założyłem... Dodatkowe mocowanie na tweetery pod szybę tez jest fajneBiałe kierunki przypadkiem udało mi się trafić oryginalne chyba z kanadyjskiej wersji :]
-
Z kierunkami właśnie mam problem
Legenda głosi, że można gdzieś tam trafić
a co do boczków to ja mam inne...
mój Swift jest z rocznika '95, więc mk3 i są inaczej zbudowane, ale dzięki za chęć pomocy -
Mały objazd Warszawy Swiftem testując kamerkę
-
Mały objazd
Warszawy Swiftem testując kamerkęWide jest zarąbisty!
Ojjj, przydałaby mi się taka kamerka... -
Wide jest zarąbisty!
Ojjj, przydałaby mi się taka kamerka...Na zlocie KSP Ci przejazdy można pokręcić będzie nawet z kilku kamer naraz bo przynajmniej 2 mają być
-
Mały objazd
Warszawy Swiftem testując kamerkęAch nie mógł sobie Porsche darować w 3:20...
-
Ach nie mógł sobie Porsche darować w 3:20...
Ano nie mogłem mimo wielkich starań
-
widok na widze'zie super no i lepka startowa z ostatniego zlotu swiftklubu dalej siedzi widzę ostatnio miałem przyjemność oglądać mojego byłego swifta i też dalej się na nim trzyma i nie robi sobie nic z tego, że to już 1,5 roku
-
Ach nie mógł sobie
Porsche darować w 3:20...Porsche pewnie na 2 jeszcze jechało
-
Kierowca się tam pewnie za głowę złapał z zażenowania
-
no i lepka startowa z ostatniego zlotu swiftklubu dalej siedzi widzę
No niezupełnie - to jest akurat z ostatniego Rajdu Świętokrzyskiego Klub Suzuki Polska - tam dużo częściej są zloty/rajdy itp i naklejki co jakiś czas wymieniam
Ale trzymać to się skubane trzymają doskonale jak się je dobrze przyklei -
Ach nie mógł sobie
Porsche darować w 3:20...A ta X6 jak odeszła spod świateł
-
A ta X6 jak odeszła
spod światełWidziałem, ale już nie chciałem kolegi pogrążać... A może to było X6 M, więc wtedy odejście byłoby zrozumiałe?!
-
Widziałem, ale już
nie chciałem kolegi pogrążać... A może to było X6 M, więc wtedy odejście byłoby
zrozumiałe?!Weź Ty zobacz jak ja ruszam spokojnie w tym momencie
Silnik jeszcze potrzebuje strojenia bo przy 5500obr mam chwilowe zalanie silnika po ostatniej wymianie głowicy więc nie depcze narazie w każdym możliwym momenciePoza tym chyba decyzja zapadła o przeróbce na MAP sensor więc zobaczymy jak to będzie wtedy pracować. Jak już tez na hamowni znajdzie się odpowiednie ustawienie kółek rozrządu i doszlifuje mapę to pokręcę filmiki z ganiania się z innymi bo narazie to po prostu filmik poglądowy z możliwości nocnych kamerki
-
Weź Ty zobacz jak
ja ruszam spokojnie w tym momencie
Silnik jeszcze
potrzebuje strojenia bo przy 5500obr mam chwilowe zalanie silnika po ostatniej
wymianie głowicy więc nie depcze narazie w każdym możliwym momencie
Poza tym chyba
decyzja zapadła o przeróbce na MAP sensor więc zobaczymy jak to będzie wtedy
pracować. Jak już tez na hamowni znajdzie się odpowiednie ustawienie kółek rozrządu
i doszlifuje mapę to pokręcę filmiki z ganiania się z innymi bo narazie to po prostu
filmik poglądowy z możliwości nocnych kamerkiPrzecież sobie tylko żartuję... Wiadomo że obchodzisz się z nim teraz trochę jak z jajkiem.