Suzuki Swift mk3 GS by mercuc
-
Jak ręczny masz słaby i ogólnie jedno koło praktycznie nie hamuje na zasadniczym hamulcu to trzeba sprawdzić cylinderek hamulcowy czy się nie zastał i dodatkowo sprawdzić samoregulator - rdzewieje i stoi jak zaspawany - wystarczy go rozruszać płynem penetrującym i nasmarować - jeżeli ząbki w nim są ok, to można go montować ponownie
-
dzieki za podpowiedz jak oddam projekt na uczelni to sproboje dostac sie do bebna i zobacze co i jak
strzele pare fotek jak cos xD
-
przyczyna znaleziona, po zdjeciu bebna jedna szczega sobie wypadla, a okladziny to byly tylko z nawy ( na lewej szczesc 0.5 mm na prawej gola blacha xD )
i teraz sprawa, w swojej genialnosci rozmontowalem hamulec ale nie zrobilem fotki jak to wyglada zlozone
bebna na drugim kole za cholere nie moge zdjac ;/i teraz mam prosbe ma ktos zdjecie / schemat albo obydwa jak to ma byc poskladane
(ewentualnie jest ktos w kielcach lub okolicach co ogarnia to?? ) -
poskładanie jest easy.
na dole sprężynka z zaczepami haczykowymi, u góry sprężyna z zaczepami wsuwanymi. górna w taki sposób aby po ułoożeniu się nie wadziła o cylinderek.
następnie:
samoregulator ręcznego (dźwigienka) zamontowany do szczęki tylnej za pomocą zawleczki.dalej: samoregulator z zębami - opiera się o szczękę tylną i wkładany ma dziubek w szczękę przednią
mała sprężynka zahaczona jest o wystajkę samoregulatora i tylną szczękę
o tyle o ile pamietam.
-
najwiekszy mam problem z taka mala sprezynka co z jednej strony jest wsuwana a z drugiej zaczepiana i z samoregulatorem dlatego najwiecej by mi zdjecie pomoglo
-
strona wsuwana wchodzi w otwór szczęki od czoła jak patrzysz i zahaczana jest o taka wystajkę samoregulatora zdjęcia nie mam niestety
-
jutro skocze do samochodu wezme te czesci ze soba porobie zdjecia i sproboje to jakos na sucho poskladac xD
-
tudum
hamulce poskladane xD
3 L browaru
wiele wyrazow wysoce niecenzuralnych xDi swistak hamuje slicznie
teraz tylko kupic duuuuzy mlotek i biore sie za lewe kolo xD
-
Zapodaj jakieś aktualne zdjęcia świstaka
Aż jestem ciekaw jak się 21 letni GieeS prezentuje
-
jutro sie za mycie pewnie wezme to bedzie mozna pare fotek cyknac