Suzuki Swift mk3 GS by mercuc
-
fajny majstrowałeś coś z zawiasem bo bardzo nisko siedzi?
pozdro -
poprzedni wlasciciel chyba cos robil
na bank jest twardszy niz normalnie
-
przed zlotem
przelocik na tyl pojdzieszkoda kasy ... ale rób jak uważasz.
Osobiście dał bym 1,75 cala max. jeśli już to chcesz robić
Wiem po sobie że 2 cale to zabójstwo do serii 1.3 8V bo nie ma dołu praktycznie ... trzeba go kręcić najmniej do 5,5k, co by spadał w okolice 3k ...jak dobrze pojdzie
wyrobie sie tez z audioco masz w planach ? tylko nie mów że 6x9 na tył
-
szkoda kasy ... ale
rób jak uważasz.
Osobiście dał bym
1,75 cala max. jeśli już to chcesz robić
Wiem po sobie że 2
cale to zabójstwo do serii 1.3 8V bo nie ma dołu praktycznie ... trzeba go kręcić
najmniej do 5,5k, co by spadał w okolice 3k ...
co masz w planach ?
tylko nie mów że 6x9 na tyłprzelocik mam za friko od civica rozbitego przez kumpla, bo teraz bez tylnego tlumika smigam, dzejk z forum slyszal jak to chodzi
co do audio wymiana odtwarzacza w polke idzie przynajmniej 16cm (dziury mam, pozostaje kwestia wzmocnienia polki)i prawdopodobnie przerobie boczki pod kolejne 16 (sprawdze czy od peugeota 106 da rade spasowac bo wymiarowo podobnie)
-
przelocik mam za
friko od civica rozbitego przez kumpla, bo teraz bez tylnego tlumika smigam, dzejk z
forum slyszal jak to chodzipowiem tak - nie liczone jest do d***, więcej stracisz nisz zyskasz ... już z innego auta brane to w ogóle się to nie trzyma kupy ... ( mowa o całym przelocie )
Chyba że chodzi Ci tylko o końcowy ... to może szczęściem coś uciułasz ale nie licz na toco do audio wymiana
odtwarzacza w polke idzie przynajmniej 16cm (dziury mam, pozostaje kwestia
wzmocnienia polki)i prawdopodobnie przerobie boczki pod kolejne 16 (sprawdze czy od
peugeota 106 da rade spasowac bo wymiarowo podobnie)dobra rada - zrób sobie dobrze przód, a półkę zakituj ... będziesz 3 razy bardziej zadowolony, ba nawet na lepsze radio zostanie
-
powiem tak - nie
liczone jest do d***, więcej stracisz nisz zyskasz ... już z innego auta brane to w
ogóle się to nie trzyma kupy ... ( mowa o całym przelocie )
Chyba że chodzi Ci
tylko o końcowy ... to może szczęściem coś uciułasz ale nie licz na tosrednica sie zgadza, jak dorwe wzory do tego to sam policze w koncu inz w mechatronice zobowiazuje do czegos
jak nie da rady to wysuplam troche kasy na dedykowanego uthera (chyba sie to tak nazywalo)dobra rada - zrób
sobie dobrze przód, a półkę zakituj ... będziesz 3 razy bardziej zadowolony, ba
nawet na lepsze radio zostaniew chwili obecnej jezdze na fabrycznych glosniczkach ale poprowadzilem na nowo kable i slychac poprawe, bas moze mega nie jest ale graja czysto i glosno, ale wyglusze troche jeszcze deske to sie poprawi, ostatnio zajalem sie alarmem i przyleglosciami wiec nie myslalem o audio
-
Hellsin ma racje, ja mam wrzucone 2 głośniki do tyłu w półke i 2 w desce mam i żeby coś głośniej puścić jak z kimś jadę z tyłu nie ma szans bo on mnie nie słyszy a jak z kolei możemy normalnie gadać to dla mnie muzyka jest za cicho. Dlatego też to będę przerabiał na głośniki w drzwiach ale z półki nie zrezygnuje bo za dobrze dają te w półce
-
srednica sie
zgadza, jak dorwe wzory do tego to sam policze w koncu inz w mechatronice
zobowiazuje do czegosno nie bardzo ... raczej jest to dynamika maszyn, zjawiska falowe, mechanika płynów i itp. czyli bardziej mechanika
jak nie da rady to
wysuplam troche kasy na dedykowanego uthera (chyba sie to tak nazywalo)dedykowane to on ma tylko mocowania i nic więcej ... dlatego kosztuje 300-400 zł a nie 1000-1200 tak jak kosztują zachodnie twory
w chwili obecnej
jezdze na fabrycznych glosniczkach ale poprowadzilem na nowo kable i slychac
poprawe, bas moze mega nie jest ale graja czysto i glosno, ale wyglusze troche
jeszcze deske to sie poprawi,z 10 basu nie będzie ... niestety ...13 to minimum ...
Co do czystości i głośności - nie bardzo ... czysto to nie jest, bo plastiki grają, jak nie te bezpośrednio za mocowaniami, to boczne + deska.ostatnio zajalem sie alarmem i przyleglosciami wiec
nie myslalem o audiowiadomo, po woli do przodu
Hellsin ma racje,
ja mam wrzucone 2 głośniki do tyłu w półke i 2 w desce mam i żeby coś głośniej
puścić jak z kimś jadę z tyłu nie ma szans bo on mnie nie słyszy a jak z kolei
możemy normalnie gadać to dla mnie muzyka jest za cicho.słuchaj ciszej
Dlatego też to będę
przerabiał na głośniki w drzwiach ale z półki nie zrezygnuje bo za dobrze dają te w
półceja tam nigdy nic nie wkładałem w półkę
U mnie zawsze jeździł 25 cm kolega ( raz była 30 przez krótki okres czasu )
Szczerze to wolałbym kupić jakąś 8" do uzupełnienia przodu i wpakować ją w skrzynkę 10l, a w swifcie dzięki wystającym kielichom jest ją gdzie upchać -
ja niestety potrzebuje calego bagaznika
wiec skrzynia odpada niestety
a szkoda bo moglbym zbudowac ze starszym cos ciekawego
przelicze ten przelocik to sie dowiec co i jak
przyzwyczailem sie ze swistak glosny jest i mi to pasuje
-
ja niestety
potrzebuje calego bagaznika
wiec skrzynia
odpada niestety
a szkoda bo moglbym
zbudowac ze starszym cos ciekawegoskrzynka z żywicy dopasowana do nadkola z kielichem - zajmie mniej niż Ci się wydaje, ba nawet nie zauważysz że coś zajęła
przelicze ten
przelocik to sie dowiec co i jak
przyzwyczailem sie
ze swistak glosny jest i mi to pasujejak będziesz jechać 3h w ciągłym buuuuuuuu to zobaczymy
-
jak będziesz jechać
3h w ciągłym buuuuuuuu to zobaczymyja juz teraz tak jezdze
i jest glosne buuuuuu xD
jutro jak bede mial chwilke to sie wydechem pochwale
-
ja juz teraz tak
jezdze
i jest glosne
buuuuuu xD
jutro jak bede mial
chwilke to sie wydechem pochwale -
jutro nagram moj ktory cichy nie jest
ale na trasie przy 3.5k obrotow na 5 biegu da sie wytrzymaci da sie rozmawiac
tylko misie kolorowe czasem sie czepiaja
-
Panie to jakaś cicha pierdziawka jest
hehe brzmi jak mój na silencerze -
Panie to jakaś
cicha pierdziawka jest
hehe brzmi jak mój
na silencerzeano tak brzmi
a tak moj brzmi xD
-
Jak chcesz to mam fajne Ronale 14" do SS`a Transport na zlot mialbys gratis i oczywiscie cena duuuuuuzo mniejsza Jak cos to priv, a tymczasem KLIK
-
Fajny ten Twój swifcik. Bardzo podoba mi się gleba i kołpaki (nie wiem dlaczego ale pasują do sylwetki auta).
Szerokości i przyczepności
POZDRO -
kolpaki to fabryka ale ostaly sie tylko 3
na zlocik mam nowe czarne xD
jakby te aluski byly 13 to bym od reki bral
tak to nie mam opon na nie ;/
-
kolpaki to fabryka
ale ostaly sie tylko 3
na zlocik mam nowe
czarne xDNo to na zlocie będę 2 swifty na czarnych kołpakach
-
ano tak brzmi
a tak moj brzmi xDcicho ... a miało być tak głośno ...