[GTI] Toydolsowe Swifty
-
Wreszcie ktoś
zgadł! To wentylator nawiewu od tyłu.Właśnie dzisiaj wyciągałem podobny z auta Tylko nie taki czysty
Co wygrałem?Zacząłem składać
maszynerię, więc będę mógł częściej zadawać zagadkiCzekamy, czekamy No i relacje z prac prosimy :]
-
Właśnie dzisiaj wyciągałem podobny z auta Tylko nie taki czysty
Co wygrałem?
Uśmiech i piwo (piwo do odbioru u mnie w garażu)Czekamy, czekamy
No i relacje z prac prosimy :]
Oczywiście, jak tylko nie zapomnę, to fotografie będę robił i wrzucał.Przy okazji mam prośbę do właścicieli swiftów 4WD i/lub 1,6 - potrzebuję zdjęcie ściany grodziowej w miejscu gdzie przechodzą przez nią linki od biegów.
-
ja cię niestety mogę wspomóc tylko tymi zdjęciami
-
ja cię niestety mogę wspomóc tylko tymi zdjęciami
Tylko gdzie tu linki?
-
ostatnie zdjęcie jest pokazane miejsce gdzie linki przechodzą w moim swifcie. z 1.6 wziąłem taką metalową obejmę z gumką przepustową.
widać że mam u siebie duży otwór na gumę i po przekątnej otwory na śrubki do skręcenia.
sposób mocowania lewarka jest na 2 zdjęciu
a pierwsze... bo chciałeś ścianę z 1.6, a tylko takie zdj miałem
-
Tylko właśnie nie wiem gdzie ten otwór
Edit:
Znalazłem już odpowiednie zdjęcia na zlosnikiu!Teraz muszę znaleźć taką przelotkę do ściany grodziowej.
-
Pomału, pomału... dziś powstało mocowanie skrzynek przekaźników i bezpieczników.
-
Widać jak zwykle u Ciebie solidna robota przy każdym elemencie Więc pośpiech tym bardziej nie jest wskazany
-
Dzięki za dobre słowo.
...a pośpiech wskazany. Do połowy marca powinno być gotowe wszystko, prócz instalacji elektrycznej. Bo wtedy auto jedzie do K-Sportu na zrobienie nowej wiązki.
Dziś zawiozłem deskę do floku i wszystkie obejmy, mocowania, łapy, uchwyty, zwrotnice, zaciski i inne takie, do piaskowania i malowania proszkowego.... w międzyczasie okazało się, że mi się żona i syn czymś zatruli, więc nic więcej dziś. Jak tylko rodzina dojdzie do siebie zaczynam walkę z instalacją hamulcową i paliwową.
Poza tym zamówione tłoki, system gaśniczy, mocowania kół zapasowych i nie wiadomo co jeszcze... gdyby jeszcze kontrahenci płacili na czas, to jeszcze trochę rzeczy byłoby zamówionych...
...a ścigać mi się chce, jak dziecku płakać...
-
To cieszy, że Ci się chce, wiem co to znaczy pasja i że wtedy nie ma przebacz! Powodzenia tym bardziej!
-
Dzisiaj miałem krótką chwilę i stwierdziłem, że zamki w klamkach powinny działać porządnie... więc zostałem pankluczykiem
Teraz zamki chodzą idealnie. Tak wyglądają w nowych, pomalowanych już klamkach:
A z prawej aluminiowa gałka zmiany biegów mojego projektu. Niestety wykonawca za bardzo się przyłożył i ją wypolerował. W poniedziałek wraca do wypiaskowania.
-
Niestety wykonawca za bardzo się
przyłożył i ją wypolerował. W poniedziałek wraca do wypiaskowania.bardzo dobrze zrobił !
szczotkowana bedzie brudzić !! -
Chyba, że się ją pryśnie klarem. W CTR oryginalnie jest aluminiowa nie wypolerowana i nie brudzi ;P
A ta mi się będzie ślizgać w rękawicy. -
Dźwi prawie gotowe...
-
Dźwi skończone i gotowe do montażu
-
Dźwi skończone i
gotowe do montażuPCV spienione?
-
Dzisiaj miałem
krótką chwilę i stwierdziłem, że zamki w klamkach powinny działać porządnie... więc
zostałem pankluczykiemMoje też coś średnio chodzą ostatnio, jakieś porady albo ciekawostki?
-
PCV spienione?
Oczywiście. Nie podtrzymuje ognia, nie daje niebezpiecznych krawędzi przy złamaniu, a wagowo porównywalny z kevlarem. Pewnie, że w przeciwieństwie do kevlaru czy innego laminatu, nie ma w ogóle wytrzymałości mechanicznej, ale ona tu jest niepotrzebna. Poza tym cena duuuużo niższa. No i dostępność o wiele lepsza i można sobie różne kolory kupićMoje też coś średnio chodzą ostatnio, jakieś porady albo ciekawostki?
Do czyszczenia brakleen. Do smarowania wazelina bezkwasowa. Pamiętaj o kolejności zapadek. Nie zgub sprężynek.Aha! Uważaj na kulkę
-
Oczywiście. Nie
podtrzymuje ognia, nie daje niebezpiecznych krawędzi przy złamaniu, a wagowo
porównywalny z kevlarem.Wiem, wiem, pisałem kiedyś o moich
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showthreaded&Number=883551
Jakby ktoś chciał podobne to jeszcze mi został jeden arkusz 1m x 1m
-
Pompa hamulcowa - zdjęcie po rozłożeniu. W tej chwili jest już poskładana i założona do auta.