[GTI] Toydolsowe Swifty
-
a masz dziure w bloku?:D
Moze w wydechu drzazgki leza:D ale to by byl hard totalny.
-
Zobacz na zdjęcie, że dziury na wylot nie ma, natomiast sam cylinder jest rozerwany.
Poprawna odpowiedź brzmi: tłok jest wszędzie
Bo jest w głowicy, w misce, w dolocie, w wydechu, pod spodem innych tłoków, w zakamarkach bloku, w głowicy itp. Największy kawałek jest wielkości kciuka (niezbyt dużego).
Przy 7500 obr. zassało płyn do tłoka, sprężyło (znaczy próbowało), aż pękł cylinder, wtedy tłok zahaczył o dziurę w cylindrze podczas ruchu w dół, i po prostu eksplodował na baaaardzo dużo kawałków, co większe resztki oberwały jeszcze korbą i sworzniem. -
napewno do milych odczuc to nienalezalo. w dolocie to jest hard hardow:D
-
-
szukaj szukaj moze znajdziesz wszystko i posklejasz ale jednym slowem - Masakra
-
ojtam, ojtam...
-
No to składamy nowy motor. Rano wyglądał tak:
...znów zmieniłem biuro w silnikownię... w końcu spędzam więcej czasu w biurzePanewki główne założone...
... wał na miejscu, zakładam na tłoki wcześniej dopasowane pierścienie...
...czystość przede wszystkim, te skrzynki mają prawie trzy lata i są używane często, ale przed składaniem silnika wszystko zostało wymyte...
...na dziś wystarczy, dół praktycznie gotowy.
-
No kurde stary szacun !
-
Pełny podziw za podejście do tematu
-
Tylko respiratora mi tam brakuje i jakiejś uroczej pielęgniarki do podawania narzędzi
- Siostro, płaska ósemka!
-
Jaka płaska ósemka? Wsio dynamometrem
-
Jaka płaska ósemka?
Wsio dynamometremOjj tam, ojj tam...
Nie wypadaj z roli -
Jaka płaska ósemka?
Wsio dynamometremsiostrooo prosze popchnac ramie z sila 50nM
-
siostrooo prosze
popchnac ramie z sila 50nMalbo: sioostro, proszę sprawdzić czy tłok się dobrze suwa...
-
albo: sioostro,
proszę sprawdzić czy tłok się dobrze suwa...o to toto to
-
Jeszcze jutro rozrząd i wrzucamy do auta...
i wsadzony...
... a że zapomniałem o nowej uszczelce na dwururkę, to odpalony będzie jutro.
-
Dzisiaj maszyna odpalona i już ponad 300 km zrobione. Jutro frunę do kraka na strojenie.
-
Dzisiaj maszyna
odpalona i już ponad 300 km zrobione. Jutro frunę do kraka na strojenie.zdaj relację
-
Dzisiaj maszyna
odpalona i już ponad 300 km zrobione. Jutro frunę do kraka na strojenie.rozumiem ze A4 ?
moze cos po drodze?
jakis spot czy cos ?
-
wyglada milo, pochwal sie jak tam strojenie wypadnie.