moja niebieska strzała
-
Teoretycznie powinien
wiedzieć...Teoretycznie,ale praktycznie,to dobierał na "swój" sposób i muszę przyznać,że po dzisiajeszych oglądzinach auta jest super
-
Teoretycznie,ale praktycznie,to dobierał na "swój" sposób i muszę przyznać,że po dzisiajeszych oglądzinach auta jest super
Auto już odebrane od lakiernika. Lakier wyszedł bardzo ładnie. Nie spodziewałem się,że auto będzie aż tak fajnie wyglądać Zarówno zderzaki jak i progi fajnie się teraz komponują. Pozostało mi jeszcze wymienienić półoś + olej oraz montaż stabilizatora. Na koniec słupki drzwi na czarno i JDM suzuki na drzwi
-
ile cię kosztowało lakierowanie zderzaków bo ja na wiosnę też się zabieram za malowanie
-
i foty prosimy
-
ile cię kosztowało
lakierowanie zderzaków bo ja na wiosnę też się zabieram za malowanieTutaj cena może się wachać w zależności od tego jak solidnie się to zrobi. Najważniejsza sprawa lakier... koszt lakieru wacha się w zależności od jakości i staranności dobrania od 250 do 500 zł za litr ( u mnie w mieście) do tego dochodzą rozpuszczalniki do lakieru, podkład ( na plastik trzeba użyć specjalnego,zeby pozniej nie zaczelo wszystko odpadac) do tego szlifowanie zderzaków,robocizna... normalna stawka u mnie w miescie to 250 zł za element
-
i foty prosimy
Jak już wszystko będzie cacy
-
Dzis jako,że ładna,słoneczna pogoda postanowiłem trochę pogrzebać przy aucie. Udało mi się wymienić uszczelniacz półosi + półoś z przegubami,do tego olej castrol taf-x. Mam nadzieje,że wreszcie przestanie mi popuszczać uszczelniacz,bo to już trzeci w przeciagu roku.Następnie udało mi się założyc stabilizator przód+ nowe końcówki do niego. Zdemontowałem zbiornik spryskiwaczy,bo prawie nic ze sprysów nie leci..przedmuchałem dysze,sprawdziłem silniczki i .. nic..jutro jade po nowe przewody,filtr + spryski mgłowe..może pomoże A przy okacji rozwaliłem już drugi silniczek spryskiwacza
-
Udało mi się wymienić uszczelniacz półosi + półoś z przegubami,do tego olej castrol
taf-x. Mam nadzieje,że wreszcie przestanie mi popuszczać uszczelniacz,bo to już trzeci w
przeciagu roku.Bardzo to dziwne z tym uszczelniaczem. Jeśli masz porządny uszczelniacz, dobrze go wprasujesz i nie uszkodzisz przy wkładaniu półosi... to może zabezpieczenie na półosi za słabo trzyma i półoś wyskakuje ze skrzyni?
-
Bardzo to dziwne z tym
uszczelniaczem. Jeśli masz porządny uszczelniacz, dobrze go wprasujesz i nie uszkodzisz przy
wkładaniu półosi... to może zabezpieczenie na półosi za słabo trzyma i półoś wyskakuje ze
skrzyni?zabezpieczenie trzyma dobrze,wystarczająco. Podobny przypadek miałem w pugu 106 i winna za to byla delikatnie podkrzywiona półoś,wies sugerujac się tym kupiłem druga z nowszego rocznika i zobaczymy. Jeśli to nie będzie to,to sobie raczej daruje i poprzestane na dolewkach oleju,lub zmianie skrzyni
-
Panowie,mam problema !!
Otóż facowiec-lakiernik przy składaniu tylnego zderzaka uszkodził tylną lampe w efekcie czego powstała mała pajęczynka w okolicy kierunkowskazu. Teraz pytanie czym to przymaskować? Doszedłem do wniosku,że mozna byłoby na lampy rzucić folie do przyciemniania lamp,tylko jaki kolor... czerwony,biały ? Może jakieś inne pomysły,bo nie chce zeby agro-tjun wyszedł
-
kupic nowa lampe w innym razie bedzie wiocha
-
Otóż facowiec-lakiernik przy
składaniu tylnego zderzaka uszkodził tylną lampe w efekcie czego powstała mała pajęczynka w
okolicy kierunkowskazu.gratuluje fachury ... niech płaci ...
-
trzeba nową lampę, czy tam idealną używkę kupić...
-
gratuluje fachury ... niech
płaci ...Juz nie chciałem sie odzywać,bo zrobił po kosztach
-
trzeba nową lampę, czy tam
idealną używkę kupić...Cenią sobie te używki praktycznie tyle,co za nowe ;/
-
No przestań. Kupiłem 4 lampy chili komplet do swifta za 450 zł.
-
No przestań. Kupiłem 4 lampy
chili komplet do swifta za 450 zł.MKIII ,czy IV ? Bo do III,są faktycznie o wiele tańsze,a do IV nowa 150,a używka średnio 100
-
MKIII ,czy IV ? Bo do III,są
faktycznie o wiele tańsze,a do IV nowa 150,a używka średnio 100oryginał to koszt 250 zł najmniej ... 150 zł to marny klon Valeo ... jakościowo dużo gorszy.
Lepiej traf używkę w dobrym stanie. -
Mk3
-
oryginał to koszt 250 zł
najmniej ... 150 zł to marny klon Valeo ... jakościowo dużo gorszy.
Lepiej traf używkę w dobrym
stanie.Bez przesady, w tamtym roku za Valeo (prawdziwe) płaciłem 135 pln.
a jesli chodzi o używkę to podsyłałeś link ze spoilerem i tam była lampa za chyba 80plnA jeszcze pytanie do Karol_Sieradz: to możliwe że często widywałem Twojego świstaka pod M1 na Brzezińskiej?