Tico, zmiana silniczków regulacji reflektora
-
Witam.
Zrealizowałem stary projekt zmiany reflektorów przednich. Miałem stare środki Bixenony skrętne z jakiejś droższej starszej furki i tak sobie leżały. Kolega zrobił szlif szkieł w reflektorach. Ostatnio miałem mała stłuczkę i musiałem wymienić reflektory na nowe i o dziwo na przeglądzie pan dosłownie wywalił mnie z tymi światłami bo...są bardzo słabe. Ale z tego co wiem wszystkie reflektory fabryczne tico maja kiepskie światła. Wiec postanowiłem dokończyć projekt montażu soczewek. Odbłyśniki dałem do niklowania, usunąłem cały osprzęt z soczewek zostawiając tylko mocowania i elektromagnesy długich świateł, założyłem osłony boczne na soczewki by nie było widać z boku palnika i nie oślepiały bokiem za pomocą puszek po Faxe (idealnie pasowały). Kolega zrobił spawy mocować soczewek na odbłyśnik i zmontowałem całość. Trochę miałem problemów z kalibracją ale mniej więcej ustawiłem. Jeszcze muszę dopieścić na diagnostyce ale to już kosmetyka. I to jest przysłowiowy pies pogrzebany. Mam problem. Generalnie xenony powinny mieć spryskiwacze i stabilizację czyli auto poziomowanie. Spryskiwacze już są, choć leje się z nich woda bo zbiornik jest wyżej niż dysze, ale ważniejsze z tym drugim. Mam problem bo fabryczne silniczki są wolne jak...... Szukam o podobnym mocowaniu innych na napędzie krokowym lub innym z prostym podłączeniem. Najlepiej trzy przewodowym by można było łatwo zaadoptować istniejącą instalację. Będę myślał zamontować na tylnej osi czujnik obciążenia by stabilizacja miała sens ale potrzebuję właśnie szybkich serw. Czy ktoś miał może w ręce coś zamiennego?