Slabo dziala ogrzewanie - zapchana nagrzewnica? demontaz nagrzewnicy
-
Witam
Przed rokiem zauwazylem ze powietrze na 3 biegu jest chlodniejsze niz na 2. Tej zimy jest wyraznie gorzej. Termostat sprawdzalem, zakrywalem chlodnice i nie poprawia to znacznie sytuacji.Ogolnie grzeje, ale słabo.
Zapchana nagrzewnica?
1.Czy ktos z was demontowal nagrzewnicę?
2.Czy to wykonalne bez zdejmowania deski rozdzielczej?
3.Czy odlaczenie wezykow i wpuszczenie octu to dobry pomysl?
4.Czym przemyc nagrzewnicę, ew. wymienic?
5.Jak wam dziala ogrzewanie?Parzy na 3 biegu?w czerwcu zdejmowalem deske rozdzielczą...moglem to zrobic przy okazji..
dolączam zdjecie z czerwca
-
Witam serdecznie parę lat temu miałem podobny problem i pomogło wyjecie wentylatora i odkurzenie nagrzewnicy przez otwór po wentylatorku, sprawdż czy nie masz zagietych przewodów pomiędzy silnikiem a nagrzewnica wątpie żeby kamień tak osiadł.
-
Kiedyś chciałem próbowałem bez zdejmowania deski bo mi śrubka wpadła do wentylatora i poległem.Deska mnie nie przerażą ale szlak mnie trafia jak muszę te dwa węże od komory odpinać i płyn spuszczać.
-
Na początek,
Witam,
ja bym zaczął od początku sprawdzać tj.;
1. stan cieczy (to normalne ale nie dla wszystkich nie chodzi tylko o jego poziom ale i o jakość"czy jest czysty")
2. Termostat Termostat i jeszcze raz... Termostat(jeśli masz poskręcane obroty to pomyśl o termo. o wyższej temp. otwarcia)
3. I dopiero stan nagrzewnicy czyli całe to rozkręcanie...!!!Pozdr.