Brak ubezpieczenia OC i ponowne ubezpieczenie auta
-
OC kończy mi się w marcu i zastanawiam się nad wypowiedzeniem obecnej umowy i krótką przerwą. Chciałbym się wziąć za samochód (który i tak stoi i nie jeździ), wykonać kilka napraw etc. a ze względu na pracę i szkołę zajmie mi to (pewnie) ze 2 miesiące. Czy, jeśli po tym okresie pójdę do ubezpieczalni, zapłacę jakąś karę lub będę musiał płacić za te 2 miesiące (wtedy bez sensu byłoby w ogóle umowę wypowiadać) czy nic mi nie grozi ew. jakieś małe odsetki? Obecnie w skali roku za OC płacę ok. 540zł.
-
----ciach----
czy nic mi nie grozi ew.
jakieś małe odsetki? Obecnie w skali roku za OC płacę ok. 540zł.Owszem grozi, Fundusz Gwarancyjny.
Musisz mieć kontynuację ubezpieczenia OC.Poczytaj tu, gdzieś tam w środku jest o tym dyskusja
-
Ehh, no to tak czy inaczej muszę płacić. Ew. mogę sobie zrobić przerwę i potem wyłożyć na OC + karę (500 euro przy przewie powyżej 14 dni i 100 euro kosztów).
-
Ewidentnie taka przerwa ci się nie opłaca
-
Ehh, no to tak czy
inaczej muszę płacić. Ew. mogę sobie zrobić przerwę i potem wyłożyć na OC + karę
(500 euro przy przewie powyżej 14 dni i 100 euro kosztów).Sam widzisz, że "urlopowanie" z OC jest całkowicie niewskazane
-
Ewidentnie taka
przerwa ci się nie opłacaSam widzisz, że
"urlopowanie" z OC jest całkowicie niewskazaneŚwięta racja, niestety Dzięki za pomoc