"bi-xenony" w tico
-
Miałem wiele w
poprzednim aucie mianowicie w kadecie i też miałem xenon i jakoś nic nie było.Wiesz co?
Na podstawie twojego toku myślenia nie życzę ci źle, ale myślę sobie, że dobrze byłoby jakbyś stracił dowód rejestracyjny.
Może to by przemówiło ci do rozsądku....
Leo, sorry. Ale wkurza mnie taki tok myślenia... Przez takich ludzi zamiast patrzeć się prosto na drogę, to muszę spoglądać na pobocze. Tak świecą po oczach....
EOT
-
Nie migali światłami.
Codziennie się mijam z znajomymi i mówią że nie razi.
W każdym razie mówisz że nie wyszło trudno.
Ale ja jestem zadowolony. peace. -
To akurat prawda. Niech ludzie montują sobie światłą tak jak chcą aby nie świeciły po oczach. Jako że jeżdżę często przez całą Polskę to nieraz muszę włączać przeciwmgielne i jechać na biała linie na poboczu a jak nie ma to jest jeszcze gorzej.
-
Powiem tak
homologacje to mój zestaw ma.Mógłbyś zrobić fotkę albo zeskanować i pokazać?
Niby na xenon
powinny być spryskiwacze i soczewka.
Ale widziałem że
wiele ludzi ma założone w zwykłych lampach bez spryskiwaczy.Wiesz... "Niby" są ograniczenia prędkości, ale jeszcze więcej ludzi je notorycznie łamie. Czy tak być powinno?
Jak pracowałem w
warsztacie to wiele znajomych zakładało i jeżdża bez problemów.Do czasu:
1. prawdziwej kontroli drogowej,
2. "niezałatwianego" przeglądu diagnostycznego, albo
3. stłuczki lub wypadku.
Szczególnie w tym trzecim przypadku skutki mogą być dla kieszeni katastrofalne. -
a jeżdże w pizzeri od 12 do 24 dziennie około
150 kilometrów.Miło powitać nowego kolegę na forum, ale nie ukrywam, że jeszcze milej byłoby to zrobić w specjalnym wątku: KLIK. Poza tym przeczytanie przez Ciebie mojego wprowadzenia w tym wątku zaoszczędziłoby mi roboty (np. rozdzielania topiców takich, jak ten).
-
Nie moge niestety znalaść pudełka bo moja gdzieś dała.
Ale pomińmy ten fakt.
2 sprawa nie z allegro tylko ze sklepu który się tym zajmuje.
Chciałem się pochwalić ale nie wyszło trudno.leo prosze zakończyć ten temat bo już nie chce mi się o tym gadać.
Pozdro -
Nie moge niestety
znalaść pudełka bo moja gdzieś dała.Ale pomińmy ten fakt.
Dlaczego? Jest on dość ważny.
2 sprawa nie z
allegro tylko ze sklepu który się tym zajmuje.A, to nie wiedziałem. A na Allegro ich nie ma?
Chciałem się
pochwalić ale nie wyszło trudno.Oj tam. Załóż wątek tylko o swoim aucie, opisz wszystkie swoje modernizacje i daj jakieś zdjęcia. Na pewno coś się znajdzie godne pochwały...
leo prosze
zakończyć ten temat bo już nie chce mi się o tym gadać.Po prostu w nim nie pisz, sam umrze śmiercią naturalną. A zabronić ludziom wyrazić swoje zdanie nie powinieneś - może sam wnioski z tej historii wyciągniesz.
-
Witam
Tylko modernizacji narazie zbytnio nie ma.Czym się będę chwalił ze skrzynie basowa wsadziłem do środka auta bo w bagażniku mam butlę z gazem, ze założyłem białe diody w postojówki, podświetlenie tablicy, w zegary i deskę rozdzielczą. To tylko tyle o modernizacji. Ważniejsze były części żeby to auto wogule jeździło np. hamulce przód, tył narazie czeka bo jest trochę za zimno w garażu, przegłub, tłumik środkowy - i wcale nie miałem z nim problemów jak niektóży użytkownicy, wym inst. elek. z tyłu jak w każdym tico. Normalne rzeczy eksploatacyjne.Także nie ma się czym chwalić zbytnio. Pozdro.
p.s. na allegro tego zestawu bi nie ma. -
Tico ma reflektory paraboliczne i nie można poprawnie wyregulować lampy ksenonowej.
Ja założyłem i szybko zdjąłem. Kiepski zasięg albo oślepiasz innych kierowców. Nie polecam. -
Powiem tak
homologacje to mój zestaw ma.
Homologację to może i mają, ale same przetwornice, w najlepszym wypadku przetwornice i palniki osobno, a nie jako zestaw.
Zakładając optymistycznie, że nawet i ten zestaw ma homologację, to i tak możesz ją sobie schować do szuflady. Powód jest prosty - reflektor w Tico jest homologowany pod konkretne źródło światła (w tym wypadku H4), co dyskwalifikuje używanie tam palników.
I na koniec - wystarczy, że w razie wypadku nawet nie z Twojej winy sprawca powie, że go oślepiłeś. Policja sprawdzi reflektory i masz pozamiatane. Nie skończy się tylko na zabranym dowodzie.