cieknący uszczelniacz półosi. pomocy
-
Mam problem ,przez uszczelniacz półosi non stop cieknie olej. tylko mam problem w tym że ten uszczelniacz wymieniałem 2 razy już a problem z cieknącym olejem nadal jest . nie wiem comam czynić. proszę was o pomoc .
-
Mam problem ,przez
uszczelniacz półosi non stop cieknie olej. tylko mam problem w tym że ten
uszczelniacz wymieniałem 2 razy już a problem z cieknącym olejem nadal jest . nie
wiem comam czynić. proszę was o pomoc .Może to wina uszkodzonej półosi
-
A może to wina nieumiejętnego montażu? hmm
-
Myślę że dobrze montowałem uszczelniacz, tak przynajmniej mi się wydaje. może coś robię źle. Macie jakieś porady na dobry montaż uszczelniacza
-
Przy montażu uszczelniacza półosi musisz równiutko przyłożyć go do otworu i delikatnie pukać młoteczkiem żeby się nie uszkodził i oczywiście dobrą stroną wgłębieniem do środka, a płaskim na zewnątrz. Jak by co to pytaj
-
Może głopie to zabrzmi ale może olej cieknie Ci skąd indziej i może tego nie przyuważyłeś a on sobie spływa po skrzyni na uszczelniacz.
Druga mozliwość to że uszczelniacze są do d**y. Z profilu widzę że jesteś z Chorzowa a tam znajduje się sklep/hurtownia o nazwie Jadar który ma części bardzo słabej jakości i jeżeli tam kupiłeś to sprawa była by chyba jasna... -
W weekend zdecydowałem zaryzykować jeszcze raz. Wymieniłem uszczelniacz po raz trzeci ( uszczelniacz kupiony już 3 raz w innym sklepie). Rezultat: nie cieknie już olej, z czego bardzo się cieszę . A co do firmy Jadar kupowałem tam wielokrotnie i zauważyłem że trzeba uważać co się kupuje choć wiele rzeczy mają też porządnych. Pierwszy uszczelniacz kupiłem właśnie w firmie Jadar, drugi raz w hurtowni ABC Daewoo w Katowicach a trzeci raz w Chorzowie na ul. Dębowej. Dużo przygód też miałem z tuleją która znajduje się w przekładni kierowniczej większość z nich po prostu była nie wymiarowa i nie pasowała i to też takie szukanie w sklepach która tuleja będzie pasować. Pozdr.