OBROTOMIERZ ELEKTRONICZNY
-
To przecież takie
coś dają do obrotka. U mnie leży w szufladzie a nie sądziłem że takie coś kosztuje
ponad 20zł z wysyłką.Niektórzy się wycwanili i jeszcze na tym chcą zarobić
-
Poszukam bo gdzieś to położyłem chyba bo miałem wcześniej w szufladzie schowane. Dawniej na allegro te obrotki były sprzedawane wraz z tymi obudowami ale cena była najtaniej 90zł za zwykły nie indyglo 52mm.Widać wpadli na sposób sprzedawcy by zarobić dodatkowo.
-
witam, wczoraj pojeździłem trochę w nocy i jednak stwierdzam, że trochę zbyt mocno daje po oczach to podświetlenie, wobec czego pomyślałem, żeby założyć jakiś potencjometr/rezystor na kablu, tylko teraz się zastanawiam, jak mocny?
Jeśli potencjometr to z jakim zakresem powinien skutecznie wystarczyć? -
witam, wczoraj
pojeździłem trochę w nocy i jednak stwierdzam, że trochę zbyt mocno daje po oczach
to podświetlenie, wobec czego pomyślałem, żeby założyć jakiś potencjometr/rezystor
na kablu, tylko teraz się zastanawiam, jak mocny?
Jeśli potencjometr
to z jakim zakresem powinien skutecznie wystarczyć?http://www.masterlab.com.pl/pl,tools-stabilizator-liniowy-lm
Zbuduj taki układ. R1 240 om, a zamiast r2 potencjometr 1,5kilooma -
120tys km temu założyłem ten co ty masz ja mam tylko kubek wraz z podstawką inna.
Dzisiaj ta intensywność tego porażającego indyglo zmniejszyła się o dobrą połowę:) i jest idealnie.Mam zdjęcie tego swojego zrobione tego samego dnia co go założyłem październik 2006,z tym że jedno zdjęcie mam zrobione w nocy bez widocznego żadnego zewnętrznego oświetlenia,jak będę w domu to zrobię teraźniejsze w tym samym oświetleniu i tym samym aparatem cyfrowym:).
Jóź lepiej się chyba nie da tego porównać:) -
Trzeciak napisał,
że silnik w Tico kręci się do 5500 obr/minNapisał, że przy 5500 Tico ma moc maksymalną a to co innego niż obroty maksymalne.
-
Założyłem potencjometr 50k i można go ustawić od zera (zgaszone podświetlenie) do pełnego świecenia, więc regulacja jest idealna.
-
Założyłem
potencjometr 50k i można go ustawić od zera (zgaszone podświetlenie) do pełnego
świecenia, więc regulacja jest idealna.Może się potencjometr nie spali
-
E no myślę, że powinien wytrzymać spoko, a jak nie to będę stratny te parę groszy.
Co sugerujesz, żeby dać tu większy?
-
E no myślę, że
powinien wytrzymać spoko, a jak nie to będę stratny te parę groszy.
Co sugerujesz, żeby
dać tu większy?Nie chodzi mi o wartość. Chodzi mi o to, że jak masz ustawioną dużą jasność, to płynie przez ten kawałek ścieżki oporowej dość duży prąd. I przez to może się przepalić.
Sugerowałem dołożenie stabilizatora Ale skoro działa i tak, to w sumie ok... Ustaw prawie maksymalną jasność i jeśli po godzinie się nie nagrzeje, to powinno być ok