Podłączenie radia
-
Kurde to jednak będzie ciężki temat... Sprawdziłam światła i pozycyjne też nie świecą. Niestety chyba nawala mi przegub i kolejny problem się pojawił. Jakiegoś pecha mam
-
Kurde to jednak będzie ciężki
temat... Sprawdziłam światła i pozycyjne też nie świecą.Które pozycyjne ?
Przednie, tylne, oba przednie, oba tylne ?Niestety chyba nawala mi przegub i
kolejny problem się pojawił. Jakiegoś pecha mamPo czym to wnioskujesz ?
-
Przednie nie świecą, zapalniczki nie sprawdziłam, bo wyjazd mi wypadł i tylko siostra luknęła na światła. Nie mam kogo wyciągnąć i posprawdzać, bo żadnego chłopa aktualnie w domu nie ma.
Jeśli chodzi o przegub to stuka mi przy skręcaniu, ale tylko przy krótkim i ostrym zakręcie, na łukach nie. Szwagier miał takie stuki aż mu trzasło i wymieniał przegub.
-
Przednie nie świecą,
zapalniczki nie sprawdziłam, bo wyjazd mi wypadł i tylko siostra luknęła na światła. Nie mam
kogo wyciągnąć i posprawdzać, bo żadnego chłopa aktualnie w domu nie ma.Na początek sprawdź dwa bezpieczniki zaznaczone na zdjęciu:
Jeśli będą sprawne, to sprawa jest grubsza i bez elektryka chyba się nie obejdzie...
Jeśli chodzi o przegub to
stuka mi przy skręcaniu, ale tylko przy krótkim i ostrym zakręcie, na łukach nie. Szwagier
miał takie stuki aż mu trzasło i wymieniał przegub.Przy skręcie w prawo powinien odzywać się lewy przegub i na odwrót
Objawy przez Ciebie napisane wskazują na jego uszkodzenie - sprawy nie można bagatelizować, tylko wymieniać
-
No to lewy, bo zauważam to przy skrętach w prawo. Ech
Spróbuję znaleźć te bezpieczniki, bo trochę nie za bardzo tam ogarniam. -
No to lewy, bo zauważam to
przy skrętach w prawo. EchPowinno dać się też usłyszeć dokładnie, z której strony stuka
Spróbuję znaleźć te
bezpieczniki, bo trochę nie za bardzo tam ogarniam.Trzeba otworzyć tę plastikową podłużną nakładkę - w środku będzie siedział bezpiecznik
-
No więc radio jutro odłączam i jadę do elektryka.
-
No więc radio jutro odłączam
i jadę do elektryka.Jedyna słuszna opcja
Cieszę się, że udało się (mam taką nadzieję) znaleźć przyczynę
-
chris było tak jak pisaliśmy.
Radio podłączone, chodzi ładnie. Pan wymienił bezpieczniki, bo były zwarcia i zauważył też parę usterek, które i ja zauważałam. Po niedzieli jadę z powrotem -
chris było tak jak pisaliśmy.
Radio podłączone, chodzi
ładnie. Pan wymienił bezpieczniki, bo były zwarcia i zauważył też parę usterek, które i ja
zauważałam. Po niedzieli jadę z powrotemCałe szczęście, że radio okazało się być sprawne
Teraz tylko doprowadzić resztę do prawidłowego stanu i nic tylko cieszyć się autem