Osiągi naszych Ticaczu :)
-
Zresztą wszystko zależy od modelu auta od srednicy kól jakie są zastosowane w wozie oraz od samego mechanizmu licznika. Wiem ze starę VW przekłamywały sporo.
-
na zakończenie tego tematu
-
na zakończenie tego
tematuZ górki i z wiatrem
-
Z górki i z wiatrem
Lub po podniesieniu przednich koł
-
Z górki i z wiatrem
Nieee... To się daje zrobić na autostradzie. "Zlotowcy" z drugiej SG coś na ten temat wiedzą...
Co oczywiście nie jest najmądrzejsze oraz zdrowe dla silnika. -
Lub po podniesieniu przednich
kołTo na filmiku, który ja wskazałem...
-
Ja osiągnąłem 155 km/h tylko ciekawe ile wtedy tico pali benzyny.
-
Koledzy ... wczoraj założyłem obrotomierz do mojego Tico i teraz mam prośbę do tych co już obrotomierz posiadają Bo nie wiem czy dokładnie jest dorze podłączony i czy wskazuje prawidłowo
Wypisze Wam moje "osiągi" i napiszcie czy macie podobno jeśli możecie to sprawdźcie
dwójka 60 km/h 5500 obrotów na minute
trójka 70km/h 4000 przy 80km/h prawie 5000 przy 90km/h 5000
czwórka 90km nie całe 4000
piatka 90km/h 3000 obrotówChodzi mi o prawidłowe obroty przy danej prędkości na danym biegu ... opony zwykłe
-
Koledzy ... wczoraj założyłem
obrotomierz do mojego Tico i teraz mam prośbę do tych co już obrotomierz posiadająA co to za obrotomierz?
-
ja niestety jestem w trakcie robienia tylnich hamulców i pewnie pare dni mi zajmie poskładanie ich do kupy
jak będzie już na chodzie to podam wyniki zgodnie z nawigacją bo licznik strasznie mi oszukuje -
A co to za obrotomierz?
...i gdzie go podłączył, bo to ważne przy prawidłowym wskazaniu
-
-
Powiedz jeszcze jakie masz obroty na biegu jałowym. Z tego co napisałeś moje obroty przy danych prędkościach z tego co pamiętam nie odbiegają od tych co podałeś. Mi na jałowym pokazuje 1100 obr/min i nie wiem czy pokazuje dobrze czy jest taki wielki błąd. Ja osobiście mam podpięty obrotek pod cewkę
-
http://allegro.pl/item949185894_zegar_obrotomierz_z_shift_light_auto_gauge_3302ssc.html
Z wyglądu identyczny tylko mam inny model moge zmieniac na 2 3 4 5 6 8 cylindry
Obrotomierz podąlczony do kabla ktory idzie od cewki tz owinięty spręzynką wokoło niego ... kabel ekranowy od antenty CB.
-
przy normalnej jeździe to raczej takich osiągów nie mam, ale przy próbach na autostradzie miałem 150 km/h, przy pięciu pasażerach
-
Jakiś czas temu w Niemczech...(jeszcze przed regulacją zaworów)
-
Czyli prędkość "fabryczna" ok 147km/h
-
Fabryczna wynosi 143km/h zakładajac przekłamania licznika czyli w tym wypadku jakies 4 km/h, to 143 km/h było
-
A u mnie to wygląda tak Klik
-
Oto mój wozik 0-100 km/h
http://www.youtube.com/watch?v=UrSS8eppV78