Problem z ustawieniem obrotów TICO98 GAZ LOVATO


  • Użytkownik archiwalny

    Witam wszystkich. I z góry dziękuję za pomoc. Przeczytałem wszystkie posty na temat podobnych tematów jednak w żadnym z nich nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Kilka dni temu miałem problem z zapachem gazu w samochodzie szczególnie podczas postoju na odpalonym silniku. Problem z dnia na dzień narastał włącznie ze spadkiem mocy samochodu oraz bardzo dużym spalaniem. Po przeczytaniu kilku postów stwierdziłem wymianiam membrany w parowniku. Po wymianie membran oba problemy poszły w zapomnienie jednak pojawiło się coś nowego. Nie mogę ustawić wolnych obrotów. Jak ustawię samochód na ciepłym silniku na analizatorze spalin to wszystko jest ok dopóki silnik nie ostygnie. Jak ostygnie to nie mogę go odpalić. Muszę wtedy odkręcić śrubę od odbrotów na parowniku. Po odkręceniu i zagrzaniu się silnika samochód ma za niskie obroty i gaśnie. I tak w kółko. Dodam, że założyłem orginalne membrany Lovato oraz że proces regeneracji przeprowadziłem po przeczytaniu wielu manuali łącznie z tym zamieszczonym na forum. Czytałem że winna może być gumka która zamyka dopływ gazu i jest na dzwigni od regulacji wolnych obrotów- jendak dzowniłem do gościa który tym handluje i mówi że nie ma takich problemów po wymianie. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Prosze jednak nie pisać żebym wymieniał pół samochodu bo być może to jest to, licze raczej na odpowiedzi osób które miały ten problem i się z nim uporały


Log in to reply