Wymiana linki od otwierania maski
-
Cześć,
Pech chciał że dzisiaj niestety pojawił się problem z zamknięciem przedniej klapy, Otworzyć się udało, ale po standardowym jej "zamknięciu", wcale się nie zamknęła. Za to uchwyt od otwierania bezwładnie sobie lata. No i zmuszony byłem użyć kabla do przywiązania maski do przedniej belki. Oczywiście w serwisie powiedzieli mi "no way" po świętach. A tu po rodzinach trza jeździć.
Zauważyłem że otwór do którego wpada "kołek" jest zupełnie pusty nie widać w nim żadnych sprężyn czy czegokolwiek. Czy moglibyście mi wskazać czego potrzeba (części), do rozwiązania tego problemu.
Dzięki z góry -
Cześć
Wystarczy wykręcić (u mnie jedna się ukręciła) śruby mocujące ten "zatrzask".
będzie Ci się dyndał na lince. Wtedy pół puszczeki małego WD bądź innego badziewia do odrdzewiania i gotowe. Przynajmniej u mnie taki zabieg pomógł
Pozdrawiam -
Hej,
Widzę, że wątek stary, ale właśnie mam podobny problem. Maska mi się nie chce zamknąć. Raczej nie otworzy się w trakcie jazdy ponieważ ten zaczep co trzeba go palcami otworzyć pod maską trzyma, ale maska jest podniesiona na tym kołku ze sprężyną (otwór ma może 1-2 cm). Jak się za to zabrać ? Może ktoś miał podobno problem. Proszę o jakieś porady praktyczne, bo zwykle takie rzeczy są najbardziej upierdliwe.
Cześć,
Pech chciał że dzisiaj niestety pojawił się problem z zamknięciem przedniej klapy, Otworzyć się
udało, ale po standardowym jej "zamknięciu", wcale się nie zamknęła. Za to uchwyt od
otwierania bezwładnie sobie lata. No i zmuszony byłem użyć kabla do przywiązania maski do
przedniej belki. Oczywiście w serwisie powiedzieli mi "no way" po świętach. A tu po
rodzinach trza jeździć.
Zauważyłem że otwór do którego wpada "kołek" jest zupełnie pusty nie widać w nim żadnych sprężyn
czy czegokolwiek. Czy moglibyście mi wskazać czego potrzeba (części), do rozwiązania tego
problemu.
Dzięki z góry