problem z chłodnicą


  • Użytkownik archiwalny

    Witam wszystkich!
    Zwracam się z problemem. Zauważyłam że nie włącza mi się chłodnica. Gdy wskazówka podeszła do połowy zgasiłam samochód. Po następnym odpaleniu, gdy już wskazówka była nisko, podczas wciskania sprzęgła tico dostawał bardzo wysokie obroty. Nie mogłam zgasić samochodu, a silnik bardzo szybko się nagrzewał. Zostawiłam go na noc. Dzisiaj po krótkiej jeździe(ok 1 km)znowu łapał bardzo wysokie obroty, znowu nie mogłam go zgasić a na dodatek nie wiem co się stało z pedałem gazu- opadł do podłogi... Co mam zrobić?? Proszę pomóżcie!!


  • Użytkownik archiwalny

    Witam wszystkich!
    Zwracam się z problemem. Zauważyłam że nie włącza mi się chłodnica. Gdy wskazówka podeszła do
    połowy zgasiłam samochód. Po następnym odpaleniu, gdy już wskazówka była nisko, podczas
    wciskania sprzęgła tico dostawał bardzo wysokie obroty. Nie mogłam zgasić samochodu, a
    silnik bardzo szybko się nagrzewał. Zostawiłam go na noc. Dzisiaj po krótkiej jeździe(ok 1
    km)znowu łapał bardzo wysokie obroty, znowu nie mogłam go zgasić a na dodatek nie wiem co

    Witam

    To sie nadaje do beczki śmiechu <img src="/images/graemlins/hehe_.gif" alt="" />,ale sie uśmiałem.

    się stało z pedałem gazu- opadł do podłogi... Co mam zrobić?? Proszę pomóżcie!!

    Nawet nie chce sobie tego wyobrazić <img src="/images/graemlins/zakrecony.gif" alt="" />, i z tego powodu nie pomogę Ci pomóc ,ale widocznie to syndrom padniętego pedału <img src="/images/graemlins/hehe_.gif" alt="" />

    A tak na poważnie to napisz coś więcej,i zacznij sprawdzając czy masz płyn w układzie chlodzenia .


  • Użytkownik archiwalny

    mozliwe,ze padl termostat,btw masz odpowiednia ilosc plynu chlodniczego?. a co do gazu to sprawdz czy gdzies cos ci nie blokuje linki.

    pozdr


  • Użytkownik archiwalny

    na dodatek nie wiem co
    się stało z pedałem gazu- opadł do podłogi... Co mam zrobić?? Proszę pomóżcie!!

    Mialem to samo, sprawdz, czy mechanizm od linki przy gazniku sie nie zacina. Jesli tak - Spryskac WD40 i rozruszac. U mnie pomoglo.


  • Użytkownik archiwalny

    mozliwe,ze padl termostat,btw masz odpowiednia ilosc plynu chlodniczego?. a co do gazu to
    sprawdz czy gdzies cos ci nie blokuje linki.
    pozdr

    Sprawdz czy nie masz uszkodzonego wiatraka lub czujnika temperatury ,ale to co opisujesz to może być termostat.