[lpg] redukcja; butla 11kg-samochód
-
trzeba bylo nie spac na fizyce
dodam ze butle 2 i 3 kilowe sa napelniane w ten sposob w autoryzowanych punktach
odkreca sie srubke i napelnia butle za z zaworka zamiast ulatniac sie gaz zacznie wyciekac "gaz"
niektore cysterny tez maja taki wskaznik napelnieniaNa tej rzekomo przespanej fizyce było o zachowaniu sie gazu ,i nie każdy musiał od razu spać.
Właściwości LPG są nieco inne od typowego gazu ,LPG jest w stanie ciekłym i dzięki temu może zalegać na dnie zbiornika .LPG wywiera wtedy ciśnienie także na poduszkę powietrzna ,dzięki takim właściwościom możemy osunąć powietrze z zbiornika ,co nie zmienia faktu ,że takie napełnianie butli po ich nagrzaniu jest niebezpiecznena kazdej stacji gazowej byla taka przepompownia o ile nadal nie funkcjonuja takie przepompownie
Pewnie funkcjonują ale coraz rzadziej ,nie tak jak kiedyś na każdej stacji ?
znowu pukasz sie w glowe , czy uwazasz ze jesli przetaczanie z butli 11 kilowych do duzych
zbiornikow nieoplaciloby sie to , wlasciciel stacji zamowil by cysterne czy 500 butli do
przetaczania tak zeby pracownicy sie nie nudzili ....Mówimy tu o przetaczaniu gazu z butli do instalacji samochodowej .
Pewnie ze sie pukam,zmuszasz mnie do tego pisząc ,że właściciele stacji wybierają zamiast cysterny 500 butli tak dla zabicia nudy pracowników ,i nadal uważam ,że takie przetaczanie gazu nie opłaca sie (nie tylko ze względów ekonomicznych)nam właścicielom samochodów,właścicielom stacji pewne tez nawet jak pracownicy strasznie sie nudzą .a skad wiesz ze tam jest jakis syf wg mnie twoja znajomosc tematu jest nikla , wiec dziwi mnie
ta pewnosc w twoim tekscieSyf jest ,powiedział mi pracownik stacji ,który z nudów przechylił posta butle i widział co z niej wypływa .
Wg Ciebie tankujemy gaz przetaczany z butli dla zabicia czasu pracowników stacji