huczenie z okolic koła
-
Witam z okolic przedniego koła podczas jazdy dochodzi rytmiczne przerywane huczenie. Wzrasta ze wzrostem predkosci i przy ok 70-80kn/h glosnosc jest juz porownywalna z glosnoscia silnika. podejrzewam ze to lozysko - czy to moze byc cos innego ??. Pytam bo dzwonilem do warsztatu i mowili ze to prawdopodobnie lozysko lub moze byc cos innego... i wlasnie to cos innego mnie zastanawia...Z gory dzieki za odpowiedzi
-
Witam. Najprawdopodobniej łożysko, ale może się jeszcze kolega upewnić jadąc w jakieś miejsce gdzie nikomu nie wyrządzi się krzywdy jeżdżąc slalomem i wykonać własnie taki test. W czasie jazdy poskręcać dość gwałtownie w lewo i w prawo. Jeśli hałas będzie zanikał przy jakimś skręcie to właśnie łożyska na tej stronie, w którą auktualnie skręcaliśmy są do wymiany. Piszę o tym bo też tak miałem i myślałem, że to lewa strona a okazało się całkiem inaczej.
Pozdrawiam. -
U mnie robia tak, ze podnosza troche samochod aby kola byly ponad podlozem i rozpedzaja "samochod" do okolo 70-90 km/h. Potem silnik zostaje wylaczony i kola kreca sie same a mechanik nasluchuje co wyje... Oczywiscie mowimy o osi napedzanej.