Smutna wiadomość - stłuczka :(
-
Witam
Niestety wczoraj nadwyrężyłem zasadę ograniczonego zaufania za co sporą cenę zapłaciłem i jeszcze zapłacę.
Dostałem w prawe drzwi, błotnik i koło (to najgorsze) od Hondy Legend.
Mandat 300 zł, 6 pkt. karnych, ale to nic w porównaniu do diagnozy po geometrii.
Przesunięty przód (od nieszczęsnego uderzenia w koło)
Na przyrządach pomiarowych pochylenie lewe wyszło - 3,5 stopnia.
Czeka mnie wizyta w zakładnie, który ma pas do naciągania.
Tu moje pytanie, czy nasze skromniutkie i malutkie Tico to wytrzyma.
Może miał ktoś podobny przypadek, albo spotał się z takim nieszczęśliwym kierowcą.
Pozdrawiam serdecznie,
Smutny Krzysiek -
Tydzień temu w piątek mój ojciec,który teraz jeździ tico,też dostał w prawe drzwi i błotnik przedni od poloneza.Samochód na szczęście jechał prosto (sprawdzone, gdyż ojciec jechał z Bielska do KAtowic).Efekt stłuczki to drzwi prawe i błotnik do wymiany,praktycznie cały przedni słupek i próg do prostowania (pękła w dolnym rogu szyba przednia) oraz do lekkiego klepania.Na razie wymienione drzwi i błotnik, samochód naciągnięty, próg wyklepany.Wygląda to nieźle,ale jest zrobiona sama blacharka,ze względów ekonomicznych lakierowanie w czasie późniejszym.Koszt samej blacharki to 1000 zł (szyba przednia pękła jeszcze w jednym miejscu po naciąganiu, ale też jeszcze nie była wymieniana).
-
Witam
Auto powinno wytrzymac. Tylko czy bedzie w pelni sprawne i nie bedzie "falowac" to juz inna historia. Wsio zalerzy od tego jak dobrzy beda fachowcy
Pozdrawiam