wyciek oleju a pompa paliwa
-
Pół roku temu założyłem w Tico instalacje gazową i po 3 miesiącach z silnika zaczął wyciekać olej. Mechanik stwierdził ze jest pęknięta pokrywa zaworów (była przykręcona nieoryginalnymi śrubami i pęknięcie było przy jednej z nich). Wymienił mi pokrywę i uszczelkę, kazał umyć podwozie i sprawdzić czy nadal cieknie. No i początkowo nie ciekło ale po pewnym czasie z silnika zaczęło sie dosłownie lać, widać było wyciek z prawej strony gdzie jest taka blaszana osłona w podwoziu. Przy kolejnej wizycie w warsztacie mechanik stwierdził że jest to na 100 % wina pompy paliwowej. Wymiana rzeczywiście pomogła ale nadal pojawiają sie bardzo drobne plamki oleju.
Mnie zastanowiło to co do wycieku oleju z silnika ma pompa paliwa ? -
Pół roku temu założyłem w Tico instalacje gazową i po 3 miesiącach z silnika zaczął wyciekać olej. Mechanik
stwierdził ze jest pęknięta pokrywa zaworów (była przykręcona nieoryginalnymi śrubami i pęknięcie było przy
jednej z nich). Wymienił mi pokrywę i uszczelkę, kazał umyć podwozie i sprawdzić czy nadal cieknie. No i
początkowo nie ciekło ale po pewnym czasie z silnika zaczęło sie dosłownie lać, widać było wyciek z prawej
strony gdzie jest taka blaszana osłona w podwoziu. Przy kolejnej wizycie w warsztacie mechanik stwierdził że
jest to na 100 % wina pompy paliwowej. Wymiana rzeczywiście pomogła ale nadal pojawiają sie bardzo drobne
plamki oleju.
Mnie zastanowiło to co do wycieku oleju z silnika ma pompa paliwa ?Ma i to sporo. Temat byl wielokrotnie omawiany, wiec znajdziesz w archiwum.