[S] Tico z klimą Keszakula na sprzedaż. Plus pudło części
-
Witam wszystkich,
Czas się żegnac z moim Tico...
Jako, że chcę, żeby trafił tylko w dobre ręce tak jak np. czerwony PM paciora, to oprócz giełdy złomnika wystawiam na razie po forach: zlosniki i daewooforum.
Tak więc:
Rocznik 96, przebieg 198 tys km, jeżdżony do 2018 jako daily, potem odstawiony z racji budowy domu i braku czasu (i kasy) na należyty remont. Teraz rodzinka się powiększa i to dodatkowy powód na rezygnację z trzymania Tico na zabytek jako trzecie auto w rodzinie.
Na forum jest temat o moim autku, poniżej po krótce opiszę wyposażenie i obecny stan techniczny:
Wyposażenie
sprawna klimatyzacja na normalny czynnik R134A
elektryczny szyberdach firmy Webasto - możliwe, że to jedyne takie Tico w Polsce, chociaż dawno nie było mnie na forum :)
elektryczne lusterka AJS z Radomia
kierownica i konsolka środkowa z Suzuki Swift GTI MK II
bezwładnościowe pasy bezpieczeństwa z tyłu
elektryczna antena radiowa
alufelgi 13
fajne radio Alpine z dobrymi głośnikami montowanymi w panele boczne od Renault 19
gumowe osłony progów z napisem Tico (wyrób rzemieślniczy oferowany w salonach DU)
centralny zamek (NIESPRAWNY!) i szyby w prądziePrzegląd techniczny i OC aktualne (przegląd do listopada 2021, OC do lipca 2021).
Mankamenty:
KOROZJA. Jak to w Tico... (oczywiście tym z FSO nie z Korei). Nie ma jednak tragedii. Do zrobienia przede wszystkim doły drzwi, i progi (dziur w nich nie ma). Podłoga się trzyma - to od początku mocna strona tego egzemplarza.
wycieki oleju z silnika (najbardziej pokrywa zaworów i aparat zapłonowy)
wybita tuleja lewarka skrzyni (oprócz luzu na drążku i irytującego grzechotania w czasie jazdy niczym to nie grozi)
tłumik coś lekko popierduje
osłony przegubów do wymiany (przeguby są sprawne)
zepsuty zamek centralnyDo Tico dorzucam dwa pudła części (między innymi zapasowe do klimy, oraz drugi bat do elektrycznej anteny - rzeczy absolutnie nie do dostania w PL), komplet kół zimowych na stalówkach 12", dwa komplety kołpaków z DX-a
CENA WYJŚCIOWA 2800 zł
Samochodzik do obejrzenia pod Lublinem. Kontakt do mnie: 661-543-610 albo oczywiście na priv na forum.
Łukasz/Keszakul