utrata mocy gaznik
-
Witam!
Otoz pare kilkometrow temu jadac na gazie mialem maly strzal niewiem co to bylo moze tylko cos uderzylo w samochodalbo faktycznie cos strzelilo. Chodzi o toze zaczalem spr. czy cos sie nie stalo z silnikiem i gaznikiem i czy wszystko gra. Zauwazylem ze silnik od tamtegoc zasu starcil na mocy niewiem czy to przypadek albo wina tego wystrzalu , kwestai w tym ze jadac na benzynie lub na wolnych obrotach wciskajac pedal do dechy wpoczatkowej fazie wchodzenia na obroty silnik jakby sie duzil tak jakby chcial zgasnac dopiero po chwili wchodzi na dobre oborty. Dodam ze na gazie cos takiego niewystepuje. A jest to dosc wkurzajace i ma wplyw wlasnie na przypieszeni i moc silnika.
Bylem z tym u mechanika ktory powiedzial ze w tico top czesty problem, dzieje sie tak wtedy gdy pekaja jakies membrany w gazniku czy cos podobnego i wtedy gaznik zaczyna wlasnie cos takeigo robic.
czy ktos z was sie spotkal z czyms takim albo wie co na to poradzic ? -
Witam!
Otoz pare kilkometrow temu jadac na gazie mialem maly strzal niewiem co to bylo moze tylko cos
uderzylo w samochodalbo faktycznie cos strzelilo. Chodzi o toze zaczalem spr. czy cos sie
nie stalo z silnikiem i gaznikiem i czy wszystko gra. Zauwazylem ze silnik od tamtegoc
zasu starcil na mocy niewiem czy to przypadek albo wina tego wystrzalu , kwestai w tym ze
jadac na benzynie lub na wolnych obrotach wciskajac pedal do dechy wpoczatkowej fazie
wchodzenia na obroty silnik jakby sie duzil tak jakby chcial zgasnac dopiero po chwili
wchodzi na dobre oborty. Dodam ze na gazie cos takiego niewystepuje. A jest to dosc
wkurzajace i ma wplyw wlasnie na przypieszeni i moc silnika.
Bylem z tym u mechanika ktory powiedzial ze w tico top czesty problem, dzieje sie tak wtedy
gdy pekaja jakies membrany w gazniku czy cos podobnego i wtedy gaznik zaczyna wlasnie cos
takeigo robic.
czy ktos z was sie spotkal z czyms takim albo wie co na to poradzic ?Witaj
Nie wiem jaką masz instalację ale zasada jest ta sama. Może zobacz tu http://www.elpigaz.com/auto_slownik.htm hasło klapa przeciwwybuchowa
miałem podobną sytuację w trasie. Zakleiłem taśmą i bez wariactw ze względu na brak tej klapy /gumy/ dojechałem do domu
Pozdrawiam -
Witaj
Nie wiem jaką masz instalację ale zasada jest ta sama.
Może zobacz tu
http://www.elpigaz.com/auto_slownik.htm hasło
klapa przeciwwybuchowa
miałem podobną sytuację w trasie. Zakleiłem taśmą i bez
wariactw ze względu na brak tej klapy /gumy/
dojechałem do domu
PozdrawiamPo pierwsze niemam zadnej (klapy wybuchowej) albo niewiem gdzie ona jest w instalacji gazowej po drugie kwestia chyba nie jest w instalacji gazowej jesli efekt przygasania silnika jest tylko jak jade na benzynie .
-
Nie wiem jaką masz instalację ale zasada jest ta sama. Może zobacz tu http://www.elpigaz.com/auto_slownik.htm hasło
klapa przeciwwybuchowa
miałem podobną sytuację w trasie. Zakleiłem taśmą i bez wariactw ze względu na brak tej klapy /gumy/ dojechałem do
domu
Takie klapy stosowane sa przy instalacji w silnikach z wielopunktowym wtryskiem, przy plastikowym kolektorze ssacym. W tico kolektor jest metalowy i to z gaznikiem.... -
Witam!
Otoz pare kilkometrow temu jadac na gazie mialem maly
strzal niewiem co to bylo moze tylko cos uderzylo w
samochodalbo faktycznie cos strzelilo. Chodzi o
toze zaczalem spr. czy cos sie nie stalo z
silnikiem i gaznikiem i czy wszystko gra.
Zauwazylem ze silnik od tamtegoc zasu starcil na
mocy niewiem czy to przypadek albo wina tego
wystrzalu , kwestai w tym ze jadac na benzynie lub
na wolnych obrotach wciskajac pedal do dechy
wpoczatkowej fazie wchodzenia na obroty silnik
jakby sie duzil tak jakby chcial zgasnac dopiero po
chwili wchodzi na dobre oborty. Dodam ze na gazie
cos takiego niewystepuje. A jest to dosc wkurzajace
i ma wplyw wlasnie na przypieszeni i moc silnika.
Bylem z tym u mechanika ktory powiedzial ze w tico top
czesty problem, dzieje sie tak wtedy gdy pekaja
jakies membrany w gazniku czy cos podobnego i wtedy
gaznik zaczyna wlasnie cos takeigo robic.
czy ktos z was sie spotkal z czyms takim albo wie co na
to poradzic ?czy naprawde nikt niemoze mi pomoc ??
-
Po pierwsze niemam zadnej (klapy wybuchowej) albo
niewiem gdzie ona jest w instalacji gazowej po
drugie kwestia chyba nie jest w instalacji gazowej
jesli efekt przygasania silnika jest tylko jak jade
na benzynie .Czy moge liczyc na jakas pomoc ??