Piąty bieg!
-
Zasadnicze pytanie:
Czy trzeba odkrecic te 4 śruby przy tym uszczelniaczu/simeringu?????
To jest jakaś obejma przytrzymująca uszczelniuacz czy tez trzyma jakieś badziewie (lozyska?) w skrzyni?
Czy tez uszczeliacz wytargać narzędziem jakimś? -
Krótka instrukcja.
Zakładam, że rozwiazanie w SS jest takie samo jak w NIssanie, bo z tym miałem do czynienia.
PO pierwsze trzeba wyjać półoś z piasty, żeby mieć miejsce do wyciagniecia ze skrzyni.
PO drugie to siedzi tylko na małych sprezynkach zaskakujących i zeby to wyjac, trzeba podważyć jakąś łyżką w specjalnym otorze i poprostu wypchnąć całą połoś.
Aha, przede wszystkim olej nalezy spuscic ze skrzyni.
Dopiero wtedy jest dojscie do simmeringu
Nie powiem, że nie ma troche kombinacji, ale powoluku mozna to samemy zrobić z dobrymi narzedziami.W razie pyań pisz na priva.
Pozdr. Tomek
-
Krótka instrukcja.
Zakładam, że rozwiazanie w SS jest takie samo jak w NIssanie, bo z tym miałem do czynienia.
PO pierwsze trzeba wyjać półoś z piasty, żeby mieć miejsce do wyciagniecia ze skrzyni.
PO drugie to siedzi tylko na małych sprezynkach zaskakujących i zeby to wyjac, trzeba podważyć
jakąś łyżką w specjalnym otorze i poprostu wypchnąć całą połoś.
Aha, przede wszystkim olej nalezy spuscic ze skrzyni.
Dopiero wtedy jest dojscie do simmeringu
Nie powiem, że nie ma troche kombinacji, ale powoluku mozna to samemy zrobić z dobrymi
narzedziami.;-)
Mialem juz wszytsko wyciągniete bo regenoreowalem garazowo przegub. Chodzilo mi tylko o sam ostatni etap wyciagania simeringu ;-) Ale przegub z polosią już wlozylem do skrzyni, bo potrzebowalem samochodu. Poprostu teraz poczekam chyba z tym cieknacym simeringiem do wiosny... Albo jak cos przegub padnie...Dzieki.