Drgania od silnika i duże spalanie ( Swift 1.0 1996 r)
-
Koledzy
sprawdziłem. Żłopie 15 l/100km!!!!! Co sprawdzić na pierwszy rzut? Monowtrysk? Sonde
lambde? Coś innego?
Czy cewka może mieć
na to wpływ?
Cholera, ja myślałem że moje 10L LPG to dużo... -
Cholera, ja myślałem że moje 10L LPG to dużo...
Dobrze myślisz, bo to dużo
-
Nie powiedziałbym biorąc pod uwagę raczej krótsze odcinki na zimnym. W każdym razie regulacja trochę kulała, dziś było zrobione więc zobaczymy jak będzie. Zawsze lepsze 10 jak 15
-
Ja sam sobie reguluje jak chce
-
Ja tam mam gazownika w rodzinie więc za free - sam nie będę grzebał
-
Nie powiedziałbym
biorąc pod uwagę raczej krótsze odcinki na zimnym. W każdym razie regulacja trochę
kulała, dziś było zrobione więc zobaczymy jak będzie. Zawsze lepsze 10 jak 15renówka 19 tyle pali przy średnio oszczednej jezdzie, mój chwyta 6l w miescie jak wioze ludzi czasem w korkach, a mam 1.3 a gazu powinien brać 20% wiecej, to 7-8l max
-
renówka 19 tyle pali przy średnio oszczednej jezdzie, mój chwyta 6l w miescie jak wioze ludzi czasem w korkach, a mam 1.3 a gazu powinien brać 20% wiecej, to 7-8l max
Twój nadrabia olejem, więc nie dyskutuj
-
Sprawdziłem kody błędów. nie ma żadnych błędów. Co robić? Bo będę musiał kupić sobie 3 litrowego bęzyniaka i spalanie będzie takie samo a przynajmniej frajda z jazdy
-
Koledzy, jakieś propozycje w sprawie spalania?
-
zmień te przewody, świece ,kopułke, filtry, uzupełnij płyny , to bardzo ważna sprawa.Wiele to nie kosztuje a masz pewność że to nie to.
Zdejmij też pokrywa filtra powietrza, obejrzyj dokładnie po kolei każdy przewód,rórki od podciśnienia , zakup sobie spray do czyszczenia styków i wtyczek , i jedż z tym koksem po kolei