Felgi, śruby i opony zimowe do Swifta 1,3 2010
-
Witam!
Mam mały problem ze Swiftem mojej dziewczyny.
Problem polega na doborze felg i śrub. Jest to Swift z 2010 roku czyli po lifcie, silnik 1,3 benzyna, ze sportowym pakietem (wizualnym tylko). Z fabryki wyszedł na 16" aluminiowych felgach, więc na zimę wypadałoby kupić jakąś stalówkę. I tu pojawia się problem, bo:
1. W katalogach i w serwisie nawet są sprzeczne informacje na temat danych takiej felgi. Interesuje mnie 15" i z tego, co się dowiedziałem ma ona mieć 5.5 cala szerokości i rozstaw śrub 4x100. Bardzo proszę o potwierdzenie tej informacji.
2. Czy śruby od felgi aluminiowej będą pasowały do stalówki? Nigdzie nie mogę znaleźć danych śrub, w serwisie nic nie wiedzą...
3. W serwisie zalecono mi rozmiar zimówki 185/60/15. Dobra to była rada?
Dziękuję z góry za podpowiedzi i przepraszam, że takie podstawowe pytania, ale jestem totalnie zielony w temacie japońskich (czy węgierskich już) aut, a sprawa jest pilna.
Pozdrawiam! -
A więc:
1. 43210-62J30-09L to jest stal do twojego SS
5,5x15" - 150 zł za nową org w ASO (na przykład u mnie w AutoWache Suzuki) ;P
Za 334.56 zł brutto dostaniesz w AutoTipTop Att aluminiową RswS501
2. Stal i aul najczęściej mają inne stożki i powinny być inne
3. 185/60R15 idealna rada. Innej bym się nie spodziewał Fabryczne koło. -
Dzięki wielkie za podpowiedzi. A odnośnie rozmiaru opon, jak pierwszy raz dzwoniłem do serwisu (potem pokazałem się tam osobiście), to koleś poradził mi rozmiar 175/65R15, ew. 175/60R16, który chyba w ogóle nie istnienie, bo nikt nie ma takich opon. Straszna ciemnota w tym łódzkim serwisie Suzuki.