swifcik chodzi na biegu jałowym lecz gasnie jak sie przejedzie 3m
-
narazie nie mam jak fotek zrobić, wytlumacze co i jak ja robilem.
rozgrzewasz autko ( jesli odpala ) normalnie do nagrzania. silnik krokowy ma byc cały cofnięty i nie dotykać krućca od przepustnicy. dalej robiłem taki myk ze gasiłem autko całkowicie o krokowca odlączalem (bo nadal działał jak sie stacyjka przekreci).
przekrecasz stacyjke az masz kontrolki swiecace, ale nie odpalasz.wkladasz szczelinomierz 3mm pomiedzy srubka (wolnych obrotów) a dzwigienka przepustnicy.
i ustawialem napięcie pomiedzy srodkowym kabelkiem TPS a masą na ok 0,58-0,6V
i wszystko smigalo ok. a teraz sie juz nauczylem inaczej.
uruchamiam silnik. luzuje TPS. i ustawiam tak, aby mi sie po dodaniu gazu na 1500 obr/min zatrzymal i dopiero po chwili opadł na 900.
po przykreceniu tps nalezy sprawdzic czy nam sie nic nie przestawilo.ja tak jezdze i sobie ustawiam.
jak ktoś to robi inaczej niech się także podzieli, bo nie chce mi się wierzyć ze tylko ja w swoim aucie (nie GTI) TPS'a ustawim
-
Wymieniłem już sondę. Trochę się poprawiło, ale dalej to samo się dzieje. O co chodzi z tym TPS i jak to ustawić bo jestem zielony w tym temacie. Nigdy tego nie robiłem. Jeśli możecie wytłumaczyć mi to krok po kroczku jak debilowi, żebym zrozumiał to byłbym wdzięczny. (możecie też przesłać jakieś foty z planem ustawienia). Z góry wielkie dzięki..
-
pomoze mi ktoś jeszcze czy już nie mam na co liczyć ??
-
pomoze mi ktoś
jeszcze czy już nie mam na co liczyć ??Dwa posty wyżej masz przecież manual jak ustawić TPS
-
pomoze mi ktoś
jeszcze czy już nie mam na co liczyć ??dzis bede robic to samo jak mi sie uda to ci napisze co i jak
-
dzis bede robic to
samo jak mi sie uda to ci napisze co i jakno ok to napisz jak cos bd wiedzial bo ja wsadzilem inny tps od kolegi od swifta i dalej to samo
-
Bo to nie wystarczy TPS'a przelozyć. go trzeba jeszcze ustawić ! napisałem wyżej jak to zrobić
-
jutro zrobie ci manuala co i jak
banalna robota pare minut i odrazu lepiej
-
jutro zrobie ci
manuala co i jak
banalna robota pare
minut i odrazu lepiejno mercu jak mozesz to zrub tego manuala bede ci bardzo wdzieczny
-
mercuc jak mozesz wyslij tego manuala