bezpiecznik ewentualnie przekaźnik?
-
Jak sie dzis postarasz to w 20min wymienisz all i jutro nie bedziesz musiala MZK pocinac do roboty;p. Masz naucze..:P przy aucie robi sie samemu
-
Jak sie dzis
postarasz to w 20min wymienisz all i jutro nie bedziesz musiala MZK pocinac do
roboty;p. Masz naucze..:P przy aucie robi sie samemupomógł byś koleżance a nie, daleko nie masz
-
hehe ma 2ch chopów w chacie to sądze ze sobie poradza;]
-
kochani nie mam ani jednego chłopa , ale sasiad obcy pomógł i odpaliła ale i tak ja do mecha oddam , ale nie na holu a sama zajedzie , dzieki za podpowiedzi , do miłego potem, bo teraz jedziemy podładowac jeszcze aku
-
kochani nie mam ani
jednego chłopa , ale sasiad obcy pomógł i odpaliła ale i tak ja do mecha oddam
, ale nie na holu a sama zajedzie , dzieki za podpowiedzi , do miłego potem, bo
teraz jedziemy podładowac jeszcze akuumów się z Wesylem na PW, niech obada auto, bo mechanicy wiesz jacy są ...
-
umów się z Wesylem
na PW, niech obada auto, bo mechanicy wiesz jacy są ...Jak cos zawsze mozna pomoc.
Jak to niema chopów;p Sama mowilas ze Tato podłączal:P
W jakim celu chcesz oddac auto do mechanika? Bo Nierozumiem, w zg duzo partactwa jest a jeszcze wiecej "mechaników" którzy chca zarobic na czyjejs niewiedzy. -
no tato u siebie a nie u mnie :)mieszka, a podpytam mecha ile kosztowałaby ta przyjemnośc włożenia na takich blaszkach jak powinny byc tez bezpiecznik, bo ten sasiad który mi pomógł, to musiał troche powykrawac te blaszki na których był ten stary bezpiecznik, bo mój nowy miał troche weższe wejścia, z tego tytułu mój nowy bezpiecznik jest przytrzymywany w swoim miejscu taśmą izolacyjną heh, ale Suzi kreci , jeździ az miło jej znowu posłuchac.
A sami pisaliście ze po takim zwarciu to cos gdzies moze sie jeszcze okazać , a ja niedługo na POznan uderzam i musze miec auto w pełni bezpieczne, stad ewentualna podwózka do mechaniora, niby jest jakis ok, na Chmielnej w zg. sie przekonamy:)
-
no tato u siebie a
nie u mnie :)mieszka, a podpytam mecha ile kosztowałaby ta przyjemnośc włożenia na
takich blaszkach jak powinny byc tez bezpiecznik, bo ten sasiad który mi pomógł, to
musiał troche powykrawac te blaszki na których był ten stary bezpiecznik, bo mój
nowy miał troche weższe wejścia, z tego tytułu mój nowy bezpiecznik jest
przytrzymywany w swoim miejscu taśmą izolacyjną heh, ale Suzi kreci , jeździ az miło
jej znowu posłuchac.to widzę że niezłe spustoszenie zrobił ten sąsiad ... i zachował się jak zwykła małpka, która niestety nie miała pojęcia, że ten bezpiecznik może coś trzymać ... z tego co piszesz wynika, że przerobił Ci blaszki od gniazda ... super ... gratuluję pomysłu ...
stąd właśnie pisałem, że te 15 zł to coś za tanio ... i nie myliłem się ... podmianka na jakiś pierwszy lepszy ... dla mnie awariaA sami pisaliście
ze po takim zwarciu to cos gdzies moze sie jeszcze okazać , a ja niedługo na POznan
uderzam i musze miec auto w pełni bezpieczne, stad ewentualna podwózka do
mechaniora, niby jest jakis ok, na Chmielnej w zg. sie przekonamy:)nic takiego nie pisaliśmy pisaliśmy że trzeba sprawdzić czy wszystko jest ok wkładając nowy bezpiecznik
-
Nie zabardzo Cie rozumiem.. chyba ktos tam Ci plecionke porobil albo beziecznik nie pasowal..
Oj nastraszylismy dziewczyne... wez wsiadz w auto i zrob pare km po miescie, tak zeby sie auto zagrzalo i zobacz czy sei zadna kontrolka nie pali. jesli sie nic nie pali i auto chodzi normalnie to nic sie nie stalo przy tym przepięciu. Moim zdaniem mechanik to ostateczność w tym wypadku.
-
Taki jest fabrycznie montowany
PRZYKŁADI fotka:
Trzeba było odpiąć z zaczepu puchę z bezpiecznikami, odkręcić stary, założyć nowy oczywiście na odpiętym akumulatorze.
Poza tym już o tym było
-
pisaliśmy pisaliśmy że trzeba sprawdzić czy wszystko jest ok wkładając nowy
bezpiecznik
Jak go nie wywaliło, to znaczy, że nie ma zwarcia.
Pewnie ktoś klemy zwarł przy zakładaniu akumulatora, że aż główny bezpiecznik zrobił -
Na pewno w firmie Andreas z wózkami widłowymi mają takie bezpieczniki
Sam mam założony z Toyoty widlaka bo w mojej wsi nie mogłem w zwykłym sklepie kupić. -
jakby było łatwe do znalezienia bo wiedziałabym jak i o co zapytać, to nie zawracałabym głowy, ale bardzo dziekuje, mam inny i dlatego nie pasował, ale auto jeździ nic sie nie pali, ale chce prawidłowy wiec kolejne plus ..zł , ale bezpieczenstwo najważniejsze. dzieki za fote.
przepraszam ale jestem tylko blondynką hahhahhahhaha
-
mam inny i dlatego nie pasował, ale auto jeździ nic sie nie pali,
ale chce prawidłowy wiec kolejne plus ..zł ,więc jak pisalem udac sie na francuska na góre. Chyba ze bedzie cena z kosmosu to przed plawiem stal ostatnio ss mk3 1.3L przeznaczony na rozbiorke po groszach puszczaja czesci.
-
więc jak pisalem
udac sie na francuska na góre. Chyba ze bedzie cena z kosmosu to przed plawiem stal
ostatnio ss mk3 1.3L przeznaczony na rozbiorke po groszach puszczaja czesci.własnie tak w pierwszej kolejności zrobie w poniedziałek, bo łatania na sztukę nie lubie . Baradzo dziękuje za cenne podpowiedzi Panowie. do miłego
-
ja zachwile sie wybieram wlasnie tam bo z qmplem po silnik do audi, więc moge zapytac czy jeszcze jest i cene, ewenualnie wziasc jak zaraz odpowiedz dasz. moze do silnika gratis wykitram go:D
-
no nie odczytałam w czas , ale dziekuje za propozycje podkupienia. Dostałam go dzisiaj, za tez nie duże pieniądze 16 zł, chociaz pan powiedział ze org. to w granicach 70 80 zł by kosztował, ale widziałam ze patrzył na mnie jak na babe po prostu która i tak sie nie zna hahhahha. Póki co jeżdzę na "sasiedzkiej sklejce", ale jutro myśle wymienić ten bezpiecznik tak jak juz byc powinno. Tylko dostac sie tam kurcze fakt cięzko, do tych śrubek, ale jak sasiad sobie poradził to i ja dam rade
P.S. Wesyl, a pytałes ile kosztuje ten bezpiecznik u nich? POdali Ci cenę?
-
tam najwiekszy to 60A(w SS) cena pewnie z 5zl, 10max bo to szrot więc dogadac sie idzie, 80A znalazlem w innym aucie ale byl polutowany juz wiec padaka. w sobote będe znowu jechal tam.
Jesli masz tam slabe dojscie to zobacz czy odkrecenie puszki z bezpiecznikami nie ulatwi Tobie operacji. -
slabe dojscie to zobacz czy odkrecenie puszki z bezpiecznikami nie ulatwi Tobie
operacji.
Dojście jest takie jak w każdym Swifcie tego modelu.
Trzeba odczepić zaczep (odkręcić się nie da, bo nie jest na śrubie mocowana pucha) i wtedy można bez problemu śruby mocujące bezpiecznik odkręcić. -
no nie odczytałam w
czas , ale dziekuje za propozycje podkupienia. Dostałam go dzisiaj, za tez nie duże
pieniądze 16 zł, chociaz pan powiedział ze org. to w granicach 70 80 zł
Zmień sklep, w ASO 27PLN kosztuje taki bezpiecznik, więc z takimi cenami chłop się z choinki urwał.
Poza tym ważne jest żeby tylko pasował wymiarami i natężeniem.