[Moje auto] Transformers - Suzuki Swift 1.3 r.2000
-
A kiedy spawanie
tych dziur w progu?Spawać na pewno będę te pod nogami pasażera.
Progu nie wiem czy się opłaca jak za 1/2 lata będę wymieniać całe progi... Dlatego myślałem żeby je matą i żywicą strzelić.
-
Spawać na pewno
będę te pod nogami pasażera.
Progu nie wiem czy
się opłaca jak za 1/2 lata będę wymieniać całe progi... Dlatego myślałem żeby je
matą i żywicą strzelić.Blacharz się napracuje później aby te wszystkie żywice powycinać...
-
No to co najlepiej... przecież nie dam blacharzowi 200zł za łatanie dziur w prograch, jak za rok dwa będę musił dać podobną kwotę za wstawienie nowych progów...
-
mylisz kilka pojęć próg który masz na myśli to zewnętrzna część, jest jeszcze próg wewnętrzny oraz to co widzisz od środka czyli podłoga. To są trzy zupełnie inne elementy i każdy doliczy sobie za dodatkowe spawanie bo przecież to oczywiste. Jedz do blacharza niech połata te dziury w podłodze. Z innej strony medalu to samochód z takimi ubytkami blachy traci sztywność co powoduje łamanie się nadwozia. Przemyśl to.
-
mylisz kilka pojęć
próg który masz na myśli to zewnętrzna część, jest jeszcze próg wewnętrzny oraz to
co widzisz od środka czyli podłoga. To są trzy zupełnie inne elementy i każdy
doliczy sobie za dodatkowe spawanie bo przecież to oczywiste. Jedz do blacharza
niech połata te dziury w podłodze. Z innej strony medalu to samochód z takimi
ubytkami blachy traci sztywność co powoduje łamanie się nadwozia. Przemyśl to.Możesz to rozwinąć? Bo zacząłem się bać
-
chodzi mu o to ze blacharz nie będzie tykał tego podczas wstawiania progów, zatem możesz to pospawać teraz juz. blacha w swifcie jest cienka i takie dziurki wzdłuż progu osłabiaja konstrukcję kazdy fragment na wagę złota
jak coś poknociłem to poprawiajcie
-
Kuuurde to znowu do blacharza na grubsza robotkę widzę to wszystko
Ja się pogubiłem. Myślałem że próg zewnętrzny to to, do jest pod samochodem i co widać jak się patrzy na samochód, a próg wewnętrzny właśnie to to, co mi po rdzewiało...
Jak mam dziurwy na wylot i jest to podłoga, to w takim razie progi mogą nie być podziurawione?
-
Widzę Adamo że
masz podobnego swifcikaOto najnowsze zdjęcia mojej szpadryny
-
Fajniej wygląda z tymi kierunkami na swoim miejscu. Z tych zdjęć w ogóle bym nie powiedział, że błotniki były maziane sprayem
-
Fajniej wygląda z
tymi kierunkami na swoim miejscu. Z tych zdjęć w ogóle bym nie powiedział, że
błotniki były maziane sprayemPowróciłem do serii z tymi kierunkami, myślę jeszcze nad tymi postojówkami z USA, ale trochę się boję kontroli drogowej klik
A zdjęcia robione kluczem oczkowym 13-tką, więc nie widać
-
Mógł jeszcze łatę dać ten blacharz pod nogami pasażera, bo drogę widać...
Kiedyś w Poldku miałem w tym miejscu dziurę wielkości paczki od zapałek i wody bardzo dużo się dostawało jak była jezdnia mokra... Sporo pyłu wodnego idzie spod przednich kół
-
Mógł jeszcze łatę
dać ten blacharz pod nogami pasażera, bo drogę widać...Nic straconego, zawsze do blacharza mozesz zajechać Mnie też to czeka ehh...
-
Nic straconego,
zawsze do blacharza mozesz zajechać Mnie też to czeka ehh...No ja o Twoim egzemplarzu pisałem
-
No ja o Twoim
egzemplarzu pisałemAaaa hehe Tak, wtedy robił na szybko przed przeglądem Teraz jak odkryłem dziurwy to załata to. Powiedzcie mi... bo już się pogubiłem.
Próg jest to część z zewnątrz, ta na dole drzwi którą widać. Od środku, te wszystkie moje dziury nie mają nic wspólnego z progami?
-
Aaaa hehe Tak,
wtedy robił na szybko przed przeglądem Teraz jak odkryłem dziurwy to załata to.
Powiedzcie mi... bo już się pogubiłem.
Próg jest to część
z zewnątrz, ta na dole drzwi którą widać. Od środku, te wszystkie moje dziury nie
mają nic wspólnego z progami?Ten co widać z zewnątrz to jest próg zewnętrzny, a to co masz na zdjęciach z dziurami to jest próg wewnętrzny.
To od środka możesz załatać żywicą, a to z zewnątrz musi Ci blacharz wstawić, bo woda będzie się dostawała do środka i będzie gniło auto pod tymi łatkami z żywicy
Tu masz próg wewnętrzny klik
A tu masz zewnętrzny (na zdjęciu z aukcji próg lewy) klik
-
No... czyli żywicą mogę spokojnie te dziurwy zalepić, a te pod nogami pasażera do blacharza chciałem dać i przy okazji żeby wzmocnił mi mocowanie wahacza.
A za rok... dwa... witajcie nowe progi
-
No... czyli żywicą
mogę spokojnie te dziurwy zalepić, a te pod nogami pasażera do blacharza chciałem
dać i przy okazji żeby wzmocnił mi mocowanie wahacza.
A za rok... dwa...
witajcie nowe progiWewnętrzne możesz zalepić od biedy, te dziury pod nogami i mocowanie wahacza koniecznie do spawania, a zewnętrzne zrobisz za pół roku jak pisałeś i tyle
-
a zewnętrzne zrobisz za pół roku jak pisałeś i tyle
Jesteś pewien, że 1/2 lata = pół roku a nie za rok albo 2 lata?
-
Jesteś pewien, że
1/2 lata = pół roku a nie za rok albo 2 lata?No właśnie nie do końca rozczytuję te skróty myślowe
-
Za rok lub dwa... ściśle mówiąc