[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
wg tej opinii wiele osób myśli, że swift to 3ceylindrowy
silnik 1 litrowy bardzo kiepsko się zbierającyJa zaś czytałem, że Swift jak na swój litrowy silnik zbiera się całkiem nieźle... Ja nie narzekam
-
Ja zaś czytałem, że
Swift jak na swój litrowy silnik zbiera się całkiem nieźle... Ja nie narzekamja czytałem, że 16 sekund, a to chyba średnio raczej : P
Nie wiem oczywiście jak inne litrówki, ale podejrzewam, że seicento bardzo podobnie, zaś ford ka, czy micra gorzej, ale taki tico już spokojnie objedzie węgierską litrówkę -
Jednak zdecydowałem się na vectre 2004r 1,9 120kM
taką jak ta mniej więcej http://otomoto.pl/opel-vectra-1-9cdti-120km-klima-okazja-C26803776.html (kolor, silnik)Cena 9600zl na alu + zimowki, full wyposazenie bez skór, doswietlanie zakrętow itp, bede go mial na początku marca, natomiast peżot stoi już na parkingu, a na swifta założyłem alusy bo ladniej
-
Coś podejrzanie tania ta Vectra...
-
Coś podejrzanie
tania ta Vectra...ona jest warta 20, tyle, że mój znajomy ma dojście do samochodów polisingowych, tak samo peżot 4500, a warty 8tys~
Nie stać by mnie było na takie auto gdyby nie on...
sam jeździ insignią, za którą dał 30tys, no nie którzy po prostu mają łatwiej.. -
ja czytałem, że 16
sekund, a to chyba średnio raczej : P
Nie wiem oczywiście
jak inne litrówki, ale podejrzewam, że seicento bardzo podobnie, zaś ford ka, czy
micra gorzej, ale taki tico już spokojnie objedzie węgierską litrówkęTico 17s. Więc pudło
A Vectra... Bardziej mi się 406 podoba -
Tico 17s. Więc
pudło
A Vectra...
Bardziej mi się 406 podobaZ wyglądu i jeden i drugi fajne moim zdaniem, ale nie bez powodu vectra rok młodsza jest aż 2 x droższa...
Ja słyszałem od posiadaczy, że dużo mniej, mało tego, że silniki mają konstrukcyjnie zbliżone do tych, które są w swiftach ; >
Ale może mi bajki ktoś opowiadał, swoje chwalił.. ; d
Daihatsu jest jedno ciekawe chyba YRV jest dość ciekawe - wyglądem tico, a osiągi bdb, bo fabrycznie 8s przy silniku 1,3.Wracając na ziemię użyłem pasty tempo - zarysowania od kluczyka maskuje całkowicie, natomiast inne zadrapania, rysy itp maskuje - dość skutecznie, ale jednak widać. Ale dałem 6zł za tą pastę to generalnie jestem zadowolony
-
Yay! Najbrzydsze kombi w historii motoryzacji!
-
Yay! Najbrzydsze
kombi w historii motoryzacji!Mi się podoba bardziej niż w sedanie... Kwestia gustu, ładne felgi i inne auto od razu
-
Teraz to ja się załamałem. Niedawno oddałem zderzak do POMALOWANIA.
Został bardzo ładnie pomalowany, nie zdążyłem go w tym czasie niczym przytrzeć, zero czegokolwiek. Aż do dzisiaj... myłem samochód, nagle zrobił się pęcherz powietrza, to pod ciśnieniem go przebiłem; folia...
Pod folią matowy kolor.
Tak się teraz maluje zderzaki? Co ja niby mam z tym zrobić... ?
-
Jedź tam, skąd wróciłeś (do tego lakiernika)
-
Jedź tam, skąd
wróciłeś (do tego lakiernika)No może to jest jakaś nowa technika, ja nie wiem...
Dodatkowo alu zalozylem, to mi sciaga w prawo, jesxzcze nie pompowałem, licze ze to kwestia tego, bo chyba az takie krzywe nie są ; d
-
Został bardzo
ładnie pomalowanyhehe
-
to nie folia tylko klar klar nie byl zbyt twardy a jak zaczales myc pod cisnieniem to go wydmuchalo oddaj na reklamacje i powiedz ze odpadlo
-
Dodatkowo alu
zalozylem, to mi sciaga w prawo, jesxzcze nie pompowałem, licze ze to kwestia tego,
bo chyba az takie krzywe nie są ; dJuż letnie wrzuciłeś czy masz tam jakieś zimówki?
Ja pewniakiem za miesiąc zakładam moje 15' Borbety. Już nie mogę patrzeć na to auto z tymi stalówkami. Na następną zimę kupię jakieś 13' alufelgi do zimówek i jakieś dystanse bo strasznie się chowają. -
Już letnie
wrzuciłeś czy masz tam jakieś zimówki?
Ja pewniakiem za
miesiąc zakładam moje 15' Borbety. Już nie mogę patrzeć na to auto z tymi
stalówkami. Na następną zimę kupię jakieś 13' alufelgi do zimówek i jakieś dystanse
bo strasznie się chowają.letnie, z tego samego powodu założyłem alu... przeczyściłem jeszcze kapselki od bębnów
-
to nie folia tylko
klar klar nie byl zbyt twardy a jak zaczales myc pod cisnieniem to go wydmuchalo
oddaj na reklamacje i powiedz ze odpadlono i będzie mi kleił od nowa? Przecież on pomalował na matowy kolor, później nakleił folie, nie mógł od razu na kolor z perłą?
-
jak folie nakleil hahahha ?:D stary nie ma takiej opcji to bylo malowane sa 2 opcje polozyl klar na zbyt sucha baze albo tak jak pisalem wczesniej, ze jechales do pracy i ci to odpadlo i z,jebke mala zrob ze co to ma byc? wiem bo nie raz w warsztacie mielismy cos podobnego tylko zeby zlazilo razem z baza
-
no i będzie mi
kleił od nowa? Przecież on pomalował na matowy kolor, później nakleił folie, nie
mógł od razu na kolor z perłą?Lekko zmatować, porządnie odtłuścić. Najprościej i najtaniej to kupić klar w spray'u i po prostu to prysnąć. Jeżeli nie masz grzanego garażu poczekaj do wiosny bo może jeszcze więcej tej "folii" odpadnie.
-
jak folie nakleil
hahahha ?:D stary nie ma takiej opcji to bylo malowane sa 2 opcje polozyl klar na
zbyt sucha baze albo tak jak pisalem wczesniej, ze jechales do pracy i ci to odpadlo
i z,jebke mala zrob ze co to ma byc? wiem bo nie raz w warsztacie mielismy cos
podobnego tylko zeby zlazilo razem z bazaSkoro jest to w spayu tez to beda mieli latwiej, ale zawiodlem sie troche, chociaz wyjechalem na miasto i juz dwie osoby w ciagu 2 h pytaly czy auto na sprzedaz itd, na felgach od plastka, umyty super wyglada : )
To mi sie humor poprawil, podczas jazdy to by to chyba nie odpadlo bo to taka folia no ale od mycia zapowietrzac tez sie nie powinno to prawde powiem