[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
ja napewno
widziałem 4d z tylnymi elektrycznymi napewno... hehe i nikt mi nic nie udowodni4D - czyli sedan, zgadza się
5D - nie było elektryki z tyłu, chyba że ktoś dokładał ...przednie uważam że
P&P będą bez żadnych przeróbek wtedy tył wykorzystać środkowymibędą przeróbki - patrze temat kolegi Dawcy, poza tym wygodnie mieć cały panel z lewej strony, a nie gdzieś między fotele sięgać - znam to z autopsji ... najgorsze miejsce do dania przycisków ...
-
boczki przednie normalnie zamontować drzwi te same stąd i boczki wejdą.
z lewego panela kierowcy sterowanie centralnym zamkiem oraz wszystkimi szybami.
przyciski tylnych szyb zrobić z org przednich 5d
-
boczki przednie
normalnie zamontować drzwi te same stąd i boczki wejdą.
z lewego panela
kierowcy sterowanie centralnym zamkiem oraz wszystkimi szybami.
przyciski tylnych
szyb zrobić z org przednich 5dKombinujecie, ale ja nie chcę elektrycznych szyb z tyłu, bo nikogo nie będę tam woził częściej niż sporadycznie
Jak nie będę miał co w tym aucie robić, to dopiero pomyślę, na razie jest ok
Ponadto nie przypominam sobie, żebym widział przyciski od szyb w boczkach 5d hb -
Ale to tandetnie wygląda, skoro robisz flok, porządne audio, dobre koło, to taka pierdoła jak korby z tyłu psuje efekt
-
to po co Ci z tyłu uchylane okno skoro nie chcesz tam nikogo wozić ? olej korby
-
boczki przednie
normalnie zamontować drzwi te same stąd i boczki wejdą.już przecież przerobił swoje z kieszeniami, to co znów ma kasę wydawać na obszycie i rzeźbę ?
z lewego panela
kierowcy sterowanie centralnym zamkiem oraz wszystkimi szybami.to musi przerabiać tak czy siak.
przyciski tylnych
szyb zrobić z org przednich 5dprzód osobno otwierany, tył to samo - jeszcze babę z dziadem wpuścić
to po co Ci z tyłu
uchylane okno skoro nie chcesz tam nikogo wozić ? olej korbyto jest najlepsze wyjście, a mechanizm zaślepić, jak nie chce elektryki
-
przód osobno otwierany, tył to samo - jeszcze babę z dziadem wpuścić
nie rozumiem ? http://allegro.pl/panel-przelacznik-szyb-suzuki-swift-i-i3798475059.html
-
nie rozumiem ?
http://allegro.pl/panel-przelacznik-szyb-suzuki-swift-i-i3798475059.htmlNone - ja zrozumiałem Twoją wypowiedź, że tył zostaje sterowany za pomocą przycisków z między foteli, a przód brany jest z 3D.
Tak czy siak to jak chcesz to upchać bez przeróbek ? -
juz po ptokach, bo rav wyflokował już wszystko co mógł.
boczki z 4d przednie elektryczne mają wspaniały kształt, aby w miejsce kieszeni zamontować głośniki.
boczek 4d ma takie przełączniki jakie podpiąłem w linku.
boczek z 4d podchodzi do 5d
swifty w "zasadzie" posiadają wiązki elektryczne pod wszystko. 5d powinien mieć kostki do elektryki. nic nie mowilem o zadnym 3d. bo to nie miało by sensu. jedyna przeróbka to taka, aby przyciski pomiędzy fotelami zastępowały przyciski w drzwiach tylnych. wiadomo ... trochę zabawy by było, ale jak auto rozbebeszone to co szkodzi.
przynajmniej ja się już w kabelkollogii swifta bawiłem i wiem ze nie ma nic strasznego jak się robi powoli i nie tnie wszystkiego jak leci
w dodatku już kiedyś wspominałem, że po małych przeróbkach i boczek tylny z 4d podszedł by do 5d
-
juz po ptokach, bo
rav wyflokował już wszystko co mógł.- obszył skóra
boczki z 4d
przednie elektryczne mają wspaniały kształt, aby w miejsce kieszeni zamontować
głośniki.to fakt, sam się zastanawiałem, co by kupić takowe, pomyśle nad tym w lato, jak będę kończyć rzeźbę
boczek 4d ma takie
przełączniki jakie podpiąłem w linku.wiem
boczek z 4d
podchodzi do 5dale po małych przeróbkach, tylko na co tam te boczki wkładać ?
Tych chyba nie da rady obszyć skórą, bo jeśli dobrze pamiętam, nie ma czego obszywać, chyba że zrobić coś a'la patent z BMW, czyli obszywany plastik.swifty w "zasadzie"
posiadają wiązki elektryczne pod wszystko. 5d powinien mieć kostki do elektryki.nie pamiętam kabli z tyłu od elektryki w 5D u siebie Może źle szukałem
przynajmniej ja się
już w kabelkollogii swifta bawiłem i wiem ze nie ma nic strasznego jak się robi
powoli i nie tnie wszystkiego jak lecibo to proste auto jeśli chodzi o budowę
-
Nowe (długie) szpilki wiążą się z kupnem nowych nakrętek, może ktoś doradzi jaki wybrać?
Długie 'spoortowe'
Bardziej budżetowe - stożki
Budżetowe - nakrętki otwarte
(na zdjęciu nie widzę, otwarte znaczy przelotowe?)
Stożkowe 4zł/szt
Czy też droższe:
Klik -
(na zdjęciu nie
widzę, otwarte znaczy przelotowe?)Tak.
Jak dla mnie bez sensu. -
Tak.
Jak dla mnie bez
sensu.Ale co bez sensu?
Nadal nie wiem które ; dedit:
Plastek kazał kupować przelotowe, ale wyczytałem, że bród się zbiera na śrubie i podobno lepsze kryte, ale z drugiej strony wszędzie wejdzie, a śruby mam długie, to już sam nie wiemMoże te pierwsze?
-
Ale co bez sensu?
Nadal nie wiem
które ; dmoże coś takiego : Z Wa-wy więc byś sobie sam odebrał
-
może coś takiego :
Z
Wa-wy więc byś sobie sam odebrało dobre
Tylko, czy stalowe nie byłyby dłużej żywotne? -
o dobre
Tylko, czy stalowe
nie byłyby dłużej żywotne?poczytaj
-
Ale co bez sensu?
Nadal nie wiem
które ; dPrzelotowe bez sensu.
Ja bym brał pełne.P.S. Te Hellsinowe fajne.
-
P.S. Te
Hellsinowe fajne.ja nie sprzedaję
Swego czasu więcej to cenili - ok. 200 zł więc nie jest źle. -
Ja tam brałbym przelotowe ponieważ gwint dobrze zakonserwujesz i będzie jeździć. Do tych alu D1 to samo, źle zakonserwujesz i przy odkręcaniu zerwiesz gwint ale w nakrętce, nie szpilce
Echh, szkoda że białych D1 nie ma brałbym
-
Ja tam brałbym
przelotowe ponieważ gwint dobrze zakonserwujesz i będzie jeździć. Do tych alu D1 to
samo, źle zakonserwujesz i przy odkręcaniu zerwiesz gwint ale w nakrętce, nie
szpilcejeszcze nie widziałem/słyszałem, co by ktoś tak zrobił ...
Echh, szkoda że
białych D1 nie ma brałbymnigdy nie widziałem białych z żadnej firmy ...