[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Gotowe do wymiany, już przesmarowane silikonem na zawiasach
Jak widać ORYGINALNY LAKIER 100% -
Ja mam w swoim opadnięte lewe drzwi i denerwują mnie trochę one bo nieraz "strzelają" podczas jazdy. Wydaje mi się że jak bym chciał ten objaw wyeliminować, też musiał bym w takie zawiasy zainwestować
-
ja zapłaciłem naprawdę grosze, u mnie jest tragedia i bezzwłocznie muszę je wymienić, bo już od zamykania mam obitą czesc karoserii na dole
-
ja zapłaciłem
naprawdę grosze, u mnie jest tragedia i bezzwłocznie muszę je wymienić, bo już od
zamykania mam obitą czesc karoserii na doleZ jakiegoś szrotu brałeś? Czy skąd je sobie załatwiłeś Też mam 5D i w przednich też najchętniej bym je wymienił.
-
Z jakiegoś szrotu
brałeś? Czy skąd je sobie załatwiłeś Też mam 5D i w przednich też najchętniej bym
je wymienił.Na forum ktoś się odezwał
-
Kupował ktoś dywaniki i może się pochwalić?
Szukam, szukam i nie wiem które zamówić
Propozycja 1
Propozycja 2
Propozycja 3Pierwsze od trzecich są grubsze 2mm i cena różni się o 30zł, grubość ma jakieś znaczenie? Zawsze miałem gumowe i te z tyłu ciągle musze poprawiać, bo się przesuwają łatwo...
-
Wszystkie o kant dupy można potłuc, wymyślne kształty które w ogóle nie pasują na podłodze, np tylne nie chcą wejść tym wcięciem miedzy szyny foteli bo są za szerokie itp itd
Najbardziej zadowolony bylem z dywaników z auchan uniwersalnych za 8 euro ładny welur, prosty krój, nienachalna obramówka
-
Jeśli którekolwiek z podanych w linkach mają pasować do Swifta to ja jestem Królowa Bona...
Mi się udało podpasować jakieś z Reala dawno temu, a kosztowały coś ok. 50 zł. A no i są całoroczne, bo są gumowo-materiałowe.
-
To następny temat...
Pilnie potrzebuję kupić cały wylot, spawanie odpada.
Problem jest taki, że długość auta mam z 5d, a chce kupić pod silnik z gti, także muszę kupić tak czy inaczej do swojego, tylko problem jest z tłumikiem w miejscu wyjścia z silnika, tzn inne mocowanie, inna grubość rury, ew długość, ktoś się w tym orientuje? A moze są takie same i wszystko się zgra?
Przy okazji mógłby ktoś coś polecić?edit:
tak sobie rozmyślam... i czy dół silnika nie jest przypadkiem taki sam jak u mnie, a zatem wszystko będzie pasowało pod moj obecny silnik? -
edit:
tak sobie
rozmyślam... i czy dół silnika nie jest przypadkiem taki sam jak u mnie, a zatem
wszystko będzie pasowało pod moj obecny silnik?Wydech Ci wychodzi z góry silnika, nie z dołu
-
Wydech Ci wychodzi
z góry silnika, nie z dołua no to cały plan
-
Wszystkie o kant
dupy można potłuc, wymyślne kształty które w ogóle nie pasują na podłodze, np tylne
nie chcą wejść tym wcięciem miedzy szyny foteli bo są za szerokie itp itd
Najbardziej
zadowolony bylem z dywaników z auchan uniwersalnych za 8 euro ładny welur, prosty
krój, nienachalna obramówkaA ja dostałem kilka lat temu od wujka dywaniki welurowe z Renault Laguna i ładnie się układają. Na lato jak znalazł, na zimę mam gumiaki
-
To następny
temat...
Pilnie potrzebuję
kupić cały wylot, spawanie odpada.
Problem jest taki,
że długość auta mam z 5d, a chce kupić pod silnik z gti, także muszę kupić tak czy
inaczej do swojego, tylko problem jest z tłumikiem w miejscu wyjścia z silnika, tzn
inne mocowanie, inna grubość rury, ew długość, ktoś się w tym orientuje? A moze są
takie same i wszystko się zgra?
Przy okazji mógłby
ktoś coś polecić?
edit:
tak sobie
rozmyślam... i czy dół silnika nie jest przypadkiem taki sam jak u mnie, a zatem
wszystko będzie pasowało pod moj obecny silnik?Zależy kiedy swap...
Jak już będzie Plastekk przekładał silnik, to może i wydech jakiś dopasuje z obydwu wersji
-
Zależy kiedy
swap...
Jak już będzie
Plastekk przekładał silnik, to może i wydech jakiś dopasuje z obydwu wersjino ale też nie chce kasy w błoto wywalać i kupić tylko co potrzebne
-
no ale też nie chce
kasy w błoto wywalać i kupić tylko co potrzebneto jak nie musisz to na razie nie kupuj - pospawaj jeszcze z raz i aby do swapa
-
Dobrze wyczułem, tłumik za kilkanaście do kilkudziesięciu kilometrów całkiem się urwie, bo do końcowej części już spaliny nie dochodzą, jest bardzo głośno, ale równocześnie powstał też spory rezonans w kabinie, wszystko trzęsie się bardziej niż zwykle, to może mieć coś wspólnego z tłumikiem?
-
Jeżeli schodzisz z obrotów i zaczyna wesoło popiardywać to wiedz, że coś się dzieje.
-
Mam tak od dluzszego czasu
-
A nie masz tak czasami przy danych obrotach? Np. TYLKO przy 3000 nie zależnie od biegu?
-
ty to masz bo masz LPG, a nie z powodu nieszczelnosci ukladu wydechowego