[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Szkoda bo wzmaki i radio w używce to lepsze sprzęty niż te obecnie produkowane konstrukcje zazwyczaj
Zaprawdę dobrze gada...
-
Przymiarka do drzwi:
Chyba dotne jeszcze skos, żeby był bardziej opływowy, za pare dni będą już gotowe zabudowy głośników na drzwi (z delikatną innowacją)
-
Ściągając pomysł od zajczykowskiego, kupiłem płytę PCV za 20zł w castoramie i przygotowałem na boczek:
I po wycięciu, wywierceniu otworów - spinki trzymają się bardzo sztywno
Zastanawiam się jeszcze nad rodzajem i kolorem materiału którym go obszyję
-
Z prawej strony wyprowadzę dystans, a płytkę pcv obkleję ciemnym materiałem (najprawdopodobniej czarnym, o miękkiej strukturze).
Może ktoś ma jakiś ciekawszy pomysł z kształtem, rozłożeniem? Bo ten sposób jest trochę po łatwiźnie...
-
Może ktoś ma jakiś
ciekawszy pomysł z kształtem, rozłożeniem? Bo ten sposób jest trochę po łatwiźnie...jak mam się już czepiać, to ogółem zintegruj tą kieszeń z panelem głośnikowym, dużo ładniej to będzie wyglądać, do tego dystans do głośnika powinien być osadzony w drzwiach, nie na tapicerce bo to lata jak ... wiadomo co
-
jak mam się już
czepiać, to ogółem zintegruj tą kieszeń z panelem głośnikowym, dużo ładniej to
będzie wyglądać, do tego dystans do głośnika powinien być osadzony w drzwiach, nie
na tapicerce bo to lata jak ... wiadomo coNiestety u mnie bedzie na tapicerce, ale wzmocnie jej mociwanie do drzwi, jak bedzie zle to wywierce ze dwa dodatkowe otwory laczace tapicerke z.drzwiami, w okolicach glosnika, natomiast wydaje mi sie ze bedzie ok - zamowilem spinki
o boczka, usztywnilem zeby.nie latały, dodatkowo ta plyta pcv, wszyatko będzie solidniejsze niz w oryginale.Tez myslalem o polaczeniu tych dwoch elementow, ale nie wiedzialem czy to dobry pomysł,
Szkoda ze kieszen taka mala a nie mam innej... -
Tez myslalem o
polaczeniu tych dwoch elementow, ale nie wiedzialem czy to dobry pomysł,
Szkoda ze kieszen
taka mala a nie mam innej...Renault 19 się kłania
-
Skoro i tak robisz nowy boczek który jest zupełnie płaski nie to co oryginał to w kieszeniach możesz przebierać z 19 podejdzie elegancko aczkolwiek niezbyt opływowe kształty ma jak na swifta ja bym się pokusił o boczek z corsy b np
-
Skoro i tak robisz
nowy boczek który jest zupełnie płaski nie to co oryginał to w kieszeniach możesz
przebierać z 19 podejdzie elegancko aczkolwiek niezbyt opływowe kształty ma jak na
swifta ja bym się pokusił o boczek z corsy b npnie rozumiem, jakto w oryginale jest bardziej wypukła? Nie jest ani troche, z corsy ten boczek idzie przez całe drzwi, sporo kombinowania by było ;s
-
Pierwsza próba zabawy z żywicą:
Wyrobienie kształtu elementu (głównie chodzi o spód i kształt):
Złożenie klocka z ledem odpowiednio skierowanym w środku (mała dbałość o szczegóły, ale to nic nie zmienia, bo element i tak nie będzie widoczny, sklejka okazała się kiepska, jak widać):
Podpasowanie:
Po zalaniu żywicą:
Następnie wyrównanie podstawy, wyrównanie szpachlą, wycięcie otworu na szkiełko (z pleksi) i osadzenie go oraz lakierowanie.
Jak wspomniałem na początku to tylko ćwiczenie, tak, żeby przy większych elementach wiedzieć czego się spodziewać -
Przy takim zamontowaniu kieszeni będziesz musiał otwierać drzwi żeby otworzyć bagażnik wajchą przy fotelu. Podobnie z kieszeniami z R19. Jak już ktoś pisał wcześniej fajnie by było zintegrować kieszeń z panelem pod głośnik.
Ciekaw jestem końcowego efektu.
-
Dalsza część zabawy:
-
czym ty szpachle nakladales?:D
-
czym ty szpachle
nakladales?:DChyba reka
-
Rafał, widziałeś na Motogiełdzie jaką ładną zieloną pokrywę zaworów do GTI sprzedaje Indii?
A dla Dżizasa jest też żółta
-
czym ty szpachle
nakladales?:Dbardzo małą szpachelką, ale te wydmy nie mają znaczenia, bo tak czy inaczej wszystko trzeba przelecieć papierem ściernym, który bardzo łatwo sobie z nimi radzi
-
Dzisiaj po odpaleniu swifta z przewodów (gdzieś mi ucieka prąd), małe nagranie:
http://youtu.be/JIR6FGzifakDziewczynie delikatnie ręka uciekała
-
Check Ci się świeci?
Zmotywowałeś mnie do małej zabawy z audio, póki co czekam na zamówione kieszenie z R19. Potem taśma dekarska, a zestaw prawdopodobnie wyląduje Autotek A6.2CS - budżetowo, ale i tak na pewno będzie znacznie lepiej niż z 10cm Magnatami i tweeterami Tonsila . Podpięte to oczywiście do wzmacniacza będzie bo czterokanałowy Renegade V8 (tylko trzeba będzie do niego zajrzeć bo znów coś z dwoma kanałami mam nie tak, mam nadzieję że będzie się to dało tanim kosztem ogarnąć). -
Check Ci się
świeci?
Zmotywowałeś mnie
do małej zabawy z audio, póki co czekam na zamówione kieszenie z R19. Potem taśma
dekarska, a zestaw prawdopodobnie wyląduje Autotek A6.2CS - budżetowo, ale i tak na
pewno będzie znacznie lepiej niż z 10cm Magnatami i tweeterami Tonsila . Podpięte
to oczywiście do wzmacniacza będzie bo czterokanałowy Renegade V8 (tylko trzeba
będzie do niego zajrzeć bo znów coś z dwoma kanałami mam nie tak, mam nadzieję że
będzie się to dało tanim kosztem ogarnąć).check się zapala bo linka od prędkościomierza jest za luźno podpięta, ale:
JAK MOGŁEŚ, ja chciałem te kieszenie ; <
Bez nich może tak fajnie nie wyjść jak chciałem albo lepiej, ale kosztem większej pracy -
JAK MOGŁEŚ, ja
chciałem te kieszenie ; <Byłem pierwszy
Masz większy budżet, zadowol się droższymi z Allegro