[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
ale on mowil o
zielonej kostce? A nie wiem do czego ona służy w 8v
Druga sprawa nawet
jeśli to lambda to co ma lambda do odpalania? wiec to nie toNo ta zielona kostka to jest wtyk od lambdy 4-przewodowej
-
No ta zielona
kostka to jest wtyk od lambdy 4-przewodowejno to skoro to jest lambda to czemu piszecie, ze nie ma to wplywu na odpalanie, dodawanie gazu itp?
Moim zdaniem jeżeli coś odpowiada za mieszankę paliwa z powietrzem, to chyba ma duży wpływ, bo po prostu paliwo nie dochodzi wcale albo w mieszance proporcja powietrza do paliwa jest zbyt wysoka -
no to skoro to jest
lambda to czemu piszecie, ze nie ma to wplywu na odpalanie, dodawanie gazu itp?
Moim zdaniem jeżeli
coś odpowiada za mieszankę paliwa z powietrzem, to chyba ma duży wpływ, bo po prostu
paliwo nie dochodzi wcale albo w mieszance proporcja powietrza do paliwa jest zbyt
wysokaPonieważ nawet gdy nie ma lambdy komputer przechodzi w tryb awaryjny i co najwyżej spalanie jest większe, nie ma opcji, żeby przez lambdę nie odpalił silnik.
-
Ponieważ nawet gdy
nie ma lambdy komputer przechodzi w tryb awaryjny i co najwyżej spalanie jest
większe, nie ma opcji, żeby przez lambdę nie odpalił silnik.dwa razy tak mialem, ale jak sie jeszcze raz zaleje to i jeszcze raz przetre i sprawdze, bo poki co wszystko wskazuje ze to wlasnie ten slabo zaizolowany zielony styk
-
Mocne 30cm już daje
sporego kopa, wyżej to już przesada...chcesz to Ci zaprezentuję 8 co wali jak niejedna 10 ba nawet 12
-
chcesz to Ci zaprezentuję 8 co wali jak niejedna 10 ba nawet 12
Zawsze się znajdzie taki model
Dobra "ósemka" na pewno jest lepsza od słabej (niekoniecznie pod względem mocy) 10" czy 12" -
no to skoro to jest
Moim zdaniem jeżeli
coś odpowiada za mieszankę paliwa z powietrzem, to chyba ma duży wpływ, bo po prostu
paliwo nie dochodzi wcale albo w mieszance proporcja powietrza do paliwa jest zbyt
wysokaSonda na podstawie odczytu ze spalin reguluje mieszankę (bogata/uboga) albo więcej powietrza, albo więcej paliwa. Nie daje sygnału, czy paliwo ma zostać podane czy nie.
Jedyne co mi przychodzi do głowy z tą kostką, to może jakoś zwarcie się robiło do ecu. -
Zawsze się znajdzie
taki model
Dobra "ósemka" na
pewno jest lepsza od słabej (niekoniecznie pod względem mocy) 10" czy 12"nie jest to "sandał", ale klasyk jakościowy z łupnięciem
-
nie jest to "sandał", ale klasyk jakościowy z łupnięciem
Co klasyk to klasyk, ale co masz na myśli konkretniej?
-
no to skoro to jest
Moim zdaniem jeżeli
wysokaMoże jest burdel z przewodami i jakieś zwarcie się robi?
-
Może jest burdel z
przewodami i jakieś zwarcie się robi?ja sie wcale nie dziwie ze mi sie zlewa, bo nie mam nadkola prawego, tylko ciekaw jestem po prostu co dokladnie sie zalewa A syf z przewodami troche jest o tyle ze nie są pozadnie zasłoniete
-
ja sie wcale nie
dziwie ze mi sie zlewa, bo nie mam nadkola prawego, tylko ciekaw jestem po prostu co
dokladnie sie zalewa A syf z przewodami troche jest o tyle ze nie są pozadnie
zasłonieteDobrze zaizoluj tą zieloną kostkę i powinno być git
-
Dobrze zaizoluj tą
zieloną kostkę i powinno być gitale wczoraj to i tak nie chcial odpalić, woda parowała bo był + i mi przewody zwilgotnialy, wzialem do domu, suszarka, 15minut, odpalil... To chyba oznaka ze trzeba je wymienic
-
Co klasyk to
klasyk, ale co masz na myśli konkretniej?stary mały amerykaniec
-
stary mały amerykaniec
Można było się domyśleć - Twój przykład?
-
Co się źle zaczyna to się dobrze kończy...
....
Co się źle zaczyna to się dobrze kończy...Zwykły huk z tyłu typowe dla łożyska - tak miałem już ze dwa dni, dzisiaj piątek to rano koniecznie chciałem to zrobić, wszystko ładnie rozplanowałem, wczoraj o 21 wyszedłem do pracy, skończyłem dzisiaj o 8 rano, bo o tej otwierają hurtownie z częściami, zapukałem do hipola, nie mieli od ręki, także dalej - sklep ktd - łożysko tył mówi że dokujin - 48,17zł, biorę! Dostalem coś w opakowaniu z napisem ashika, ale co tam, może sie nie znam.
Jadę do pierwszego lepszego warsztatu - 200m obok, z 80 wytargowalem na 70, mowie dobra, nie bede dalej szukal, tylko zebyscie mi dobrze zrobili i pytanie: ktora strona?
No jak jest nacisk na prawą stronę to nic nie wyje, a jak na lewą to jest huk, także lewa, zrobili - nic to nie dało, ten sam hałas.
Mówie no trudno, wydam drugie tyle, ale przy okazji wymienie oba...
Ide po drugie łożysko do tego samego sklepu, dostalem juz w opakowaniu dokujin, poszedlem do mechanika 10m od sklepu, bo tam powiedzial ze za 60zł zrobi, pogadał, przyjemny koleś, widzialem jak robi, pokazywał mi wszystko itp... zakłada w końcu, kręci bębnem i zacytuje tutaj mojego ulubionego artyste 'no i co? ch*j znów to samo? gorzej!' takiego huku to ja jeszcze nie slyszalem, a koleś naprawde sie przylozyl i to bylo widać, ewidentna wina sprzętu (zloze reklamacje pozniej). Wracając z tym hukiem co by to zaraz mialo wyrwać całe koło wstąpilem do inter cars, łożyska z piastą mi oferowali, bo niby tylko takie do swifta są w sprzedaży, ja wiem, że nie i mowie zeby sprawdzili do matiza i czy rozmiar sie zgadza, no i dopiero coś z tego wyszlo, zamowilem od matiza firmy SKF, prosze powiedzcie mi, że to dobre... kosztuje ponad 80zł i odbiór między 14 a 18.Także moje koszta, które spokojnie powinny się zamknąć w 120zł:
2 x 48,17zł
70zł i 50zł koszta robocizny
85zł i 60zł - tyle jeszcze musze wydać
z paliwem to prawie 400zł, no ale co się źle zaczyna to się dobrze kończy...edit:
no jak dobrze, jak źle, nigdzie nie mają łożyska do mojego auta, w intercarsie "tylko z piastą" w iparts "mamy wiele łozysk, ale wsyzstkie są podpisane -nie dla wersji węgierskiej"...edit2:
porównałem wymiary łożysk jakie były zamontowane i pasowały z tymi 'nie do wersji węgierskiej' i są identyczne, także zamówiłem SKF za 73zł, może ktoś się ogarnia w temacie? -
Można było się
domyśleć - Twój przykład?Boston 8.4 Lf
-
kupiłem te skf niby tylko do japonskiej wersji, idealnie pasowały, nie wiem po co oni w tych katalogach takie głupoty piszą...
mechanik nałożył i działaoczywiście pseudo skf, bo made in china, także podrobki
-
kupiłem te skf niby
tylko do japonskiej wersji, idealnie pasowały, nie wiem po co oni w tych katalogach
takie głupoty piszą...
mechanik nałożył i
działa
oczywiście pseudo
skf, bo made in china, także podrobkiTrochę tych łożysk już Ci padło - i w kołach i w skrzyniach...
-
Trochę tych łożysk
już Ci padło - i w kołach i w skrzyniach...pech to pech, w skrzyni jeszcze nigdy mi nie padło
edit:
w ciagu ostatnich 15-20tys
z tyłu prawe - 3 razy
z tyłu lewe - 2 razy
z przodu prawe - 2 razy
z przodu lewe - -----