Opony zimowe - które wybrać ?
-
to jakieś lipne te
letnie miałeśWiesz to nie ta półka cenowa... Fuldy EcoControl mam na lato.
też mają zapewne
inne, niskie ale nie takie same ... przecież to dwie różne opony, tak jak u Conti
TS800/830 czy u Goodka 7+/8
żadnych UniNie mówię, że takie same, ale znacząco niższe niż u konkurencji...
Jeśli Cię to przekona do kupna Michelin'ów to zeszłej zimy(jeszcze na starych Michelin'ach) objechałem w zaspie nowiutką Betę 5... -
Wiesz to nie ta
półka cenowa... Fuldy EcoControl mam na lato.też mam na lato Fuldy na niskim profilu i jest bardzo dobrze, lepiej niż moje poprzednie Toyo CF1.
Jeśli Cię to
przekona do kupna Michelin'ów to zeszłej zimy(jeszcze na starych Michelin'ach)
objechałem w zaspie nowiutką Betę 5...nie przekonuje w ogóle - ja nie mam nikogo objeżdżać, tylko jechać jak bym mógł w PL mieć kolce to bym kupił Hapellitki i po ptokach by było ale nie mogę dlatego ten temat jest
-
też mam na lato
Fuldy na niskim profilu i jest bardzo dobrze, lepiej niż moje poprzednie Toyo CF1.To Michelin'y będą jeszcze cichsze niż Fuld'y...
nie przekonuje w
ogóle - ja nie mam nikogo objeżdżać, tylko jechaćNo to właśnie o tym mówię. Koleś został w śniegu, a ja pojechałem...
-
To Michelin'y będą
jeszcze cichsze niż Fuld'y...jak są to jedne z najgłośniejszych opon
No to właśnie o tym
mówię. Koleś został w śniegu, a ja pojechałem...no to jak mogłeś go objechać
-
jak są to jedne z
najgłośniejszych oponJedne z, ale nie najgłośniejsze...
no to jak mogłeś go
objechaćNo tak, że koleś cwaniakował i przecwaniakował...
-
ok wracamy do tematu
-
Jeśli Cię to
przekona do kupna Michelin'ów to zeszłej zimy(jeszcze na starych Michelin'ach)
objechałem w zaspie nowiutką Betę 5...hahaha dobre dobre.... porównaj sobie masę takiej Bety i Swifta wg mnie to żaden argument
-
hahaha dobre
dobre.... porównaj sobie masę takiej Bety i Swifta wg mnie to żaden argumentpany - proszę opony muszę kupić na dniach, a mi nie ułatwiacie
-
hahaha dobre
dobre.... porównaj sobie masę takiej Bety i Swifta wg mnie to żaden argumentPorównuję pod względem kosztów zakupu(Beta jest ok. 25x droższa od Swift'a) i nowoczesności(1998r. vs 2008r.) i to mi starczy...
-
pany - proszę
opony muszę kupić na dniach, a mi nie ułatwiaciePrzecie napisałem... Bierz Michelin i się więcej nie zastanawiaj...
-
Przecie
napisałem... Bierz Michelin i się więcej nie zastanawiaj...nie jestem przekonany, też napisałem
-
Porównuję pod
względem kosztów zakupu(Beta jest ok. 25x droższa od Swift'a) i
nowoczesności(1998r. vs 2008r.) i to mi starczy...Dalej nie rozumiem jaki jest związek pomiędzy cenąBety a Swifta w stosunku do opon zimowych jakbyś testował opony na 2 takich samych Swiftach to powiedzmy,że taki "test" byłby miarodajny, a test typu Swift vs. Bejca, pewnie jeszcze na innych oponach...to jak wróżenie z fusów
-
A co zrobisz jak wygrają "inne", a nikt nie wpisze o jakie chodzi???
-
nie jestem
przekonany, też napisałemGoodek albo Contii ja bym myślał jeszcze nad Uni ale wg Twoich dupotestów jest fee... ja jestem zadowolony
-
A co zrobisz jak
wygrają "inne", a nikt nie wpisze o jakie chodzi???kupię jakieś inne
Goodek albo Contii
ja bym myślał jeszcze nad Uni ale wg Twoich dupotestów jest fee... ja jestem
zadowolonyna Corolli miałem na nich okazję jeździć ... dla mnie awaria na mokrej nawierzchni, na śniegu wcale nie lepiej
-
Dalej nie rozumiem
jaki jest związek pomiędzy cenąBety a Swifta w stosunku do opon zimowychTaki, że nowoczesna technologia przegrywa ze starszą... Poza tym do BMW nie "wkładają" byle jakich opon, tylko jakiejś dobrej firmy, więc nie rozumiem jak koleś mógł się zakopać... No i szerokość opon też nieporównywalna(oczywiście na korzyść Beemki).
jakbyś testował opony na 2 takich samych Swiftach to powiedzmy,że taki "test" byłby
miarodajny, a test typu Swift vs. Bejca, pewnie jeszcze na innych oponach...to jak
wróżenie z fusówW sumie można by było przeprowadzić takowy test wśród zlosnikiowców... Każdy po zimie napisał by swoje opinie o danej oponie.
Dobra generalnie EOT!
-
Poza tym do BMW nie "wkładają" byle jakich
opon, tylko jakiejś dobrej firmy, więc nie rozumiem jak koleś mógł się zakopać...
No i szerokość opon też nieporównywalna(oczywiście na korzyść Beemki).fizyka się kłania w podstawach czym węższa opona tym większy jest nacisk na nią i lepiej idzie w zimie co innego w lato, w zimę węższa opona się po prostu wgryza w śnieg ...
-
Poza tym do BMW nie "wkładają" byle jakich
opon, tylko jakiejś dobrej firmy, więc nie rozumiem jak koleś mógł się zakopać...Widziałeś na jakich laczkach jechała ta Beta?
Widziałeś producenta? Widziałeś rok produkcji opony? Widziałeś grubość jej bieżnika?No i szerokość opon też nieporównywalna(oczywiście na korzyść Beemki).
Zimówka im węższa, tym lepsza.
-
W temacie: mój głos poleciał na Conti.
Miałem zeszłej zimy i sobie chwaliłem (ino w rozmiarze 185/65/14 )
-
Widziałeś na jakich
laczkach jechała ta Beta?
Widziałeś
producenta? Widziałeś rok produkcji opony? Widziałeś grubość jej bieżnika?Nie(ciemno było).
Też nie(j.w.).
No raczej nie na takich z 2000r. skoro sama była co najmniej z 2008r. ...Dobra koniec zaśmiecania.