Kręci ale nie zapala
-
Z tego co widzę ten
moduł to nie tania sprawa,a że sam go miałem może z raz w rękach i nie wnikałem
głębiej,nie da się go pierw sprawdzić multimetrem czy jakoś tak i nie wymieniać w
ciemno?No niestety nie ma nigdzie w żadnej literaturze opisane jak sprawdzić owy moduł
Dziś zamontowałem nowy moduł, troche pojeździłem po mieście i narazie nic niepokojącego się nie dzieje - odpala bez problemu i w czasie jazdy nie gaśnie, ale poczekam jak zrobi się cieplej to będę miał 100% pewności. -
Nie jest napisane, bo ta czynność diagnostyczna jest niestety niewykonalna. Sprawdzić możesz cewkę halla, cewkę zapłonową ale generatora impulsów niestety nie. Jedyna możliwość weryfikacji to podmiana na inny 100% sprawny lub wymiana na nowy.
-
Można spróbować, tylko nie odpalaj na pych lub nie sprawdzaj iskry przy wykręconej świecy i włączonym zapłonie bo to jest często powodem uszkodzenia modułu.
PZDR
-
No i winny na pewno był moduł. Jeżdżę już tydzień i żadnych problemów. Co do aukcji gdzie kupiłem allegro lub też sprzedający ak-parts to nie polecam. Na zdjęciach moduł Mitsubishi, a otrzymałem jakiś zamiennik. Dostali negatywa choć mogłem odesłać i zwrócili by pieniądze, ale auto potrzebne, więc tego nie zrobiłem. Ale przestrzegam innych. Teraz to nie wiem jak długo pochodzi ten moduł
Edit:
Sprawę zgłosiłem do Allegro i aukcja została usunięta, teraz jest aukcja z innym, prawdziwym zdjęciem klik -
Sprawę zgłosiłem do
Allegro i aukcja została usunięta, teraz jest aukcja z innym, prawdziwym zdjęciem
klikTen sprzedający to chyba jakiś klon/dodatkowy pracownik z kimoto (na tą firmę trudno narzekać chyba). Może być to pomyłka, a może już nie mają oryginałów i wpychają ludziom zamienniki jako oryginały. Też bym walnął negatywa - bo odsyłanie odbywa się na koszt własny, o stracie czasu i nerwów nie wspominając... Oby tylko ten zamiennik posłużył jak najdłużej
-
jak ewidentna wina sprzedającego to należy domagać się aby przysłał kuriera na własny koszt
-
jak ewidentna wina
sprzedającego to należy domagać się aby przysłał kuriera na własny kosztPewnie bym tak zrobił, próbując się dogadać
-
Po rozmowie mieli zwrócić również koszt wysyłki, ale auto dalej by stało kilka dni dłużej, a czymś trzeba jeździć. Mnie się wydaje, że z KIMOTO to już nie mają nic wspólnego - jakaś większa hurtownia pewnie ich przejęła i teraz to już "chińszczyznę" sprzedają.
-
No i winny na pewno
był moduł.Miło słyszeć
-
Moduł można jedynie sprawdzić przy użyciu oscyloskopu , obserwując przebieg sygnału (Rys.2.104)na str. 95 książki Trzeciak.