[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mkIV '99 by Zubrowaty
-
Tylko od jakiego
innego auta będą wesemy pasować? Z tego co widzę, to mają tylko do swifta
mk5 okrągłe halogeny.
Jakiś czas temu
znalazłem ori zderzak z mk2 (czarny niemalowany) razem z halogenami. Całe były.
Tylko nie wiem czy jeszcze jest tam dostępny.Napisz do Indiii'ego, on zakładał żółte wesemy do mk3, do mk4 też będą pasować
-
Napisz do
Indiii'ego, on zakładał żółte wesemy do mk3, do mk4 też będą pasowaća nie zmieniał tylko szkieł na te z Wesem-a
-
Mój już siedzi
tylko coś nie mogę znaleźć reszty do zestawu(czyt. prawego halogena)...A mój znajomy z roboty jak jego kobita miała Swiftem mk4 stłuczkę (nie ze swojej winy), kupił zderzak z halogenami już zamontowanymi i wcale nie ma zamiaru ich podłączyć Uznał, że mu to niepotrzebne Cieszy się tylko, że są bo zderzak bez nich miałby dziury, bo w poprzednim zderzaku pogubił zaślepki
I gdzie tu sprawiedliwość?
-
a nie zmieniał
tylko szkieł na te z Wesem-aSkoro szkło podchodzi to i cały halogen wlezie
-
na pewno nie wkładaj samego szkła bo nie bedzie pasowac i nawet nie wiem czy jest,
całe wesemy bodajże HP2też mam takie ale wymagaja lekkiej przeróbki zderzaka
-
A mój znajomy z
roboty jak jego kobita miała Swiftem mk4 stłuczkę (nie ze swojej winy), kupił
zderzak z halogenami już zamontowanymi i wcale nie ma zamiaru ich podłączyć
Uznał, że mu to niepotrzebne Cieszy się tylko, że są bo zderzak bez nich
miałby dziury, bo w poprzednim zderzaku pogubił zaślepki
I gdzie tu
sprawiedliwość?Toż to chamstwo w biały dzień...
-
Toż to chamstwo w
biały dzień...Co poradzisz? Gościu jest ogólnie noga z mechaniki, nawet nie umiałby sobie włącznika halogenów seryjnego zamontować samodzielnie
-
Stwierdziłem, że 300 zł za zrobienie mojej nieszczęsnej maski to trochę za dużo.. więc postanowiłem sam się tym pobawić
Jako, że w temacie blacharki ani lakiernictwa nie jestem, ba - pierwszy raz mam z tym styczność! wypytałem dzisiaj wszystkich znajomych, co będzie mi potrzebne, nakupiłem co trzeba i zacząłem działać
Zdjęcie po którejś pierwszej warstwie szpachli jeszcze nie idealnie, ale to tylko kwestia czasu
szczerze, to nawet nie sądziłem, że to takie łatwe
-
Jak zrobisz to
będziesz od razu ostrożniej jeździł, bo nie będziesz chciał od nowa naprawiać...dokładnie mam nauczkę na przyszłość
dzisiaj pomalowałem podkładem i tutaj Was zapytam, kłaść więcej niż jedną warstwę?
-
dokładnie mam
nauczkę na przyszłość
dzisiaj pomalowałem
podkładem i tutaj Was zapytam, kłaść więcej niż jedną warstwę?to zależy od niedoskonałości wcześniejszych prac, podkład też się szlifuje na mokro i co nieco możesz jeszcze wyrównać żeby była idealna powierzchnia pod lakier
-
Pierwsza warstwa lakieru i przymiarka do samochodu myślę, że jeśli położę jeszczę jedną warstwę, w miarę spasuję do pozostałego lakieru
-
wygląda nieciekawie. czym to malowaleś ?
-
wygląda
nieciekawie. czym to malowaleś ?Sprayem akrylowym motipa
-
jak juz malujesz w spray to wez klapke od wlewu paliwa idz do sklepu z lakierami dopasuja ci go idealnie i wsadza do puszki z tego co widze to kolory nie pasuja
-
Sprayem akrylowym
motipaDaj drugą warstwę i potem klar na to
-
Poszedłem z klapą od benzyny, dopasowali mi najmożliwszy kolor na hurtownii
kupiłem jedną puszkę i póki co jest wymalowane jedną puszką, w poniedziałek mam dostać drugą
na to myślę szlif wodnym 1000 (wystarczy?) i bezbarwny lakier -
aha to w takim razie przepraszam