Opony zimowe
-
Mam nadzieję że będą pasować. Jutro może już felgi dojadą.
Aha. Będę miał do sprzedania całe koła na zimę i lato od Tico. Gdyby ktoś był chętny zapraszam po odbiór osobisty . Może jutro zrobię fotki.
-
Nie jestem zwolennikiem kupowania używek, wolałbym zanabyć nowe fele i gumy...
Jeśli chodzi o opony to jasne, że najlepsze są nowe.
Moim zdaniem felgi można kupić używane, bo nawet niewielką "krzywość" czy bicie felgi
bez problemu wyłapie pracownik przy wyważaniu koła, no chyba że ma wyważarkę ze złomu.
Mi tak kiedyś wykrył bicie felgi i ją wyprostował za niewielką dopłatą. -
Mam nadzieję że
będą pasować. Jutro może już felgi dojadą.
Aha. Będę miał do
sprzedania całe koła na zimę i lato od Tico. Gdyby ktoś był chętny zapraszam po
odbiór osobisty . Może jutro zrobię fotki.Daj ogłoszenie na motogiełdę
-
Dziś mam już felgi. Teraz tylko kupić opony i gotowe.
Czy za dwie 155/70/R13 zimowe po jednym sezonie 100zł to drogo?
Czytam wątek i mam dylemat z rozmiarem. Jedni piszą 155 inni 145 . Mam dostęp do dwóch jak na razie zimówek 155 po 50zł sztuka. Bieżnik około 6mm więc OK.
Fotki dam później bo wysyłam duży plik (ponad 4GB) na inny serwer.
Nakrętki będą pasować idealnie .
-
Jeśli chodzi o szerokość to może napiszę po środku, jak mieszkasz w mieście w którym drogowcy dają sobie radę z odśnieżaniem i nie masz problemów z wyjazdem z parkingu, wjazdami pod wzniesienia i w ogóle częściej widzisz asfalt niż śnieg to dla lepszej przyczepności lepsza będzie szersza opona.
Ale w odwrotnym przypadku lepsza będzie węższa, fakt że to tylko 1cm różnicy. Nigdy 145 nie miałem, ale po przesiadce z 135 na 155 nie mam zamiaru wracać.BtW też mam te srebrne nakrętki, też na alledrogo nie kupowałem bo drogo.
-
jak mieszkasz w mieście
Niestety mieszkam na wsi i drogowcy zbyt nie spieszą się aby drogi były przejezdne. Fakt że zbyt często nie jeżdżę ostatnio ale to nie wyklucza że nie jeżdżę wcale.
Ale w odwrotnym
przypadku lepsza będzie węższa, fakt że to tylko 1cm różnicy. Nigdy 145 nie miałem,Miałem 145 na 12" w poprzednim Tico. Było zajebiście.
srebrne nakrętki, też na alledrogo nie kupowałem bo drogo.
Wydaje się że kupują w takich hurtowniach i sprzedają z zyskiem.
-
Dziś mam już felgi.
Teraz tylko kupić opony i gotowe.
Czy za dwie 155/70/R13 zimowe po jednym sezonie 100zł to drogo?
Czytam wątek i mam dylemat z rozmiarem. Jedni piszą 155 inni 145 .Jeżeli masz dwa komplety felg 13", to proponuję na zimę kupić 145, a na lato 155 - to chyba najlepszy wybór dla Tico
-
-
No niestety ale mam tylko jeden komplet felg.
Mam trzy jak na razie , bo na Tico już założyłem koła zimowe.
-
No niestety ale mam
tylko jeden komplet felg.
Mam trzy jak na
razie , bo na Tico już założyłem koła zimowe.Sprzedasz te 12" komplety to załatwisz sobie 2 komplet 13"
-
Sprzedasz te 12"
komplety to załatwisz sobie 2 komplet 13"Na razie nikt nie pisze nic że chce kupić.
Dziś byłem w trzech zakładach oponiarskich w poszukiwaniu opon. Jak mówiłem o 13" a widzieli stojące Tico byli zdziwieni że chcę kupić opony 13" .
Nie tłumaczyłem po co i na co.
145/70 tylko nowe po 150zł za sztukę gdybym brał dwie i po 145zł za komplet.
Używek w przyzwoitym stanie brak.
-
Daj ogłoszenie na
motogiełdęZimówki już sprzedane więc edytowałem swoje ogłoszenie. Prawdopodobnie letnie pójdą też do tego samego kupca tylko się zastanawia.
-
145/70 tylko nowe
po 150zł za sztukę gdybym brał dwie i po 145zł za komplet.Jakie te opony?Frigo?
Ja wczoraj zakupiłem Save Eskimo S3+ 155/65 R13 po 136zł
Razem z przesyłką wyszło mnie 573złUżywek w
przyzwoitym stanie brak.Zapomnij o czymś przyzwoitym.
-
Swoje ogłoszenie już usunąłem.
Powód? Wszystko poszło do jednego właściciela. Dostał kołpaki gratis.
-
Panowie, coś temat się rozjechał a ja nadal mam wątpliwości..
wpadło trochę kasy i chciałbym zmienić opony.. 12 czy 13?
co myślicie o tych http://allegro.pl/4x-nowe-opony-zimowe-145-70r13-debica-frigo-direct-i3744263374.html to zwykłe frigo czy jakaś nowa seria? -
Normalne frigo 2 ale chyba lepiej kup jakieś barumy, savy itp jeśli już chcesz zimówki 13. No chyba, że 12 to tylko wchodzi frigo jedynka bo inni już raczej nie robią.
-
Kupiłem w końcu Savy Eskimo S3+ 155/65 R13 po 136zł
Jestem zadowolony -
Kupiłem w końcu
Savy Eskimo S3+ 155/65 R13 po 136zł
Jestem zadowolonyJa jeżdżąc Swiftem na zimę miałem Barumy Polarisy 2, też kupiłem nówki za podobną kaskę i też je mogę polecić bo się sprawowały bardzo fajnie
-
Panowie, coś temat
się rozjechał a ja nadal mam wątpliwości..
wpadło trochę kasy
i chciałbym zmienić opony.. 12 czy 13?
co myślicie o tych
http://allegro.pl/4x-nowe-opony-zimowe-145-70r13-debica-frigo-direct-i3744263374.html
to zwykłe frigo czy jakaś nowa seria?A masz felgi 13"? Od Wonsa bierzesz te białe?
Ja bym brał 13"- jakiś wybór opon jest, bo jak pisał Przedborzak na 12" zimówek ostatnio też szukałem i tylko Frigo I S-30 mają w internetowych sklepach oponiarskich Wymierający gatunek chyba te 12", Maluchami już praktycznie ludzie nie jeżdżą (a jak już to okazjonalnie latem), Tico sporo jeszcze jest, ale nowsze konstrukcje nawet małych aut to już nawet 13" felg nie mają w serii
-
A masz felgi 13"?
Od Wonsa bierzesz te białe?
Ja bym brał 13"-rozważam taką możliwość jeszcze zobaczymy bo tico wpierw prosi o nową pompę wody itd