Tico niszczy pompki.
-
No bo szczerze też
myślałem , żeby jeszcze raz spróbować z rozbieralną i pokombinować z częściami od
malucha.Rozbieralnej nie radze kupować.
-
No bo szczerze też
myślałem , żeby jeszcze raz spróbować z rozbieralną i pokombinować z częściami od
malucha.Nie kombinuj. Szkoda nerwów i kasy... Pisze Ci to ktoś, kto już miał z tym styczność i do tego samego wniosku doszedł.
-
Słuchaj no ja rozumiem co do mnie mówisz czy tam piszesz ale zobacz.
Maluchy ze swoimi pompami takich problemów nie mają. Jeśli zaworki i uszczelki pasują od Maluchów to można jeszcze spróbować zrobić inaczej. Zamiast kupować zestaw naprawczy co tez nie wiadomo co się kupuje to może warto kupić jakąś pompkę od Malucha ze szrotu i z wtedy przełożyć. Jeżdżę Maluszkiem co dziennie i nic nie leci, wszystko jest ok. -
Słuchaj no ja
rozumiem co do mnie mówisz czy tam piszesz ale zobacz.
Maluchy ze swoimi
pompami takich problemów nie mają. Jeśli zaworki i uszczelki pasują od Maluchów to
można jeszcze spróbować zrobić inaczej. Zamiast kupować zestaw naprawczy co tez nie
wiadomo co się kupuje to może warto kupić jakąś pompkę od Malucha ze szrotu i z
wtedy przełożyć. Jeżdżę Maluszkiem co dziennie i nic nie leci, wszystko jest ok.Wyjdzie na to samo, jakbyś wziął ze szrotu oryginalną pompkę z Tico. A pewność większa, że dłużej pożyje.
-
A powiedz mi chris dlaczego uważasz że wyjdzie na to samo? Może to nie w pompce miałeś problem tylko w uszczelkach?
-
A powiedz mi chris
dlaczego uważasz że wyjdzie na to samo?Bo ludzie sobie chwalą oryginalne pompki... Niech nawet będzie używana, ale i tak ci dłużej pożyje niż "kombinowana" rozbieralna.
Może to nie w pompce miałeś problem tylko w
uszczelkach?Ehhhh, Jahuuurrrr, kombinujesz jak łysy koń pod górę.... Poważnie.
Nie wiem dokładnie w czym był problem, czy w uszczelkach czy w czymś innym dotyczącym samej pompki. Nie zagłębiałem się w to, tylko po prostu wymieniłem rozbieralną (po wymianie membran) na Daewha. Miałeś niefarta z tą ostatnią więc kombinujesz dalej...
Wiem na pewno, że bez sensu są takie kombinacje. Idziesz jakąś okrężną drogą, zamiast ruszyć prosto przed siebie, a nawet można i na skróty.
Szukaj nowego oryginału, a jak szkoda ci kasy to i nawet używkę (czego osobiście nie polecam)...
-
No bo niektórzy ludzie są bardzo oszczędni aż do przesady. Kupują pompkę za 45zł bo oryginał jest za drogi. Oczywiście ta polska rzemieślnicza jest taka wspaniała bo można wymieniać w niej membrany, więc jest nienaprawialna. A że wtedy wychodzi szybko że zakup wychodzi 45 plus ok 15zł za membrany to już nie jest tak ciekawie. Wiem, też bo mialem malucha i jak kupiłem oryginał fiata to służyła bezawaryjnie. A póki dziadowałem i robiłem naprawy i wymiany tych membran to przez takie coś pompka padła w drodze i miałem problem.
-
No bo szczerze też
malucha.Te pompki rozbieralne bardzo często są nieszczelne i leją. Poczytaj w archiwum.
-
Dobra!
Zrobiłem to, kupiłem GM.
Zobaczymy co teraz.
Pozdrawiam. -
Dobra!
Zrobiłem to,
kupiłem GM.
Zobaczymy co teraz.
Pozdrawiam.Teraz nie będzie lała.
-
Oby hehe.